گروه جامعه ـ رئیس اداره فرش، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در خصوص وضعیت ساختمان شرکت فرش کرمان و اقدامات انجامشده بهمنظور احیای این بنای تاریخی توضیحاتی داد.
به گزارش فردایکرمان، روحالله اسلامی، به «صدای تاک» گفت: «بعضی از قسمتهای این ساختمان در حال ریزش است، ما سعی کردیم جلوی تخریب آن را بگیریم، با پیگیریهای خود در اواخر سال 96 توانستیم آقای نعمتزاده و آقای شریعتمداری، وزرای سابق و فعلی سازمان صنعت، معدن و تجارت را به استان کرمان بیاوریم و این ساختمان را مورد بازدید قرار دادند و توانستیم بودجهی 114 میلیونی برای بازسازی اضطراری این بنای تاریخی بگیریم».
او با اشاره به مساحت چهار هکتاری این محوطه افزود: «برای احیای کامل این مرکز به بودجهی بیشتری نیاز است». او دربارهی اقدامات انجام شده برای دریافت این بودجه توضیح داد: «طی دو ماه اخیر به همراه معاون پشتیبانی سازمان به تهران رفته و توانستیم بودجه یک میلیارد تومانی برای مرمت و بازسازی کفپوشها و سایر سقفها و دیوارهای در حال ریزش بگیریم. با میراث فرهنگی نیز صحبت و مقرر شده تا ظرف چند روز آینده بودجهی 100 میلیون تومانی از این سازمان برای احیای یکی از بناهای این شرکت اختصاص داده شود و عملیات اجرایی آن ظرف روزهای آینده به انجام رسد».
این مسئول دولتی در ارتباط با وضعیت ساختمان شرکت فرش گفت: «یک رنگرزخانهی قدیمی در آن ساختمان وجود دارد که در حال ریزش بود تا جایی که کمتر کسی جرات میکرد وارد این ساختمان شود، بعضی از دیوارها نیز به پناهگاهی برای سگهای ولگرد تبدیلشده بود و با ایجاد سوراخ و ساخت استراحتگاه برای خود، منجر به ریزش و تخریب بیشتر این بنای تاریخی شده بودند».
به گفتهی اسلامی، گسترهی تخریب محدود به ساختمانهای این شرکت نبوده است، چاههای این بنا نیز دچار ریزش شده و توتم کرده بودند و درختان این مجموعه نیز با توجه به بیآبی شدید به سمت خشکی و نابودی میرفتند.
با اینحال او وضعیت حال حاضر شرکت ملی فرش را بهتر از گذشته ارزیابی کرده و معتقد است با بودجهی 114 میلیونی بیشترین بهرهوری ممکن انجامشده است.
اسلامی گفت: «ساختمان رنگرزخانه بهطور کامل و با توجه به معیارهای میراث فرهنگی بازسازی شده است، در قسمتی از دیوارها و سقفهای آن منطقه نیز که خطر ریزششان بالا بود، عملیات بازسازی و احیا انجامشده و با احیای یکی از چاهها، کارهای مربوط به آبیاری قطرهای و احیای درختان آن منطقه نیز به انجام رسیده است».
او با انتقاد از عملکرد مرکز ملی فرش اظهار کرد: «این مرکز در نیمهی دوم سال 96 اعلام کرد که ظرف سه تا چهار سال آینده باید این شرکت به باغموزه فرش تبدیل شود اما تاکنون تنها کاری که کردند همین اختصاص بودجه یکمیلیاردی بوده که آن هم با پیگیریهای خودمان به انجام رسید». وی افزود: «پروژهی تبدیل شرکت فرش به باغموزه فرش و پایگاه فرش جنوبشرق کشور از اواخر سال 96 شروع شد که قرارداد این پروژه نیز با ما بسته نشد بلکه خود مرکز ملی فرش ایران با شرکتی به نام بنیان کار قرارداد بست و با صرف هزینهی 166 میلیونی کارهای جمعآوری اطلاعات و طراحی این طرح به انجام رسید».
اسلامی شرکت ملی فرش را همردیف باغ شاهزاده و باغ فتحآباد کرمان دانسته و معتقد است اگر مجوز احیای این مجموعه به آنها داده میشد میتوانستند ظرف مدت یک سال با کمک شرکت تعاونی سازمان صنعت و معدن این باغموزه را به بهرهبرداری برسانند و زمینهی جذب توریست و اقامتگاه گردشگران منطقه را فراهم آورده و این مجموعه را به درآمدزایی برسانند.
او دلیل عدم واگذاری عملیات احیا به اداره فرش را مرکز ملی فرش دانست و گفت: «مرکز ملی فرش میگوید خودش میخواهد کارهای احیای شرکت فرش را انجام دهد، ما هم تابع آنها هستیم».
اسلامی از شرکت ملی فرش بهعنوان گنجینهی استان کرمان یاد کرد و با انتقاد از عملکرد برخی از مسئولان استانی در برابر این بنای تاریخی اظهار کرد: «اگر هر استان دیگر بود از این مجموعه بهترین استفاده را میکرد».
3786
رئیس اداره فرش، سازمان صمت استان کرمان:
نظر خود را بنویسید