فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی در واکنش به اظهارات آنتونی فائوچی، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا مبنی بر این که همهگیری کووید۱۹ به پایان رسیده است، گفت: «کرونا تمام نشده است و فقط شاید بتوان گفت وارد مرحلۀ جدیدی از همهگیری (پاندمی) شدهایم».
علیرضا ناجی افزود: «شاهد زنجیرۀ پر ترافیک انتقال ویروس در بسیاری کشورها نیستیم و در مرحلۀ آرامتری قرار داریم، اما در بعضی از کشورها مانند چین خطر این بیماری همچنان وجود دارد».
وی تاکید کرد: «اگر از منظر جهانی به این موضوع نگاه کنیم، مطمئنا همهگیری به پایان نرسیده است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، وی 10 اردیبهشتماه، با بیان اینکه در روزهای اخیر صحبتهای آنتونی فائوچی، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا دست به دست و زبان به زبان میچرخد، اظهار کرد: «شاید مرحلۀ کنترلی کرونا بسیاری از کشورها در اوج درگیری و شیوع بیماری، بستریهای بالا و مرگ و میر بالا نیستند».
ناجی افزود: «همهگیری کرونا تمام نشده است و فقط شاید بتوانیم بگوییم که وارد مرحلۀ جدیدی از همهگیری شدهایم».
وی یادآور شد: «شاید تفاوت ما و آمریکا با کشوری مانند چین این است که درصد بالایی از مردم با توجه به عفونت حاصله و چرخش بالای ویروس در این مدت گذشته و سطح پوشش بالای نزدیک به ۷۰ درصدی واکسن، جمعیت دارای آنتیبادی بر علیه این ویروس هستند و این خود جلوی چرخش بالای سویۀ اومیکرون را میگیرد».
استاد دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه این فکر که ویروس ریشهکن شده و میشود اشتباه است، خاطرنشان کرد: «این چنین است که شاید چین هم از استراتژی کرونای صفر منصرف شود و با زدن واکسنهایی با درجۀ ایمنیزایی بالا و واکسنهای mRNA که خود آن را تولید میکند، در آینده جامعه را باز کند که بیشتر از این ضرر اقتصادی را متحمل نشود».
ناجی همچنین گفت: «واکسن و داروهای ضد ویروسی موثری که الان در اختیار داریم، مثل پکسلوید (که تاثیر ۹۰ درصدی در جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان دارد) ابزار بسیار مهمی در ادامۀ مرحلۀ کنترلی هستند».
ایران در شرایط طلایی کنترل کرونا است
وی از شرایط طلایی کشور برای کنترل ویروس کووید ۱۹ خبر داد و گفت: «در حال حاضر در سطح پایینی از فعالیت ویروس عامل کووید ۱۹ هستیم و بهترین زمان برای تکمیل دورۀ واکسیناسیون، دوزهای تقویتی و بالا بردن پوشش واکسیناسیون در دانشآموزان است».
رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی اظهار امیدواری کرد که داروی پکسلوید هم بهزودی در ایران موجود شود.
ناجی با یادآوری اینکه با اقدامات پیشگیرانه و رعایت بهداشت اجتماعی میتوانیم در برابر سویههایی که ممکن است در آینده به وجود آید، خیال راحتتری داشته باشیم، هشدار داد: «همهگیری بیماری کرونا تمام نشده است و پایان آن نیز قابل پیشبینی نیست، اما برای پیشگیری و کاهش زنجیرۀ بیماری، انجام اقدامات ضروری و رعایت پروتکلها لازم است». /پ
نظر خود را بنویسید