فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: دبیر انجمن صنفی پرورشدهندگان قارچ خوراکی ایران گفت: «پیش از اصلاح نظام یارانهای، تولید قارچ مزیت مطلق سرمایهگذاری بود اما هماکنون جزو مزیتهای نسبی سرمایهگذاری هم قرار نمیگیرد چرا که از سبد غذایی خانوارها خارج و به یک محصول لوکس تبدیل شده است».
نیما باغبانی افزود: «پیشبینی تولید 200 هزار تن قارچ در سال 1401 مطرح شده بود اما در حال حاضر نمیتوان با قطعیت بیان کرد که این حجم از تولید محقق شود».
وی با بیان اینکه قارچ محصولی است که در آب و هوای خنک به عمل میآید، ادامه داد: «بسیاری از واحدهای تولیدی توان ارتقای سیستمهای سرمایشی خود را در شش ماه نخست سال ندارند به همیندلیل، همواره 10 تا 15 درصد از میزان تولید در این بازه زمانی کاهش پیدا میکند».
وی همچنین اظهار کرد: «تعرفۀ صادراتی قارچ به کشورهای هدف صادراتی توجیه اقتصادی این محصول را از بین برده است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایلنا، وی یکم تیرماه با بیان اینکه برخی تولیدکنندگان مشتریان دائمی در کشورهای حوزه خلیج فارس دارند، افزود: «تولید این پرورشدهندگان با هدف صادرات محقق میشود و میتوان گفت سالیانه حدود 5 تا 10 درصد از قارچ تولیدی به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود».
باغبانی با اشاره به قیمت قارچ، گفت: «قارچ در مزرعه کیلویی 35 تا 45هزار تومان با توجه به درجه کیفی آن بهفروش میرسد این در حالی است که این محصول در فروشگاهها و واحدهای صنفی کیلویی 60 هزار تومان عرضه میشود».
وی کاهش مصرف قارچ در کشور را حدود 30 درصد دانست و افزود: «تولید قارچ پیش از اصلاح نظام یارانهای مزیت مطلق سرمایهگذاری بود اما هم اکنون جزو مزیتهای نسبی سرمایهگذاری هم قرار نمیگیرد چراکه به دلیل تورم بالای سایر کالاهای اساسی از سبد غذایی خانوارها خارج و به یک محصول لوکس تبدیل شده است در حالی که قارچ میتواند غذای قشر متوسط به پایین جامعه شده و بهترین و سالمترین جایگزین برای محصولات گوشتی است». / الف
نظر خود را بنویسید