فردای کرمان – گروه جامعه: وزیر علوم گفت: «در حال حاضر در برخی از رشتهها، پذیرش براساس سوابق تحصیلی انجام میگیرد، اما برای رشتههای پر متقاضی فعلا راهی جز برگزاری کنکور نیست».
علیمحمد زلفیگل افزود: «با توجه به اینکه تقاضا برای رشتههای خاص زیاد است، کنکور قابل حذف شدن نیست، برای ۸۵ درصد رشتههای دانشگاهی امکان حذف کنکور یا استفاده از سوابق تحصیلی وجود دارد، اما برای رشتههای پر طرفدار راهی جز برگزاری کنکور وجود ندارد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، وی ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۱ در جریان سفر خود به اراک و در حاشیۀ آیین تودیع و معارفه رئیس دانشگاه اراک و دانشگاه صنعتی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ستاد، وظیفۀ سیاستگذاری در علم و فناوری دارد و بسترهای سختافزاری، نرمافزاری و مغزافزاری تحقق شعار سال در وزارت علوم وجود دارد چراکه دانشگاه، موسسات پژوهشی، پارکهای علم و فناوری و ... بسترهای مناسبی دارند که مملو از نخبه همراه با فضای فیزیکی مناسب است و زمینۀ حضور افراد صاحب ایده را در این مراکز فراهم میکنیم».
وی ادامه داد: «اعضای هیات علمی و دانشجویان که در راستای تبدیل ایده به نوآوری، تولید و پدیده گام بردارند، حتما مشمول سیستم ترغیبی و تشویقی میشوند به طوری که برای اعضای هیات علمی پایههای تشویقی ترتیب داده شده است و همکارانی که علم و دانش خود را در راستای تولید و فناوری به کار گیرند، تشویق میشوند».
زلفیگل بیان کرد: «با تصویب مجلس شورای اسلامی و با تاسیس معاونت فناوری در وزارت علوم، در قانون بودجه امسال، اعتبارات خوبی پیشبینی شده است تا حداقلهایی برای آزمایش ایده و تبدیل آن به محصول آماده شود».
وی با بیان اینکه خوشبختانه امسال بودجۀ مناسبی برای وزارت علوم پیشبینی شده است، گفت: «همواره برای پیشرفت و توسعه، اعتبار مالی ملاک و معیار اصلی نیست بلکه عزم و اراده میتواند تعیین کند که امسال جامعۀ علمی و دانشجویان عزم جدی دارند تا در راستای تحقق شعار سال و فرمان مقام معظم رهبری از نهایت پتانسیل خود استفاده کنند».
وزیر علوم اظهار کرد: «در حال حاضر ۶۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد و حدود ۱.۵ برابر این شرکتها، هستههای فناور در پارک علم و فناوری و مراکز رشد وجود دارد که اگر بستر لازم برای این هستهها فراهم شود آمادگی دارند به مرور به شرکت دانش پایه و دانش بنیان تبدیل شوند».
وی با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت فناوری وزارت علوم تعامل بسیاری خوبی با هم دارند، افزود: «خوشبختانه برای حضوری شدن دانشگاهها همۀ امکانات بهکار گرفته شده است، البته برخی از دانشگاهها به دلیل برخی از محدودیتها موفقیت به آموزش حضوری به صورت ۱۰۰ درصدی نشدهاند و امید است با حمایت استانداران و همکاری وزارت علوم و صندوق رفاه دانشجویان شرایطی فراهم شود تا شاهد حضور پرشور دانشجویان در مقاطع مختلف باشیم». /پ
نظر خود را بنویسید