فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه بیشترین جرایم استان کرمان مربوط به سرقت است، گفت: «سرقت 13.5 درصد مجموع جرایم را شامل میشود و این موضوع باید در برنامههای پیشگیرانه مورد توجه قرار گیرد».
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی افزود: «به صورت تقریبی روزانه هزار پروندۀ سرقت در استان تشکیل میشود که این امر برای مردم و خانوادهها نگرانی ایجاد میکند و باید اقدام مشترکی توسط دستگاه قضایی، استانداری، نیروی انتظامی برای حل این مشکل انجام شود».
وی ادامه داد: «نزاع و ضرب و جرح عمدی با 7.5 درصد، تصادفات با 6.5 درصد، جرایم مواد مخدر با 5.8 درصد و توهین با 5.7 درصد به ترتیب در رتبههای بعدی بیشترین جرایم استان کرمان قرار دارد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابطعمومی اداره کل دادگستری استان کرمان، حمیدی در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه به مناسبت هفته قوه قضاییه بیان کرد: «امروز قوه قضاییه به خوبی از ابزار روز بهرهمند شده است و دادرسیها بهصورت الکترونیک انجام میشود و این قوه در حال ارائه و معرفی قوه قضاییه نوین به جامعه است».
وی ادامه داد: «در قوه قضاییه از مرحلۀ سنتی برای بهرهمندی از خدمات عبور کردهایم و امروز 75 سامانۀ الکترونیک در اختیار مردم است تا از منازل و از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی درخواستهای قضایی خود را پیگیری کنند».
وی بیان کرد: «در حال حاضر حدود 91 درصد ابلاغیههای قضایی در استان کرمان بهصورت الکترونیک به مردم میرسد و این در حالی است که قریب به اتفاق این ابلاغها، ابلاغ واقعی است و این میزان باید به 95 درصد افزایش یابد».
اقدامات رسانهها موجب توسعۀ امیدواری مردم میشود
وی در ادامه به رسالت رسانهها در زمینۀ اطلاعرسانی اشاره کرد و گفت: «اقدامات رسانهها در انعکاس خدمات انجام شده، موجب امیدواری مردم نسبت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران میشود».
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه اعتقاد دارم رسانهها رسالت بسیار مهم و سنگینی بر عهده دارند، ادامه داد: «رسانهها در انعکاس خدمات نظام جمهوری اسلامی، ایجاد امید و نشاط در جامعه و در رساندن پیام و انتظارات مردم به مسئولان نقش بیبدیلی را بر عهده دارند».
وی، رسانهها را یار و مددکار دستگاهها و حاکمیت و یار دوازدهم توصیف کرد و ادامه داد: «رسانهها میتوانند پشتوانۀ بسیار خوبی برای دستگاههای حاکمیتی بوده و به آنها در اجرای ماموریتهای خود کمک کنند».
حمیدی با اشاره به هفته قوه قضاییه و سالروز بزرگداشت شهادت شهید بهشتی و یاران ایشان، یادآور شد: «شهید بهشتی، قوه قضاییهای را در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پایهگذاری کرد که امروز ثمرات زحمات ایشان را به خوبی میبینم و اگر امروز قوه قضاییه پویا و مبتنی بر موازین شرعی است، قوانین اسلام در آن رعایت میشود و مبنای کار در این قوه احکام دین است، نتیجۀ مدتکوتاه حضور شهید بهشتی در قوه قضاییه بود».
وی اضافه کرد: «وجود احکام اسلام در قوانین و مقررات کیفری نظام مقدس جمهوری اسلامی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و در سالهای اخیر با بهرهگیری از فناوریهای نوین، قوه قضاییه در این حوزه نیز حرفهای زیادی را برای گفتن دارد».
رئیس کل دادگستری استان کرمان یادآور شد: «هنوز تا قوه قضاییهای که در شان نظام مقدس جمهوری اسلامی است، فاصله داریم و باید بسیار کار کنیم اما در این مسیر در حال حرکت هستیم و اهداف بلندی را مد نظر داریم».
وی گفت: «انتظارات مردم از دستگاه قضایی به حق و در حد بالایی است زیرا مردم حق دارند اگر پروندهای تشکیل میشود، سریعا رسیدگی شده، حکم صادر شده و حکم نیز اجرا شود و دستگاه قضایی در این مسیر با مشکلاتی از جمله کمبود امکانات و نیروی انسانی روبهرو است اما با وجود همۀ مشکلات، خدمات قضایی مناسبی در حال ارائه است».
تشریح عملکرد دادگستری استان کرمان در سال 1400
رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه آمار پروندههای وارده به دستگاه قضایی نشاندهندۀ وجود آسیبها و بیماریها و بسترهای جرمزا در جامعه است، تاکید کرد: «ورودی پروندهها به دستگاه قضایی استان کرمان 13 درصد افزایش داشته است و تلاشهای گستردهای برای رسیدگی به این پروندهها در دست انجام است».
وی با اشاره به اینکه استاندارد رسیدگی روزانه هر قاضی به سه پرونده است و این تعداد نیز زیاد است، گفت: «در هر ماه به هر قاضی در استان کرمان 132 پرونده ارجاع میشود».
حمیدی خاطرنشان کرد: «در مجموع طی سال گذشته 601 هزار و 107 پروند در دستگاه قضایی رسیدگی شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن 10 درصد رشد داشته است که این اقدام بدون افزایش نیروهای اداری و قضایی محقق شده است».
وی ادامه داد: «در حال حاضر 106 هزار و 635 پرونده در دستگاه قضایی استان در حال رسیدگی است».
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه در سال گذشته به 97 درصد پروندههای وارده به دستگاه قضایی استان کرمان رسیدگی شده است، تاکید کرد: «متوسط زمان رسیدگی به پروندهها 81 روز است که نسبت به سال قبل 8 روز کاهش داشته است».
وی یادآور شد: «سه درصد پروندههای مانده در دستگاه قضایی استان کرمان پروندههای مسن هستند که باید تلاش شود که تمامی این پروندهها به سرعت رسیدگی شوند».
تحقق سازش در 54 درصد پروندههای شوراهای حل اختلاف
وی بیان کرد: «طی سال گذشته 203 هزار و 611 پرونده به شوراها وارد و 203 هزار و 684 پرونده مختومه شده که از این تعداد 66 هزار و 70 پرونده به مصالحه ختم شده است و در مجموع 796 مددجو از زندانهای استان کرمان آزاد شدهاند».
حمیدی اظهار کرد: «درصد تحقق سازش در پروندههای شوراهای حل اختلاف 54 درصد است».
وی همچنین با اشاره به اقدامات دستگاه قضایی در راستای نظارت بر دستگاههای اجرایی، گفت: «در راستای جلوگیری از قصور مدیران در اجرای ماموریتها و مسئولیتهای قانونی خود، سازمان بازرسی را فعال کردهایم که در این رابطه هرگونه ترک فعل مدیران مورد برخورد قرار میگیرد».
اقدامات حوزۀ پیشگیری از وقوع جرم
رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه ضمن تشریح اقدامات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان افزود: «این معاونت با برگزاری دو همایش مانعزدایی اقتصادی و پشتیبانی قضایی در شهرستانهای زرند و بم، منتج به پیگیری و پیشگیری از ورود 27 هزار پرونده به دستگاه قضا و رفع توقیف 18 ساله از تجهیزات یک شرکت خودروسازی شده است».
وی یادآور شد: «در بازۀ زمانی تیرماه سال 1400 تا ابتدای تیرماه 1401 در مجموع 44 برنامۀ ابلاغی با 1200ریز گام و 60 برنامه اجرایی در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان اجرایی شده است».
حمیدی گفت: «در راستای اجرای طرح اورژانس قضایی با استفاده از ظرفیت مصلحین و حکمین قرآنی تعداد 5 هزار و 328 مصلح آموزش دیدهاند و تاکنون سه هزار و 80 مورد مصالحه نیز محقق شده است و با راهاندازی سامانۀ سجام بالغ بر10 هزار نفر عضو آن شدهاند و دو هزار و 546 گزارش واصل شده است».
وی با اشاره به اینکه پدیدۀ اتباع بیگانه یک معضل اجتماعی است و کرمان هم درگیر این موضوع است، گفت: «این افراد در صورتی که مرتکب جرم شوند برابر قوانین موجود با آنها برخورد خواهد شد».
رئیس کل دادگستری استان کرمان بیان کرد: «ساماندهی اتباع بیگانه یک ضرورت است و باید به آن توجه شود». /پ
نظر خود را بنویسید