فردای کرمان – گروه جامعه: مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان با اشاره به استفاده از تاسیسات حقوقی برای مددجویان زندانها در سال گذشته بیان کرد: «در سال گذشته 976 نفر از مددجویان زندانها از آزادی مشروط، 776 نفر از تعلیق مجازات، 910 نفر از آزادی با جلب گذشت شاکی، 870 نفر از عفو و هفت هزار و 562 نفر از اعطای مرخصی استفاده کردهاند».
سیدمجتبی حسینی توسعۀ استفاده از پابند الکترونیکی را از دستاوردهای اخیر در حوزۀ زندانها دانست و ادامه داد: «در حال حاضر 358 زندانی با استفاده از پابند الکترونیکی تحت مراقبت هستند و 220 پابند الکترونیکی دیگر نیز در آستانۀ معرفی مددجویان است».
وی همچنین با اشاره به اینکه 62 درصد زندانیان استان کرمان مربوط به مواد مخدر هستند، خاطرنشان کرد: «سرقت، جرایم علیه اشخاص و جرایم علیه اخلاق و عفت عمومی در رتبههای بعدی قرار دارند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری استان کرمان، وی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه راهاندازی دادرسیهای الکترونیک یکی از دستاوردهای اداره کل زندانها در دوران شیوع بیماری کرونا بوده است، گفت: «در سنوات پس از شیوع بیماری کرونا در مجموع بالغ بر 84 درصد مددجویان زندانها از طریق دادرسیهای الکترونیک محاکمه شدهاند».
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 32 مورد اخذ رضایت قصاص را داشتهایم، گفت: «در سال جاری برای 13 نفر از مددجویانی که قصاص آنها تائید شده است، با کمک شوراهای حل اختلاف ویژۀ زندانها جلب رضایت اولیای دم صورت گرفته است».
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه اشتغال و حرفهآموزی از اولویتهای سازمان زندانها در سال جاری به شمار میرود، اضافه کرد: «استفادۀ حداکثری از توان بخش خصوصی، خیران و کارآفرینان با رویکرد اقتصادی برای ایجاد کارگاههای خوداشتغالی، توسعۀ کارگاههای داخل زندانها، شناسایی استعدادهای زندانیان، در اختیار قرار دادن مواد اولیه صنایع دستی و توسعۀ آموزشهای مهارتی در این حوزه مورد توجه قرار گرفته است».
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل ورود مددجویان زندان ها به زندان، نداشتن شغل و اعتبار اجتماعی است، افزود: «به منظور کاهش ورود مجدد مددجویان زندانها به زندان اتخاذ تدابیر لازم برای حرفهآموزی و ایجاد اشتغال برای مددجویان پس از آزادی ضروری است و از این رو آموزشهای مهارتی شغل و تدابیر علمی و کاربردی برای اشتغالزایی در بین مددجویان زندانها بهصورت ویژهای مورد توجه قرار گرفته است».
حسینی با اشاره به اینکه در سال گذشته 240 دورۀ آموزشی در 60 رشتۀ شغلی در زندانهای استان کرمان انجام شده است، یادآور شد: «طی سال گذشته، چهار هزار و 873 مددجو در آزمونهای مربوطه شرکت کردهاند که از این تعداد سه هزار و 200 نفر موفق به دریافت گواهینامههای آموزشی شدهاند».
وی اظهار کرد: «در حوزۀ آموزشی نیز در مقاطع ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی کلاسهای آموزشی برای مددجویان زندانها برگزار میشود و در حال حاضر 12 مددجو در مقاطع عالی تحصیلی در حال تحصیل هستند».
حسینی یادآور شد: «در سال گذشته چهار هزار و 930 نفر دورههای عمومی قرآنی و دو هزار و 430 نفر در دورههای تخصصی قرآن شرکت کردهاند».
نظر خود را بنویسید