فردایکرمان ـ گروه جامعه: استاندار سابق کرمان با بیان اینکه پیگیرترین شخص برای تغییر خود بنده بودم، گفت: «نه دولت ارادهای بر استثنا کردن یک استاندار در کشور داشت و نه من آدمی بودم که بهدنبال سِمت باشم و این را همه میدانند. ولی کرمانیها افراد بزرگی در سطح کشور دارند و انتخاب استاندار کرمان در همۀ ادوار پیچیده بوده است».
علی زینیوند افزود: «طولانی شدن فرایند انتخاب استاندار، نه تقصیر من و نه تقصیر دولت بود. بلکه تقصیر عدم اجماع در خود کرمانیها بود. این را بروید حل کنید».
وی همچنین اظهار کرد: «شاید تقریبا سختترین شرایطی که میشد فردی در سطح استانی یا ملی مسئولیت بگیرد و ادامه دهد؛ شبیه شرایط من باشد. البته از همۀ کسانی که این فرصت عظیم خدمتگزاری در این استان مهم را برایم فراهم کردند، تشکر میکنم».
زینیوند در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از حمایتهایی که از او شد، بیان کرد: «از منتقدین عزیزم که برای بسیاری از مخالفتهای آنها استدلال جدی داشتم ولی دم فروبستم و برای آرامش استان یک کلمه نگفتم هم تشکر میکنم و گلایهای از آنها ندارم».
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: «کرمان استانی ثروتمند است با فقرهای باورنکردنی».
وی تصریح کرد: «بنده اهل استان محروم ایلام هستم و در استان سیستانوبلوچستان هم مسئولیت داشتم؛ فقر استان کرمان اما اصلا پذیرفته نیست».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، علی زینیوند 17 اردیبهشتماه در مراسم معرفی استاندار جدید اظهار کرد: «بنده در شرایطی آمدیم که دولت زمینه را فراهم نکرده بود و به خود من واگذار کرد و من در مراسم معارفه گفتم که بچه روستایی و عشایری بدون پشتوانه هستم و این فرصتی است که جمهوری اسلامی به من داده و نهادهای امین نظام به خوبی کارنامهام را ارزیابی کردند».
وی با بیان اینکه روزی که انتخاب شدم من را کسی نمیشناخت، ادامه داد: «جمهوری اسلامی به بنده فرصت داد که استعداد خودم را بروز بدهم و به لطف الهی و برکت فرصتی که به من بچۀ روستایی و دهها نفر از جنس من داده شد، به این مسئولیت رسیدم. ساختارهای جمهوری اسلامی بود که به سردار سلیمانی فرصت داد و هزاران جوان دیگر در کشور آمادگی بروز دارند ولی فضاهای تنگ سیاسی در همۀجناحها به آنها اجازه نمیدهد».
وی گفت: «بنده در شرایط سختی آمدم و میشد مضطرب و مرعوب فضا شوم یا با جدیت کار کنم که راه دوم را انتخاب کردم و کمتر از 20 روز تسلط بر مسائل استان پیدا کردم و نمایندگان تعاملی مثالزدنی با بنده داشتند و از همۀ آنها راضی هستم. حتی حجتالاسلام جلالی (نماینده رفسنجان) در برهههای مختلف کمک کردند. از ایشان نام بردم چون که در فضای عمومی انتقاد میکردند».
وی افزود: «بنده به روستاهایی در دل کویر رفتم که به من گفتند 40 سال است و شما اولین مسئولی هستید که آمدهاید. نه برای نمایش که برای اعتقادم به مناطق دورافتاده رفتم. نه برای خودنمایی و کلیپسازی بلکه برای اعتقادم بود که به این سفرها رفتم».
وی بیان کرد: «مردم کرمان هم من را به خوبی پذیرفتند و دستگاههای امنیتی میدانند که مردم کرمان مرا عمیقا پذیرفتند».
وی سپس توضیح داد: «در ابتدا، گفتم چند کار راهبردی برای کرمان انجام دهم؛ دیدم کرمان گامهای بزرگی در راستای توسعه برداشته ولی به زیرساختها فکر نکرده و به عنوان مثال، در مصرف برق تراز منفی است و در 10 سال آینده به 6 هزار مگاوات برق نیاز است که برای آن فکر نشده بود».
وی با اشاره به اثرات چشمگیر اتصالات ریلی در مناطق مختلف استان ادامه داد: «در استان، کمیته زیرساخت تشکیل دادیم و امروز که استان را تحویل میدهم سندی وجود دارد که چشمانداز نیاز استان به گاز و آب و برق و ... را نشان میدهد».
استاندار سابق کرمان گفت: «برای تولید شش هزار مگاوات انرژی خورشیدی اعلام آمادگی کردیم و برای دو هزار مگاواتی که وزارت نیرو تعیین کرد، اعلام آمادگی کردیم که 600 مگاوات آن به استان داده شد».
وی با بیان اینکه خلاء دیگر استان توسعۀ متوازن بود، اظهار کرد: «کرمان استانی ثروتمند است با فقرهای باورنکردنی».
وی تصریح کرد: «بنده اهل استان محروم ایلام هستم و در استان سیستانوبلوچستان هم مسئولیت داشتم؛ فقر استان کرمان اما اصلا پذیرفته نیست».
وی سپس بیان کرد: «بزرگترین کارخانۀ تولید سلولهای خورشیدی خاورمیانه با سرمایهگذاری 15 هزار میلیارد تومان و تولید لاستیکهای فوق سنگین آمادۀ بهرهبرداری است».
وی اضافه کرد: «از شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی خواستیم هلدینگهای انرژی و گردشگری و کشاورزی راهاندازی کنند که گهرزمین و گلگهر اقداماتی انجام دادند».
زینیوند گفت: «حجم عظیمی از کارخانجات در جنوب استان تعریف شده است. در رمشک کارخانۀ مس دارد کار میکند. در درون کارخانهها نشستیم و مشکلات را حل کردیم».
وی با بیان اینکه سراسر استان در غرب و جنوب و شرق مناطق محروم وجود دارد، ادامه داد: «یکی از قویترین برنامههای توسعهای استان را همکارانم نوشتهاند. جدیترین ساختار شرکتهای دانشبنیان را تشکیل دادیم. پارک دوم علم و فناوری نیز آمادۀ راهاندازی است».
استاندار سابق کرمان افزود: «در حوزۀ آب هم برنامهریزی و اقدام شده است؛ مصرف آب در استان فاجعه است و حدود شش میلیارد مترمکعب از زمین بیرون میآید و 5.4 میلیارد مترمکعب فقط در حوزۀ کشاورزی به صورت ناکارآمد مصرف میشود».
وی ادامه داد: «متاسفانه استان کرمان در حوزۀ فرونشست زمین رتبۀ اول کشور را دارد. میترسم مسئله را باز کنم و مردم به لحاظ روانی وحشتزده میشوند».
وی با اشاره به اینکه فرونشست یکی از تبعات برداشت بیرویه از منابع زیرزمینی آب است، اظهار کرد: «روی سند سازگاری با کمآبی محکم ایستادیم. اگر برداشت آب در بخش کشاورزی به همین شیوۀ فعلی ادامه یابد، استان غیرقابل سکونت میشود».
زینیوند تاکید کرد: «آب در استان باید مدیریت شود».
وی گفت: «برای انتقال آب خلیجفارس تقریبا کار تمام شده و آماده است تا عملیات اجرایی کلنگزنی شود ولی من این کار را نکردم و گقتم استاندار جدید آن را انجام دهد».
وی با تاکید بر اینکه در اجرای پروژۀ آب خلیجفارس نباید تردید ایجاد شود، افزود: «دولت باید برای مردم آب تامین کند و باید تهاتر کند و سوبسید بدهد. تابستان سال گذشته، آب اضطراری برای کرمان تامین کردیم ولی این شهر هنوز هزار لیتر کمبود دارد».
زینیوند تاکید کرد: «حتما آب خلیجفارس باید به شهر کرمان برسد».
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «استانداران حاکمان بیاختیار هستند و تا ابزار حکمرانی محلی اقتضایی داده نشود استان توسعۀ همهجانبه مییابد. استانداران باید با شاخصهای سختگیرانه انتخاب شوند و ابزارهای تصمیمگیری اقتضایی به آنها بدهیم».
وی اضافه کرد: «بنده هرچه تلاش کردم 100 لیتر آب از کشاورزی به صنعت جابهجا کنم نتوانستم. ابزار حکمرانی محلی برای استانداران وجود ندارد و وزارت کشور باید کاری بکند».
وی ادامه داد: «همچنین، دچار خلاء مدیران راهبردی کاردان هستیم. اوایل انقلاب به خیلی از جوانان میدان داده شده و یاد گرفتند ولی پس از آن با خلاء مواجهیم. دانش و تجربۀ توامان لازمۀ مدیریت راهبردی است و با همین قوانین دستوپاگیر با کمک دانش و تجربه میتوان کار را پیش برد».
وی با بیان اینکه شرایط کشور پیچیده است و با تصمیمات سطحی نمیتوان آن را اداره کرد، گفت: «من اعتقاد دارم اگر احزاب قدرتمند و بابرنامۀ مشخص و قابل پایش و ارزیابی داشته باشیم، میتوان کشور را با احزاب اداره کرد. ولی در کشور جناح قوی نیست و ادارۀ سیاسی و جناحی سهم مهلکی است که در هر دوره بخش زیادی از افراد توانمند را کنار میگذارد».
زینیوند سپس با اشاره به اینکه پیگیرترین شخص برای تغییر خود بنده بودم، از همۀ کسانی که او را در انجام وظایف استانداری به او کمک کردند، قدردانی کرد.
وی همچنین گفت: «از هیچیک از منتقدانم گلایه و شکایتی ندارم».
استاندار سابق کرمان افزود: «درتعیین معاون سیاسی استاندار، شش، هفت نفر را به وزیر کشور معرفی کردیم. دکتر جلالی را کسی به من معرفی نکرد. در جلسات شورای راهبردی ایشان را فردی قابل دیدم. امام جمعه محترم اصلا اطلاع نداشتند که دکتر جلالی برای معاونت انتخاب شده است».
زینیند همچنین بیان کرد: کسی که با استقلال فکری کار میکند از تندروهای هر دو جناح میخورد و وابسته به این جناح و آن جناح نبودن هزینه دارد». / الف
نظر خود را بنویسید