فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس کل دادگستری استان کرمان از رسانهها بهعنوان نیروی محرکۀ دستگاههای اجرایی یاد کرد و گفت: «در هر جامعهای که رسانهها در خموشی و رخوت باشند، جامعه پویا نخواهد شد و به منظور توسعۀ پویایی و نشاط در جامعه باید از ظرفیتهای رسانهای استفاده شود».
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی در نشست با رئیس و اعضای هیاتمدیره خانه مطبوعات استان کرمان، پرهیز از افراط و تفریط در حوزههای رسانهای را مورد تاکید قرار داد و افزود: «اگر افراط و تفریط در فعالیتهای رسانهای ایجاد شود، رسانهها از رسالت اصلی خود فاصله میگیرند».
وی همچنین با اشاره به اینکه باید در فضای خوب و آرام مطالبهگری، زمینۀ رشد و توسعه را فراهم کنیم، ادامه داد: «در دستگاه قضایی استان کرمان زمینۀ لازم برای همکاری با رسانهها فراهم شده است».
حمیدی بیان کرد: «ارتباط بین دستگاه قضایی و رسانهها باید به نحوی فراهم شود که مکمل یکدیگر باشند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری استان کرمان، حمیدی در این دیدار گفت: «دشمنان همواره درصدد بودهاند که نشان دهند در نظام جمهوری اسلامی ایران، آزادی بیان و آزادی سیاسی وجود ندارد و افراد منصف براساس تعداد رسانهها و نحوۀ فعالیت آنها در کشور میتوانند در این رابطه اظهارنظر کنند».
وی بیان کرد: «در فضای باز سیاسی و بیانی در کشور، استان کرمان نیز وضعیت بسیار خوبی دارد و فعالیتهای رسانهای در حد قابل قبولی در این استان جریان یافته است».
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه هر کشوری که توسعهیافته است، در ابتدا رسانههای آن توسعه یافتهاند، اظهار کرد: «تحقق توسعه در مطبوعات و رسانهها، زمینهساز توسعۀ فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و عمران و آبادانی در کشورها است».
وی با تاکید بر اینکه آزادی بیان یکی از دستاوردهای مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی است که باید به آن توجه لازم صورت گیرد، ادامه داد: «ارتباط بسیار خوبی بین دستگاه قضایی و رسانهها در دورۀ مدیریت جدید دادگستری کل استان کرمان شکل گرفته که در پیشبرد اهداف مورد نظر بسیار موثر است».
حمیدی پایین بودن میزان اطلاعات حقوقی و قضایی مردم را از مشکلات کنونی جامعه برشمرد و افزود: «بسیاری از پروندههای حوزههای حقوقی، خانواده و .. ناشی از پایین بودن میزان اطلاعات حقوقی مردم است و با توسعۀ اطلاعرسانیهای حقوقی و قضایی میتوان از حجم مراجعات به دستگاه قضایی کاست».
وی با اشاره به اینکه توسعۀ اطلاعرسانیهای حقوقی و قضایی از رسالتهای رسانهها است، تاکید کرد: «باید به نحوی اقدام شود که مردم به رسانهها بیشتر روی آورند و از این فرصت برای افزایش اطلاعات حقوقی و قضایی مردم استفاده شود».
رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه دفاع از حقوق شهروندی و آزادیهای مشروع از دیگر وظایف رسانهها به شمار میرود، گفت: «تحقق آزادیهای مشروع از حقوق مردم است و ممکن است که مردم به دلیل پایین بودن میزان اطلاعات حقوقی و قضایی خود از این حقوق آگاهی نداشته باشند و رسانهها باید این حقوق را به مردم آموزش داده و به عنوان زبان گویای مردم، این حقوق را مطالبه کنند و موارد نقض حقوق شهروندی را نیز به مسئولان اطلاع دهند».
وی ضمن تقدیر از تلاشهای رسانهای در استان کرمان ادامه داد: «نقش رسانهها در پیشگیری از وقوع جرایم و آسیبهای اجتماعی نیز باید مورد توجه قرار گیرد و این امر باید با توسعۀ آموزشهای عمومی، ارائۀ آگاهیهای لازم به جوانان، فرهنگسازی دربارۀ ابزارهای روز و ... محقق شود».
مدیرعامل خانه مطبوعات شمال استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به اینکه در مجموع در استان 391 رسانه دارای مجوز انتشار هستند، گفت: «از مجموع رسانههای دارای مجوز در استان کرمان 206 مورد چاپی، 145 مورد الکترونیک برخط و 40 مورد غیربرخط و قابل ارائه در فضای مجازی هستند».
محمدرضا نژادحیدری با اشاره به اینکه سرانۀ رسانهای در استان کرمان به ازای هر 100 هزار نفر 12 رسانه است، افزود: «استان کرمان از نظر تعداد رسانهها رتبۀ چهاردهم کشوری را به خود اختصاص داده است».
وی با اشاره به فعالیت 322 عضو اصلی در خانه مطبوعات شمال استان کرمان، فعالیتهای رسانهای را زمینهساز توسعۀ عدالت در جامعه دانست و تاکید کرد: «در خانه مطبوعات کرمان از همکاری یکی از فعالان رسانهای و متخصص در حوزۀ وکالت استفاه میشود تا پشتیبانی لازم قضایی از فعالان عرصۀ مطبوعات و رسانههای استان صورت گیرد».
نژادحیدری بیان کرد: «با توجه به اینکه شبه رسانههای فراوانی در استان کرمان به عنوان رسانه فعالیت میکنند، انتظار داریم دستگاه قضایی به رسانههای رسمی و قانونی توجه بیشتری داشته باشد و این رسانهها مورد پشتیبانی بیشتری قرار گیرند».
وی، توجه به مسائل رفاهی خبرنگاران، برگزاری دورههای آموزشی و پیگیری جهت راهاندازی مجدد موزۀ مطبوعات کرمان را از اولویتهای خانه مطبوعات کرمان برشمرد /پ.
نظر خود را بنویسید