گروه جامعه - سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان در ستاد ساماندهی متکدیان اظهار کرد: «در وهلهی اول باید طبق قوانین و دستورالعملها برای ساماندهی متکدیان و کودکان خیابانی اقدامات لازم را انجام دهیم و در وهلهی دوم باید تلاش کنیم با حل این موضوع از تبعات فرهنگی، اجتماعی و امنیتی تکدیگری و کودکان خیابانی به عنوان نوعی آسیبهای اجتماعی جلوگیری کنیم».
به گزارش فردایکرمان، به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، حمید ملانوری اظهار کرد: «یکی از مشکلات موجود عدم اجرای آئین نامهها و دستورالعملهای مربوط به متکدیان است که حتی در مورد اولین و آخرین آئیننامه مربوط به متکدیان در سال 1378 هنوز اقدام خاصی صورت نگرفته است».
ملانوری با اشاره به جرم بودن تکدیگری طبق قانون گفت: «با وجود جرم بودن این عمل، هنوز عدهای در سطح شهر اعم از زن و مرد، ایرانی و غیر ایرانی مشغول به تکدیگری هستند و مردم نیز به آنها کمک میکنند ولی انتظار دارند که صدقات و کمکهای آنها هدفمند باشد».
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان خاطرنشان کرد: «برنامهریزی برای متکدیان و کودکان خیابانی باید طبق آئین نامهها براساس وضعیت بومی هر شهر انجام شود و دستگاههای اجرایی نیز ملزم هستند طبق آئیننامه به وظایف خود عمل کنند».
ملانوری گفت: «اگر طرح ساماندهی متکدیان به صورت جدی انجام شود شاهد کاهش سرقت، نزاع، بزهکاری، تصادف و کاهش آمار زندانیان در سطح شهر خواهیم بود».
مدیر کل فرهنگی و اجتماعی استانداری کرمان در این جلسه افزود: «یکی از مهمترین آسیبهای اجتماعی در استان بحث متکدیان و کودکان خیابانی است که دستورالعمل ساماندهی آن وجود دارد و وظایف دستگاههای مختلف نیز در قبال این موضوعات مشخص است».
زهرا موسی پور با اشاره به تعداد بالای کودکان کار در شهر کرمان اظهار کرد: «باید تلاش کنیم با کمک دستگاههای اجرایی برنامه.های خاصی در این حوزه انجام دهیم و قضیه را به نوعی حل و فصل کنیم».
فرماندار کرمان نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: «در بحث متکدیان در سال 96 تعداد 703 نفر و در سال 97 تاکنون تعداد 369 نفر از متکدیان در شهر کرمان دستگیر شدهاند و طبق آمار 35 درصد کل متکدیان مربوط به تبعههای افغانی و پاکستانی است».
علی بابایی با اشاره به اینکه 60 درصد از متکدیان به صورت حرفه ای به تکدی گری می پردازند؛ گفت: «برای حل مشکل متکدیان در وهلهی اول باید در سطح جامعه فرهنگسازی و اطلاعرسانی مناسبی صورت گیرد تا مردم به آنها کمک نکنند و در وهلهی دوم برای ساماندهی متکدیان همهی دستگاهها به وظایف خود عمل کنند».
نماینده اداره کل بهزیستی نیز در این جلسه با اشاره به ساماندهی 580 کودک خیابانی در شهر کرمان افزود: «سه خیریه و مرکز شبانهروزی را برای ساماندهی این کودکان در نظر گرفتهایم و یک خیریه نیز به صورت پشتیبان مقرر است خدماتی به این کودکان ارائه دهد».
نظر خود را بنویسید