فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس شورای موسسان مدارس غیردولتی آموزش و پرورش ناحیه ۲ و استان کرمان یکی از مشکلات مدارس غیردولتی را واقعی نبودن شهریۀ مدارس بیان کرد و خواستار کمک به مدارس غیردولتی از طریق صندوق حمایت از موسسین برای حفظ اشتغال و ظرفیت ایجاد شده در حوزۀ آموزش شد.
احمد حسننژاد رنجبر با بیان اینکه 32 درصد پوشش دانشآموزی در ناحیه 2 کرمان توسط مدارس غیردولتی انجام میشود، گفت: «مدارس غیردولتی، یکسوم مدارس منطقه را تشکیل میدهند و اگر این مدارس نباشند 60 مدرسه با 500 دانشآموز نیاز داریم».
وی همچنین با اشاره به اشتغال ایجاد شده در این مدارس افزود: «3700 نیرو در مدارس غیردولتی فعال هستند».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، حسننژاد رنجبر در مجمع عمومی موسسان مدارس غیردولتی ناحیه 2 که با حضور دکتر پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور، مدیرکل و رئیس ناحیه ۲ آموزش و پرورش و جمعی دیگر از مسئولان، در روز شنبه ۲۴ اردیبهشتماه برگزار شد، بیان کرد: «اکثر موسسان مدارس غیردولتی از فرهنگیان پیشکسوت هستند که با دست خالی وارد این عرصه شدهاند و همۀ سرمایۀ آنها حیثیت کاری و سالها موفقیت آنها است و دیده نشدن آنها کملطفی است».
وی ادامه داد: «این سطح خدمات در ایجاد عدالت آموزشی، اشتغال و توسعۀ فرهنگ بهروز تعلیم و تربیت باید مورد توجه قرار گیرد».
عضو شورای موسسان مدارس غیردولتی کشور در ادامه با اشاره به برخی مشکلات مدارس غیردولتی گفت: «به عنوان مثال اداره آب به یکی از مدارس اعلام کرده چون مدرسه هستید باید به تعداد دانشآموزان، ظرفیت آب بخرید».
وی تاکید کرد: «باید این مساله جا بیفتد مدارس غیردولتی بر اساس مادۀ 19 مثل مدارس دولتی هستند».
حسننژاد رنجبر با بیان اینکه در حال حاضر اکثر مدارس برای ظرفیت جا ندارند، افزود: «بخش زیادی از موسسان، این ظرفیت را دارند تا هزار دانشآموز را پذیرش کنند و اگر زمین و تسهیلات به آنها تخصیص داده شود، یک ساله ظرفیت جذب را تا 10 درصد افزایش میدهند».
وی با بیان اینکه اولین مدافع شاغلان در مدارس غیردولتی موسسان هستند، گفت: «اگر نیروهای شاغل در مدرسه با روحیه، شادابی و رضایت خدمت نکنند مدرسه موفق نخواهد بود».
رئیس شورای موسسان مدارس غیردولتی آموزش و پرورش ناحیه ۲ و استان کرمان یکی دیگر از مشکلات مدارس غیردولتی را واقعی نبودن شهریه بیان کرد و یادآور شد: «در ناحیه 2 که بزرگترین ناحیۀ کشوری برای پذیرش دانشآموز است، حداقل شهریۀ دورۀ ابتدایی 2 میلیون و 800 هزار تومان است، اگر یک مدرسه 100 دانشآموز داشته باشد 280 میلیون تومان شهریه دریافت میکند و باید 12 نفر پرسنل داشته باشد، برای این تعداد با حقوق سال قبل باید 450 میلیون تومان حقوق و مزایا بدهد اما این وضعیت با میزان شهریهای که دریافت میکند همخوانی ندارد».
وی ادامه داد: «برای حل این مشکل، باید اجرای مادۀ 13 در وزارت آموزش و پرورش پیگیری شود. مادۀ 13 صراحتا اعلام میکند که 50 درصد از هزینۀ تمامشدۀ دانشآموز باید به صندوق حمایت از موسسین، سهم آن مدرسه واریز شود و از طریق آن به موسسین تزریق و کمک شود».
حسننژاد رنجبر با بیان اینکه هزینۀ یک دانشآموز امروز 8 میلیون تومان است، گفت: «اگر این مبلغ به مدارس غیردولتی تزریق شود موسسان میتوانند حقوق و مزایای نیروها را پرداخت کنند که امیدوارم این اتفاق خوب بیفتد». /پ
نظر خود را بنویسید