فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس کل دادگستری استان کرمان از کاهش 15 درصدی وقوع قتل در شهرستانهای جنوبی استان طی سالجاری خبر داد و گفت: «در جیرفت وقوع قتل نسبت به سال گذشته 36 درصد کاهش یافته است».
یدالله موحد اضافه کرد: «همچنین سرقتهای مسلحانه در بم 26 درصد، در جیرفت 27 درصد، در عنبرآباد 50 درصد و در کهنوج 29 درصد کاهش داشته است».
وی همچنین با اشاره به یکی از اقدامات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان در برخورد با کارگاههای ضایعاتی غیرمجاز توضیح داد: «تعدادی از این کارگاههای غیرمجاز مرکز خرید و فروش اموال مسروقه هستند که در سالجاری 360 کارگاه غیرمجاز در سطح استان شناسایی و پلمب شد».
موحد با بیان اینکه کارگاههای ضایعاتی باید ساماندهی و در یک محله مستقر شوند تا بتوان آنها را رصد کرد، گفت: «در سالجاری 228 فقره پرونده برای کارگاههای غیرمجاز تشکیل شده است».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، وی در نشست خبری با موضوع پیشگیری از وقوع جرم بیان کرد: «اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه ممکن است در کوتاهمدت جواب ندهد و پاسخ آن در درازمدت عاید جامعه شود، زیرا برنامههای این حوزه بر اساس نظر کارشناسان و مطالعات قبلی که آن را اثربخش تشخیص دادهاند، اجرا میشود».
رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان در سالجاری 205 جلسه در سطح استان برگزار کرده است، ادامه داد: «این شورا 79 کارگروه زیرمجموعه دارد که هزار و 705 نفر در این کارگروهها فعال هستند».
موحد یکی از اقدامات خوب معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری در سالجاری را برگزاری 393 دورهی آموزشی با رویکرد پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی دانست و یادآور شد: «379 هزار و 170 نفر ساعت در این دورهها شرکت کردند».
وی گفت: «دو همایش نیز در زرند و بم با موضوع مانعزدایی از فعالیتهای اقتصادی با مشارکت فعالان اقتصادی این شهرستانها برگزار شد که منتج به اقدامات خوبی شد».
رئیس کل دادگستری استان کرمان از راهاندازی دو پایگاه پیشگیری و انسجامبخشی اجتماعی در محلهی شهید همت و 14 معصوم کرمان خبر داد و خاطرنشان کرد: «اقدامات اولیه در محلهی شهید همت (شهرک صنعتی) تبدیل به طرح ملی شد و بنیاد مسکن، مجلس و استانداری ورود کردند تا این محله ساماندهی شود که اخیرا 80 هکتار از اراضی دولتی در این محله آزادسازی شد و به طرح جهش ملی مسکن اختصاص یافت».
وی ادامه داد: «در شهرک 14 معصوم نیز شهرداری همکاری بسیار خوبی داشته و طرح خوبی نیز ارائه شده و امیدواریم ظرف چند ماه آینده در این محله که یکی از معضلات جدی حاشیهنشینی شهر کرمان است، اقدامات خوبی انجام شود».
موحد با اشاره به اجرای طرح پیشگیری از سرقت پسته و محصولات باغی در زرند، راور، شهربابک و رفسنجان، بیان کرد: «با مشارکت نهادهای مردمی، پایش تصویری و مراقبتهای ویژه سرقت پسته در این شهرستانها به حداقل ممکن رسید و امیدواریم این طرح در سال آینده در سایر شهرستانها نیز اجرا شود».
وی در ادامه از تشکیل بانک اطلاعات سارقین خبر داد و گفت: «هفتهزار و 100 سارق در سطح استان شناسایی و مشخصات آنها ثبت شده تا تحت کنترل و رصد قرار گیرند و از تکرار جرم جلوگیری شود».
رئیس کل دادگستری استان کرمان افزود: «همچنین سامانهی (مها) برای ثبت اطلاعات مجرمین خطرناک، حرفهای و سابقهدار در استان راهاندازی شده است».
وی در ادامه یکی از مشکلات جدی دستگاه قضایی را جمعیت کیفری زندانها بیان کرد و افزود: «برای حل این مشکل باید از مجازاتهای جایگزین حبس استفاده کرد که این کار نیاز به فرهنگسازی دارد زیرا در بسیاری از مواقع شاکیان خصوصی مقاومت میکنند و به احکام جایگزین اعتراض میکنند».
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به برگزاری پنج همایش سران طوایف و عشایر استان، خاطرنشان کرد: «میثاقنامهای که بین سران با شورای تامین استان کرمان منعقد شده است در ایجاد وحدت و پیشگیری از وقوع جرم و کاهش جرایم خشن بسیار موثر بود».
وی ادامه داد: «اقدامات ایضایی نیز در بم 30 درصد، در رودبار جنوب 32 درصد، در ریگان شش درصد، در عنبرآباد 32 درصد، در فاریاب 46 درصد و در کهنوج 23 درصد کاهش داشته که از دستاورد میثاق سران طوایف است».
رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه با اشاره به اجرایی شدن حضور مشاور در دادگاه اطفال و نوجوانان، بیان کرد: «حضور این افراد باعث میشود تا قاضی از نظرات تخصصی آنها برای تصمیم مناسب استفاده کند».
وی با اشاره به راهاندازی مراکز مهر خانواده در استان در راستای ملاقات فرزندان طلاق با خانواده خود، یادآور شد: «در کرمان 4 مرکز دایر است و در زرند، سیرجان، بافت و بم نیز این مراکز راهاندازی شدهاند».
موحد افزود: «اطلس جغرافیایی جرم شهر کرمان نیز تهیه شد و 10 نقطهی خطرپذیر شهر با همکاری پلیس مبارزه با مواد مخدر مشخص شده است».
وی در ادامه راهاندازی سیستم پایش آنلاین اراضی با استفاده از سامانههای ماهوارهای را ضروری دانست و گفت: «این کار از گسترش حاشیهنشینی و تعرض به اراضی دولتی جلوگیری میکند». /پ
نظر خود را بنویسید