فردای کرمان – گروه جامعه: مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامتمحور سازمان غذا و دارو از مردم خواست که داروهای تاریخ گذشته منازل را جمعآوری کرده و به داروخانهها تحویل بدهند.
نوشین محمدحسینی با اشاره به نحوهی امحاء درست داروهای اضافه در منازل و خطرات رها شدن پسماندهای دارویی در طبیعت، توضیح داد: «آنتیبیوتیکها از داروهایی هستند که نباید در سطل زباله انداخته شود زیرا از طریق آبهای زیرزمینی به چرخهی زندگی برگشته و مقاومت میکروبی ایجاد میشود که باعث طولانی شدن درمان بیماریهای عفونی شده و حتی امکان درمانهایی مانند پیوند و شیمیدرمانی را کمتر میکند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، وی هفتم اسفندماه در نشست خبری مجازی به مناسبت پویش ملی «دارو زباله نیست»، ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ افزود: «دارو زباله نیست و نباید افراد داروهای تاریخ گذشته را در سطل زباله بیاندازند».
وی با تاکید بر اینکه داروهای تاریخ گذشته نباید دور انداخته شود، گفت: «مردم داروها را در بستهای جمعآوری کرده و در اختیار داروخانهها قرار دهند زیرا امسال با کمک همکارانمان که دوستدار محیط زیست هستند، این امکان فراهم شده تا داروهای تاریخ گذشته توسط باکسهایی از داروخانهها جمع آوری و توسط شرکتهای امحاکنندهی دارو، بیخطر شده و از طریق علمی دفع میشوند».
حسینی با بیان اینکه در پویشهای قبلی آموزشهای کامل را ارایه دادیم که داروهای بیخطر و خطرناک کدامند، ادامه داد: «آنتیبیوتیکها از جمله داروهایی بوده که برای سلامت خطرآفرین هستند و اگر منطقی تجویز و مصرف شوند نباید دور ریز داشته باشیم».
وی گفت: «آنتیبیوتیکها باید به اندازهی نیاز بیمار توسط پزشک تجویز شود و اگر به دلیل حساسیت دارویی، ناقض ماندن دورهی درمان و غیره در منزل وجود داشته نباید در سطل زباله انداخته شود زیرا از طریق آبهای زیرزمینی به چرخهی زندگی برگشته و مقاومت میکروبی ایجاد میشود».
حسینی افزود: «مقاومت میکروبی باعث طولانی شدن درمان بیماریهای عفونی شده و حتی امکان درمانهایی مانند پیوند و شیمیدرمانی را کمتر میکند و به هیچ عنوان داروها را مردم در زباله نیاندازند زیرا سرطانزا بوده و از طبیعت حذف نمیشوند».
وی ادامه داد: «به عنوان مثال هورمونها از جمله داروهایی بوده که اگر بیرویه مصرف و دور ریخته شوند به چرخهی طبیعت بازگشته و مشکلات جدی را برای سلامت ایجاد میکنند».
وی از مردم خواست وسایل تیز و برنده مانند سوزنها، اندازهگیری قندخون و انواع داروها را در یک ظرف بطری ریخته و به داروخانهها ارایه دهند. /پ
نظر خود را بنویسید