فردای کرمان – گروه اقتصاد: سرمای شدید و کاهش دمای هوا در نخستین روزهای سال جدید خسارت زیادی به باغها و محصولات کشاورزی استان کرمان وارد کرد و در شمال استان، کشاورزان پستهکار با ضرر و زیان جدی مواجه شدند.
باغهای پسته در شهرستانهای کرمان، زرند، سیرجان، رفسنجان، شهربابک، ارزوئیه و راور از این سرمای بهاره به شدت خسارت دیدند.
به همین دلیل به درخواست دکتر پورابراهیمی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس، نشست اضطراری وزیر جهاد کشاورزی دربارهی سرمازدگی محصولات کشاورزی استان کرمان برگزار شد.
پورابراهیمی در این نشست بیان کرد: «نزدیک به 160 هزار هکتار باغات پسته استان به ویژه در کرمان و راور خسارت دیده و 12 هزار میلیارد تومان خسارت برآورد شده که باید به نحو مقتضی پوشش داده و اقدامات لازم انجام شود».
وی همچنین از وزیر جهاد کشاورزی خواست درخصوص بدهیهای کشاورزان خسارتدیده که سالهای گذشته وام دریافت کرده و اکنون امکان پرداخت تعهدات را ندارند، تصمیمگیری شود.
به گفتهی پورابراهیمی، طی 48 ساعت آینده تیم تخصصی صندوق بیمه محصولات کشاورزی و مدیرعامل صندوق در همهی شهرستانهای استان کرمان حضور یافته و آمار میدانی خسارتها گردآوری و براساس جدول زمانبندی، درحد سقف پرداخت خسارتها آغاز میشود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده مردم کرمان و روار در مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به دیدار با وزیر کشاورزی، خاطرنشان کرد: «در این نشست بحث کمک به ایجاد مرکز تخصصی علمی و فناوری با رویکرد دانش بنیان نیز مطرح شد زیرا علیرغم وجود همهی مراکز تخصصی، اقدامات پیشگیری انجام نشده و سرمازدگی هر ساله خسارتهای زیادی به کشاورزان وارد میکند که باید در زمینهی پیشگیری اقدام شود».
وی با اشاره به اینکه اعطای کمک از محل اعتبارات ستاد بحران وزارت کشور مسئلهی دیگری است که باید در رابطه با کشاورزان صورت بگیرد، افزود: «ایجاد خط اعتباری جدید از محل منابع صندوق توسعه ملی برای اعطای وام به کشاورزان مسئله دیگری بود که در نشست با وزیر جهاد کشاورزی مطرح شد».
پورابراهیمی بیان کرد: «در این جلسه مقرر شد طی 48 ساعت آینده تیم تخصصی صندوق بیمه محصولات کشاورزی و مدیرعامل صندوق در همهی شهرستانهای استان کرمان حضور یافته و آمار میدانی خسارتها گردآوری و براساس جدول زمانبندی، درحد سقف پراخت خسارتها آغاز شود».
وی ادامه داد: «در بحث امهال وامها نیز مقرر شد وزارت جهاد کشاورزی گزارش خسارت را طی روزهای آتی به هیات دولت ارسال کند تا موضوع استمهال وامها به تصویب هیات وزیران رسیده و اعتبار ویژهای نیز برای بحران سرمازدگی اختصاص یابد و وزارت کشور از محل سرفصلهای خود به این بحث کمک کند».
نماینده مردم کرمان و راور اظهار کرد: «همچنین مصوب شد ایستگاه هواشناسی با مشارکت بخش خصوصی و حمایت وزارت جهاد کشاورزی در مناطق خاص شهرستانهای شمال استان کرمان اضافه شود».
وی افزود: «معافیت افزایش قیمت برق مصرفیِ چاههای کشاورزی کشاورزان خسارتدیده نیز در این جلسه تایید شد».
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «همچنین مقرر شد با محوریت استاندار کرمان، کارگروه تخصصی مجموعهی دانش بنیان استان مرکب از مرکز تحقیقات کشاورزی، مرکز تحقیقات پسته، دانشگاه هایتک، پارک علم و فناوری تشکیل و موضوعات مربوط به استفاده از دانش علمی و تخصصی برای پیشگیری از وقوع سرمازدگی در دستور کار قرار بگیرد».
گفتنی است، در این جلسه که با حضور معاونان اقتصادی و باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، استاندار کرمان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، نائب رئیس اتاق بازرگانی استان، مدیرعامل بانک کشاورزی ایران و رئیس صندوق بیمه محصولات کشاورزی برگزار شد، استاندار کرمان گزارش آخرین وضعیت کشاورزی و مدیر جهاد کشاورزی وضعیت باغات غیر پسته و سرمازدگی محصولات را ارائه کردند. /پ
نظر خود را بنویسید