فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: «هزار و 728 پروانۀ بهرهبرداری صنعتی در شمال استان کرمان داریم که 790 واحد (45 درصد) نیمهفعال و 361 واحد (19 درصد) راکد هستند».
مهدی حسینینژاد همچنین افزود: «در استان 702 پروانه بهرهبرداری از معادن را صادر کردهایم اما تعداد واحدهای فعالی که حقوق دولتی را میپردازند و فعال هستند 488 پروانه است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان، وی 25 فروردینماه در شورای معادن استان کرمان بیان کرد: «برای چشمانداز سال 1401 رشد 7/7 درصد را پیشبینی کردهایم که از این عدد 12 درصد در عرصۀ معدنی، 9.5 درصد در عرصۀ صنعتی و شش درصد در بخش کشاورزی برنامهریزی شده است».
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه هدفگذاری ما در سال جدید بر روی واحدهای نیمهفعال است، گفت: «بر اساس عارضهیابی انجام شده عوامل مختلفی در غیرفعال شدن این واحدها دخیل بوده است که مهمترین آنها، ضعف مدیریت، ضعف تکنولوژی و کمبود تجهیزات توسعهای بوده است».
وی با بیان اینکه 40 درصد مشکل واحدهای تولیدی به ضعف مدیریتی برمیگردد، خاطرنشان کرد: «هر زمان مدیری توانمند حضور داشته است، سیل حمایتها و خدمات نیز به مجموعۀ تولیدی وارد شده است».
حسینینژاد با اشاره به زیرساختهای موجود برای طرحهای توسعهای استان، ادامه داد: «وضع موجود ما در خصوص آب 70 میلیون مترمکعب است و مجوزهای صنعتی نشان میدهد که به 260 میلیون مترمکعب آب و بیش از 11 میلیون مترمکعب گاز تا افق 1405 نیاز داریم».
وی خاطرنشان کرد: «نیاز است یک نهاد چابک با محوریت معادن در عرصۀ فناوری و تحقیقات ایجاد شود و مباحث دانشبنیان از طریق شورای دانشبنیان و فناور پیگیری شود».
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به هدایت سرمایه از بخش معافیت مالیاتی، افزود: «بهرهوری در سال 1401 برای ما 2.4 درصد پیشبینی شده است اما با اخذ 20 درصد سهم معافیت حقوق دولتی معادن از محل مسئولیتهای اجتماعی، میتوان افزایش بهرهوری را شکل داد».
نظر خود را بنویسید