گروه جامعه ـ مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با بیان اینکه قطع درختان شاهگز در این مناطق شایعه است، گفت: «هیچ مورد قاچاق چوبی در این حوزه نداریم و اگر موردی هم باشد، در بخش مستثنیات مردم است».
به گزارش فردایکرمان، محمدحسن کردستانی، امروز یکشنبه، در گفتوگو با ایرنا کرمان افزود: «برداشتهای چوب از اراضی به صورت ملی یا شخصی انجام میشود، قطع درختان در اراضی ملی جرم بوده و تاکنون هیچ موردی در این بخش گزارش نشده است».
وی ادامه داد: «در بخش مستثنیات (خصوصی) قطع درختان جنگلی با مجوز اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری انجام میشود».
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان بیان کرد: «هیچ درخت گز دستکاشت و خودرویی در اراضی ملی قطع نشده و تمامی گزها نیز دارای چوب و ساقه قطور نیستند تا قطع شوند». وی با بیان اینکه تمامی شاهگزهای جنوب کرمان در اراضی مستثنیات است، اظهار کرد: «برداشت چوب با مجوز این اداره کل در زمینهای مستثنیات انجام میشود».
کردستانی ضمن رد مطلب قطع درختان شاهگز در جنوب کرمان تاکید کرد: «کشت ردیفی گز تصادفی نیست و بخش خصوصی این درختان را کشت کرده است».
وی ادامه داد: «هدف از احداث این مدل کشت ردیفی درختان جنگلی، ایجاد بادشکن است که در زمینه کاهش سرعت باد، تعرق، جلوگیری از ریزگردها و افزایش تولید محصول فواید زیادی دارد».
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان بیان کرد: «عمدهی بادشکنها را اداره کل منابع طبیعی به عنوان سیاست تشویقی با همکاری مردم ایجاد کرده و در این زمینه، با اهدای رایگان درخت و پرداخت هزینهی حمل درخت از این بخش حمایت کرده است».
وی گفت: «گزهای دست کاشت در مالکیت خصوصی واقع شده است ولی اداره کل منابعطبیعی در زمینهی صدور مجوز قطع و حمل این درختان نظارت کامل دارد».
به گزارش فردایکرمان، بهتازگی، دو دستگاه تریلر کشنده حامل 50 تن چوب درختچه گز از نوع شاهی که در حال قاچاق آن از منطقهی جازموریان در استان کرمان به شمال کشور بود، متوقف شد و پس از انتشار خبر دستگیری این قاچاقچیان، مسئلهی قطع درختان گز در جنوب مورد توجه قرار گرفت.
نظر خود را بنویسید