فردایکرمان ـ گروه جامعه: شهردار کرمان در جمع خبرنگاران دربارهی برخی مسائل شهر از جمله پروژهی فاضلاب گزارش داد.
سعید شعربافتبریزی با اشاره به دو ایرادی که از نظر او در قرارداد فاضلاب وجود دارد، گفت: «یکی اینکه باید به پیمانکار گفته میشد که در برخی از نقاط در شهر و در مواقعی مثل ایام نوروز سرعت و حجم کار باید کاهش پیدا کند تا برنامهریزی را براساس چنین شرایطی انجام دهد اما این اتفاق نیفتاده است».
وی افزود: «موضوع بعدی اینکه سهم شهرداری از این پساب در قرارداد لحاظ نشده است. ما در اینباره پیگیری و نامهنگاری کردهایم و به صورت شفاهی قولهایی برای اختصاص این سهمیه داده شده است. پیگیریها ادامه دارد اما اگر حس کنیم منافع عمومی شهر دارد ضربه میبیند از لحاظ حقوقی نیز این موضوع را دنبال خواهیم کرد».
وی دربارهی تاثیر پروژهی فاضلاب بر فرونشست در شهر کرمان نیز گفت: «بنده شخصا نظری در اینباره ندارم اما ادعاهایی شنیدهام و استدلالاتی نیز مطرح است که با اجرای شبکهی فاضلاب، آب زیر سطح زمین جذب و امکان فرونشست تشدید میشود اما این نوع ادعاها نیاز به تحقیق علمی دارد و به این راحتی نمیتوان گفت که فرونشست در شهر به دلیل فاضلاب است؛ به ویژه اینکه تعداد زیادی قنات هم در کرمان داریم که میتوانند باعث نشست زمین شوند».
شهردار کرمان با بیان اینکه پس از هر بارندگی نیز مشاهده میکنیم که در چند نقطه از شهر زمین نشست کرده است، افزود: «از یک موسسه تحقیقاتی خواستهایم تا مطالعهی جدی در زمینهی فرونشست شهر انجام دهند».
وی تصریح کرد: «نمیتوان فاضلاب را بهطور قطع مقصر فرونشست در کرمان بدانیم».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی پیش از ظهر چهارشنبه 25 اسفندماه در توضیح بیشتر در اینباره گفت: «اصل قرارداد فاضلاب و اجرای سریع پروژه بدون شک، جزو واجبات شهر است و اگر قرار بود مثل دوران پیش از این قرارداد عمل کنیم، 20 سال طول میکشید تا پروژه به پایان برسد بنابراین، اصل اینکه از توان بخش خصوصی استفاده شود و براساس قولی که داده شده حداکثر سه ساله تمام شود؛ پسندیده است اما دو موضوع باید در این قرارداد رعایت میشده که دقت کافی در آن نشده است».
شعربافتبریزی افزود: «اولین نکته اینکه باید به پیمانکار گفته میشد که در برخی از نقاط در شهر و در مواقعی مثل ایام نوروز سرعت و حجم کار باید کاهش پیدا کند تا برنامهریزی را براساس این شرایط انجام دهد اما این اتفاق نیفتاده و الان میگویند برنامهریزی کردهایم و تعطیلی دم عید و ایام نوروز، خسارت بزرگی به بار میآورد».
وی ادامه داد: «موضوع بعدی اینکه طبق ماده 22 قانون هوای پاک این تکلیف وجود دارد که حتما وزارت نیرو و مجموعه دولت باید از فاضلاب، سهمیهای را در اختیار شهرداریها قرار دهد؛ این در شهرهای عادی است که شهرداریها آب کافی دارند، ضروری است چه برسد به کرمان که با کمبود آب و شوری بالای آب مواجهیم و نیاز بسیار جدی به این پساب داریم».
وی با بیان اینکه در دیگر شهرهای کشور بین 25 تا 40 درصد از فاضلاب به شهرداری اختصاص یافته است، افزود: «میگویند در قرارداد دبی مشخصی باید به بخش خصوصی داده شود اما در آن، سهمیهای برای فضای سبز دیده نشده است. ما این سهمیه را تقاضا کردیم و نامهنگاری شده و به صورت شفاهی نیز برای اختصاص آن، قولهایی داده شده است».
وی تاکید کرد: «باتوجه به شرایط آّبی کرمان و وضعیت فضای سبز نیاز است این آب اختصاص یابد».
شهردار کرمان اعلام کرد: «اگر حس کنیم منافع عمومی شهر دارد ضربه میبیند از لحاظ حقوقی نیز این موضوع را پیگیری خواهیم کرد».
وی دربارهی تاثیر فاضلاب بر فرونشست نیز با تاکید بر اینکه برای اثبات این ادعا باید تحقیق علمی صورت گیرد، اضافه کرد: «استانداری نیز در این باره حساسیت دارد و باید کار مطالعاتی جدی در این خصوص انجام شود». / الف
نظر خود را بنویسید