فردای کرمان – گروه اقتصاد: قیمت شکر در بازار کرمان با اختلاف قیمت 10 تا 13 هزار تومان به فروش میرسد. در تعدادی فروشگاههای بزرگ قیمت شکر با نرخ مصوب دولتی و 13 هزار و 200 تومان عرضه میشود، تعدادی از مغازههای سطح شهر با بیان اینکه کمبود شکر در بازار است این کالای اساسی را با نرخ 20 هزار تومان میفروشند و در بعضی نقاط شهر قیمت شکر به 26 هزار تومان هم رسیده است.
رئیس اتاق اصناف کرمان با بیان اینکه کمبود شکر در بازار کرمان نداریم، تفاوت قیمتها را نتیجۀ بیتدبیری دانست و گفت: «انبارها پر از شکر است اما بهصورت قطرهچکانی توزیع میشود».
یوسف جعفری علت عرضۀ شکر با قیمت 26 هزار تومان در برخی نقاط شهر کرمان را گرانفروشی شکر توسط کارخانهها دانست و خواستار برخورد دولت با آنها شد.
معاون اقتصادی استاندار کرمان نیز امروز (یکشنبه 28 فروردینماه) در جلسۀ تنظیم بازار با اشاره به اختلاف قیمت شکر در بازار به نسبت نرخ تنظیم بازار گفت: «به نظر میرسد این محصول نشت میکند که باید نشتی را شناسایی کرد و جلوی آن گرفته شود».
حسین مهرابی با بیان اینکه دولت مقرر کرده شکر با قیمت ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان عرضه شود، گفت که قیمت شکر گاهی در بازار به بالای ۲۲ هزار تومان میرسد.
وی از اداره کل غله استان خواست تا آزادسازی و تامین شکر دولتی را با حداکثر توان پیگیری کند و تاکید کرد: «استان کرمان حداکثر ۱۰۰ هزار تن مصرف شکر دارد اما آمار خرید ما بیش از این میزان است که نشان میدهد یک جای کار میلنگد».
به گزارش ایرنا کرمان، مهرابی همچنین افزود: «تعزیرات حکومتی گزارشی از وضعیت شکر با همکاری دستگاههای امنیتی و نظارتی تا پایان هفتۀ جاری تنظیم میکند و اداره کل اطلاعات و سپاه نیز انبارهای احتکار را شناسایی و حتما به کارگروه تنظیم بازار گزارش دهند تا در دبیرخانه جمعبندی شود».
رئیس اتاق اصناف کرمان 28 فروردینماه در گفتوگو با خبرنگار «فردای کرمان» بیان کرد: «قیمت شکر دولتی هر کیلو 14 هزار تومان و بستهبندی یک کیلویی، 16 هزار تومان برای مصرف خانوار است، اما کارخانجات، شکر را با قیمت 18 هزار تومان تا 20 هزار تومان در اختیار عمدهفروش قرار میدهند و عمدهفروش هم تا زمانی که بار را به کرمان برساند، با ارزش افزوده، کرایۀ حمل بار و سود فروش، شکر را با قیمت 25 تا 26 هزار تومان بهفروش میرساند».
وی ادامه داد: «گاهی پیش میآید شکر موجود نیست، اما وقتی شکر با قیمت 15 تا 25 هزار تومان در بازار موجود است پس باید مدیریت شود تا مشخص شود اشکال کار چیست و چرا کارخانجات شکر را گران میفروشند».
وی خاطرنشان کرد: «توزیع شکر خانوار در برنامه است اما وقتی در صنف صنعت شکر نباشد و یا کمبود باشد، شکر خانوار هم جمع میشود و به صنف صنعت میرود».
جعفری با بیان اینکه قیمت مصوب شکر 13 هزار و 200 تومان است که توسط معاون وزیر اعلام شد، افزود: «این در حالی است که امروز اتحادیه بنکدار کرمان فاکتوری از کارخانه ارائه کرد که شکر را 18 هزار و خردهای خریده بود».
وی توضیح داد: «وقتی قیمت شکر در کارخانه 18 هزار تومان به فروش میرسد قیمت آن با ارزش افزوده به حدود 20 هزار تومان میرسد».
رئیس اتاق اصناف کرمان با بیان اینکه قیمت شکر در کرمان تا 26 هزار تومان هم رسیده است، گفت: «این قیمت گرانفروشی محسوب نمیشود زیرا کارخانه شکر را با قیمت بالا عرضه میکند».
وی بیان کرد: «اگر بخواهیم فروشندهها را مجبور به فروش شکر با قیمت 13 هزار و 200 تومان بکنیم، با کمبود شکر در بازار مواجه خواهیم شد زیرا تامین شکر از قیمت آن مهمتر است».
جعفری ادامه داد: «وقتی بنکدار شکر را با قیمت بیش از 18 هزار تومان از کارخانه خریده است نمیتوان گفت دستوری باید شکر را با قیمت مصوب دولتی بفروشد».
وی با بیان اینکه شکر با قیمت 13 هزار و 200 تومان در فروشگاههای بزرگ توزیع میشود، یادآور شد: «امروز در جلسۀ ستاد تنظیم بازار مصوب شد شکر بهصورت بستههای یک کیلوگرمی توزیع شود تا از نشت آن جلوگیری شود و بهتر به دست مصرفکننده برسد».
رئیس اتاق اصناف کرمان گفت: «کیفیت شکر خانوار که با قیمت دولتی توزیع میشود تفاوتی با شکر آزاد ندارد».
وی با بیان اینکه کارخانجات زیر نظر دولت هستند و دولت باید بر آنها نظارت داشته باشد، خاطرنشان کرد: «وقتی کارخانه فاکتور رسمی صادر میکند باید بررسی شود که بر چه اساس شکر را گران میفروشد و از طریق تعزیرات با آنها برخورد شود». /پ
نظر خود را بنویسید