فردای کرمان – گروه جامعه: دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه در تمامی مجامع علمی دنیا، استفاده از ماسک را عاملی موثر برای جلوگیری از انتقال چرخش ویروس در جوامع میدانند، گفت: «با توجه به شرایط موجود، نظر کمیته علمی کشوری کرونا این است که بر اساس رنگبندی شهرها، میتوان از ماسک استفاده کرد».
حمیدرضا جماعتی افزود: «در حال حاضر وضعیت رنگبندی اکثر شهرهای کشور، زرد و آبی است بنابراین افرادی که بیماریهای زمینهای، سیستم ایمنی ضعیف و سن بالا ندارند و تحت درمان با داروهای سرکوبکنندۀ ایمنی نیستند در محیطهای باز الزامی به استفاده از ماسک ندارند».
وی ادامه داد: «در محیط های سربسته به ویژه محلهایی که افراد زیادی حضور داشته و سیستم تهویۀ مناسبی ندارند، استفاده از ماسک همچنان مورد تاکید است. همچنین افرادی که ریسک بالا دارند مانند افراد دارای ضعف سیستم ایمنی، بیمارانی که تحت درمان با داروهای سرکوبکنندۀ سیستم ایمنی هستند، بیماران پیوندی و سالمندان، توصیه این است که استفاده از ماسک، استمرار داشته باشد».
جماعتی اظهار کرد: «در بیمارستانها و مراکز درمانی که احتمال مراجعۀ بیماران مبتلا به کووید19 وجود دارد و پرسنل آن احتمالا در معرض خطر قرار میگیرند، استفاده از ماسک باید الزامی باشد. این تصمیم کمیته علمی کشوری کرونا با توجه به شرایط موجود اتخاذ شده و ممکن است در هفتهها و ماههای آینده بر اساس شرایط جدید، نظر کمیتۀ علمی هم تغییر کند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از وبدا، وی افزود: «اگر میزان ابتلا، بستری و مرگومیر بیماران کووید19 در یک کشور کاهش قابل توجهی داشته باشد بهنظر میرسد که انتقال ویروس در آن جامعه کاهش یافته است. مطالعات نشان دادهاند که هر قدر میزان ابتلا و بستری کووید19 کاهش مییابد، محدودیتهای اجتماعی مانند استفاده از ماسک هم میتوانند اثربخشی کمتری داشته باشند البته فواید استفاده از ماسک بر همگان ثابت شده است».
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه هنوز پاندمی کرونا در جهان پایان نیافته است، گفت: «در برخی کشورها مانند استرالیا، نیوزیلند و آمریکا، میزان ابتلا به کرونا در هفتههای اخیر، افزایش یافته و میزان مرگومیر بیماران در آمریکا، مختصری افزایش داشته و احتمال چرخش بالای ویروس در برخی کشورهای اروپایی و آفریقایی (باتوجه به کم بودن میزان واکسیناسیون در کشورهای آفریقایی) وجود دارد».
وی ادامه داد: «نوع ویروس در چرخش در کشورهای مختلف، عمدتا BA2 بوده اما اخیرا گزارشهایی از افزایش موارد ابتلا به BA4، BA5 و BA2.x وجود داشته و در برخی کشورها مانند پرتغال، شرایط قدری نگرانکننده بوده چراکه در این کشور، سویهای از اومیکرون(BA5) در حال افزایش است که از نظر شدت، به دلتا شبیه است که البته هنوز مورد تایید قرار نگرفته است».
جماعتی با اشاره به وجود مواردی از جهش دلتا در موارد ابتلا به کرونا در جهان، یادآور شد: «هنوز هم مواردی از ابتلا به این سویه در کشورهای مختلف وجود دارد و این نشان میدهد که این سویه، در حال چرخش است که جای نگرانی دارد چون امکان دارد باز هم با توجه به شرایط کشورها و جهش های احتمالی، در آینده با موجی از کرونا در ماههای آینده روبهرو شویم بنابراین به همین دلیل، توصیۀ کمیته علمی با توجه به اثبات کارآیی واکسن در مطالعات مختلف، این است که حتما واکسیناسیون به ویژه در نوبت سوم و چهارم (برای افراد واجد شرایط)، تکمیل شود».
وی گفت: «تکمیل واکسیناسیون کودکان بهویژه در گروه سنی 5 تا 11 سال، مورد تاکید کمیته علمی است چراکه ممکن است با توجه به شرایط ماههای آینده، باز هم با موجی از بیماری کرونا با جهشهای جدید روبهرو باشیم بنابراین باید از این فرصت طلایی برای تکمیل واکسیناسیون استفاده کنیم».
جماعتی اضافه کرد: «با عبور از مرحلۀ حاد پاندمی کرونا، واکسیناسیون روند کاهشی داشته و توصیۀ تمامی صاحبنظران حوزۀ سلامت در دنیا این است که مردم حتما واکسیناسیون خود به ویژه تزریق نوبت سوم و چهارم را انجام دهند تا بتوانیم در آینده از ایجاد موجهای جدید با سویهها و زیرسویههای جدید، پیشگیری کنیم».
وی با اشاره به لزوم اجرای دوبارۀ طرح شهید سلیمانی برای تقویت واکسیناسیون به ویژه در نوبت سوم و چهارم و گروه سنی 5 تا 11 سال، گفت: «در این طرح میتوان با مشارکت بسیجیان، به تقویت پوشش واکسیناسیون کمک کرد. برخی پیشنهادات برای ارائۀ واکسن کرونا در داروخانهها بوده که نیاز به ساختار قوی و برنامهریزی مدون دارد».
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا به تداوم تکرقمی شدن آمار مرگومیر روزانه در هفتههای اخیر اشاره کرد و یادآور شد: «یکی از پیشنهادات کمیته علمی کشوری کرونا این است که با توجه به آمار تکرقمی مرگومیر روزانۀ بیماران کرونایی، بهتر است ارائۀ آمارهای کرونا از روزانه به هفتگی تغییر یابد تا استرس جامعه کمتر شود البته این پیشنهاد، مقطعی و تا زمانی است که مرگومیر روزانۀ کرونا، دو رقمی و افزایش قابل توجهی نباشد». /پ
نظر خود را بنویسید