فردای کرمان – گروه جامعه: شب گذشته دو کانکس که بهعنوان خوابگاه دانشجویی دختران دانشگاه علومپزشکی بم مورد استفاده قرار میگرفت، دچار حریق شدند و در اتش سوختند اما خوشبختانه تلفات جانی نداشت.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی بم، علت این آتشسوزی را اتصال در فیوز برق یکی از کانکسها بیان کرد و گفت که دانشجویان گفتهاند چندین مرتبه خرابی فیوز برق را به مسئولان خوابگاه گزارش داده بودند اما متاسفانه پیگیری لازم برای تعمیر آن صورت نگرفته است.
حدادیان همچنین گفت که تنها یک کپسول co۲ در نگهبانی خوابگاه بوده که آن هم برای آتشسوزیهای تاسیسات مانند کامپیوتر استفاده میشود و برای این موارد باید حتما از کپسول پودری استفاده شود.
در همین حال، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علومپزشکی بم دربارۀ آتشسوزی شب گذشته خوابگاه کانکسی دخترانه این دانشگاه، گفت: «این خوابگاه ۱۲ عدد کپسول آتشنشانی دارد که ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ تاریخ کپسولها تمام شده بود و سازمان آتشنشانی آنها پر کرده و تحویل ما داده است».
محمد غضنفرآبادی با اشاره به صحبتهای مدیرعامل آتشنشانی بم که گفته بود برای اطفای حریق، کپسول آتشنشانی از نوع پودری نیاز بوده است، افزود: «زمانی که ما به سازمان آتشنشانی مراجعه کردیم و مشاوره گرفتیم به عنوان کار تخصصی که آتشنشانی دارد میتوانست نصف کپسولها را به صورت پودری به ما تحویل بدهد».
وی همچنین با بیان اینکه بُعد مسافت بین خوابگاه تا اولین ایستگاه آتشنشانی بیش از پنج کیلومتر بوده، بیان کرد: «ماشینهای آتشنشانی دیر به مقصد رسیدهاند».
به گفتۀ غضنفرآبادی، دانشجویان از این کانکسها رضایت داشتند و قرار است به زودی با خرید هتل آزادی بم، خوابگاه دخترانه علومپزشکی بم در آن مستقر شود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا کرمان، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علومپزشکی بم گفت: «به گفتۀ دانشجویان اولین تماس با آتشنشانی در ساعت ۲۰:۲۳ گرفته شده است و مجددا ساعت ۲۰:۳۳ هم تماس گرفتند و مامور آتشنشانی گفته آتش شعلهورتر شده است تا ما بیاییم؟؛ همچنین از تماس دوم ۱۵ دقیقه گذشته تا ماشینها به محل آتشسوزی رسیدهاند».
غضنفرآبادی اظهار کرد: «آتشنشانی ابتدا یک ماشین فرستاد و بعد از اینکه ما مراجعه کردیم طی تماس تلفنی مجدد ماشین دوم را به محل فرستادند».
وی افزود: «ما البته نمیخواهیم به مساله دامن بزنیم زیرا ماهیت کانکس(PVC) قابل اشتعال است و خیلی سریع آتش سرایت میکند».
غضنفرآبادی گفت: «شب گذشته در ساعت اوج مصرف برق بوده و دانشجویان هم در آن ساعت از تمامی وسایل برقی مانند اسپیلت، آبگرمکن، اتو، شارژر و لپتاپ به صورت همزمان در حال استفاده بودهاند».
تلفات نداشتیم چون دانشگاه خوب عمل کرده است
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علومپزشکی بم خاطرنشان کرد: «نوسانات برقی باعث شده فیوز جرقه بزند اما محافظ عمل کرده و برق قطع شده؛ اینکه ما تلفات جانی نداشتیم به دلیل این است که دانشگاه در بحث تاسیسات و وسایل ایمنی بهخوبی عمل کرده است».
غضنفرآبادی گفت: «شعله وارد جدار کانکس شده و به دلیل اینکه دانشجویان خانم بودند فقط تماس تلفنی با آتشنشانی گرفتهاند که شعله نیز زیاد میشود؛ اگر محافظ فیوز بهخوبی عمل نکرده بود شاید اتفاقات ناگوارتری رخ میداد».
وی اضافه کرد: «رئیس دانشگاه علومپزشکی بم با تیم همراهشان تمام تلاش خود را برای دانشجویان طبق شعار«دانشجو فرزند ماست» جامه عمل پوشانده است و نمونۀ آن راهاندازی خوابگاه پسرانه تلاش است».
پاسخ دربارۀ خوابگاههای کانکسی
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علومپزشکی بم دربارۀ شرایط خوابگاههای این دانشگاه نیز توضیح داد: «این کانکسها یک سال و نیم بعد از زمان زلزلۀ ۸۲ برای استفادۀ مردم تعبیه شدند که تا نیمۀ دوم سال ۹۰ مردم به دلیل شرایط زلزله و ساختوسازهایی که داشتند از این کانکسها استفاده میکردند».
غضنفرآبادی بیان کرد: «کانکسها از سال ۹۰ تاکنون در اختیار دانشگاه علومپزشکی قرار گرفتهاند تا به عنوان خوابگاه از آنها استفاده شود».
وی افزود: «خوابگاه پسرانه دانشگاه علومپزشکی بم نیز در همین کانکسها مستقر بود که بهمن سال ۱۴۰۰ با ساخت خوابگاه، ۲۶۰ دانشجوی پسر به خوابگاه تلاش منتقل شدند»
دانشجویان از کانکسها رضایت داشتهاند
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بم اظهار کرد: «به دلیل فرسایش و مشکلاتی که کانکسها داشتهاند چندین مرتبه درخواست انتقال دانشجویان داده شد اما دانشجویان از این کانکسها به دلیل اینکه سوییت کامل و دارای آشپزخانه مجزاست رضایتمندی دارند».
وی ادامه داد: «در ۲ سال گذشته هم که قرار بود پسران را به هتل آزادی منتقل کنیم، دانشجویان رضایتنامهای را امضا کردند که ما تمایل داریم در کانکسها مستقر باشیم».
غضنفرآبادی بیان کرد: «از مهر ۹۹ که در معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه معرفی شدم بلافاصله در جلسۀ وزارتخانه بحث پیشرفت خوابگاههای دانشجویی را کلید زدیم و با حضور نماینده مردم در مجلس، دکتر اویسی رئیس دانشگاه و دکتر رجایی معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه، جلسۀ مهمی با حضور دکتر لاری معاون وزیر برای تعیینتکلیف خوابگاه پسرانه و دخترانه با اولویت راهاندازی خوابگاه دخترانه برگزار شد».
وی ادامه داد: «ساختمان شهید صدوقی که قرار بود به بیمارستان اطفال تغییر یابد طی انعقاد تفاهمنامهای بین ریاست دانشگاه، صندوق رفاه دانشجویی و معاونت فرهنگی دانشجویی مقرر شد هر کدام مبلغ ۲ میلیارد تومان آورده داشته باشند و خوابگاه با اعتبار اولیۀ ۶ میلیارد تومان آغاز به کار کند».
چرا انتقال پسران اولویت گرفت؟
غضنفرآبادی اضافه کرد: «کار جهادی از نیمۀ دوم خردادماه تا بهمن ۱۴۰۰ در طول مدت ۱۰ ماه شروع شد که اولویت با انتقال دختران دانشجو بود اما به دلیل اینکه تعداد دانشجویان دختر ما حدود ۴۰۰ نفر است و این خوابگاه ظرفیت کمتری داشت، پسران ما به این خوابگاه منتقل شدند».
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علومپزشکی بم خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه هتل آزادی بم متعلق به بنیاد مستضعفان قرار بود به فروش برسد، دانشگاه علومپزشکی بم اقدام به خریداری این هتل برای راهاندازی خوابگاه دخترانه کرد».
وی گفت: «جلسهای هم در وزارتخانه برگزار و صندوق رفاه دانشجویی مبلغ ۴۰ میلیارد تومان هم برای این موضوع اختصاص داد و موافقت اصولی آن گرفته شد».
غضنفرآبادی بیان کرد: «پیگیر خرید هتل آزادی هستیم و تاکنون موافقت اصولی آن به مبلغ ۴۰ میلیارد تومان انجام شده است که اگر موفق به خریداری هتل شویم طی ۲ ماه آینده دانشجویان را به هتل آزادی انتقال خواهیم داد».
از خوابگاه مستقر در ارگ جدید چه خبر؟
این مسئول دربارۀ وضعیت خوابگاه دخترانه واقع در ارگ جدید بم نیز گفت: «خوابگاه دانشجویی ۴۰۰ تختخوابی در ارگ جدید در سال ۹۷ میبایست به بهرهبرداری برسد اما به دلایل مختلف از جمله کمکاری مسئولان گذشته و اینکه این خوابگاه را به سمت طرح ملی نبردند، موضوع وارد بحران شد».
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علومپزشکی بم توضیح داد: «ارگ جدید هم مبلغ یک میلیارد تومان کمک کرد و فوندانسیون خوابگاه ریخته شد اما از سال ۹۷ به بعد این پروژه به صورت کامل تعطیل شد؛ حتی مدیر عمران ارگ در سال ۹۷ برای رئیس دانشگاه وقت نامه زد که کارگاه خوابگاه باعث ناامنی است».
وی ادامه داد: «این درحالی است که تمامی دانشگاههای علومپزشکی کشور خوابگاههای دخترانۀ خود را از سال ۹۵ تاکنون به اتمام رساندهاند».
غضنفرآبادی افزود: «مقرر شده بود این خوابگاه تا سال ۹۷-۹۸ به مبلغ ۱۵ میلیارد تومان به سرانجام برسد اما به دلیل کمکاری معاون توسعه وقت دانشگاه، احداث آن به سمت تورم رفت و به سال ۹۹ -۱۴۰۰ رسید».
وی گفت: «اوایل سال ۱۴۰۰ مناقصۀ خوابگاه برگزار شد و مبلغ ۴۰ میلیارد تومان هم وام برای این خوابگاه گرفته شده که آهنآلات آن خریداری شده و در حال جوشکاری آن هستیم؛ امیدواریم تا یکسال آینده خوابگاه ۴۰۰ تختخوابی دخترانه دانشگاه ساخته شود». /پ
نظر خود را بنویسید