فردای کرمان – گروه جامعه: معاون دادستان کل دادگستری استان کرمان گفت: «آمار معتادان متجاهر در استان کرمان چیزی بیش از دو هزار نفر است و قبل از عید سال گذشته فقط 700 معتاد متجاهر در کمپ ماده 16 کرمان پذیرش شد».
محمد ضیاءالدینی با اشاره به مشکل استان کرمان در زمینۀ کمبود زیرساختهای کمپ ماده 16، افزود: «در قانون گفته شده تامین این زیرساختها وظیفۀ حاکمیت است و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، استانداری و فرمانداریها وظیفه دارند که این زیرساختها را فراهم کنند».
وی با بیان اینکه در حال حاضر کمپ ماده 16 کرمان ظرفیت 250 نفر را دارد و از 23 شهرستان استان تنها در شهرستانها بم و سیرجان کمپ ماده 16 داریم و کمپ کرمان باید از دیگر شهرستانها هم معتادان متجاهر را پذیرش کند، ادامه داد: «نیاز است که پیگیری لازم انجام شود تا در همۀ شهرستانها کمپ ترک اعتیاد را دایر کنند».
ضیاءالدینی همچنین بیان کرد: «کمپ ماده 16 کرمان وضعیت مناسبی ندارد و هزینههای لازم که باید از طریق شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر پرداخت شود، بهموقع پرداخت نمیشود».
وی با بیان اینکه نیروی انتظامی میتواند ظرف یک هفته تمامی معتادان متجاهر استان را جمعآوری کند اما مکان مناسبی برای درمان و نگهداری آنها وجود ندارد، ادامه داد: «باید از جایی بودجهای برای این کار اختصاص داده شود تا بتوان اقدامات بعدی را انجام داد و تا این زیرساخت نباشد بقیۀ اقدامات بیهوده است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از تسنیم کرمان، معاون دادستان کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه یکی از قوانین جاری و ساری در جمهوری اسلامی ایران قانون مواد مخدر مصوب سال 76 بوده که در سال 89 اصلاحاتی به این قانون وارد شده است، اظهار کرد: «از جمله این اصلاحات میتوان به این مورد اشاره کرد که نگاه به فرد معتاد عوض شد و به عنوان بیمار به آنها نگاه میشود».
وی با اشاره به اینکه دو ماده قانونی خاص در این قانون در بحث معتادان داریم، ادامه داد: «ماده 15 مربوط به افرادی است که اعتیاد داشته، تمایل به ترک دارند، تجاهل به اعتیاد نداشته و خودشان داوطلبانه برای ترک به کمپ میروند».
ضیاءالدینی با اشاره به اینکه اگر به نحوی که در قانون گفته شده کمپهای ماده 16 در همۀ شهرها دایر شود، قطعاً سرقتهای خردی که مردم نگران آن هستند کم خواهد شد، بیان کرد: «البته به شرط آنکه دستورالعملهای پس از خروج هم طبق آن چیزی که در آییننامه آمده است، رعایت شود».
وی با بیان اینکه در آییننامۀ مراقبت بعد از خروج معتادان تشخیص تجاهر به اعتیاد به عهدۀ مقام قضایی گذاشته شده است، گفت: «همکاران قضایی ما باید کسانی را به کمپهای ماده 16 معرفی کنند که تجاهر آنها ثابت شده باشد».
ضیاءالدینی خاطرنشان کرد: «اگر بتوان ظرفیت کمپهای ماده 16 در استان کرمان را افزایش داد تاثیر زیادی در کاهش جرایم دارد، زیرا 80 درصد سرقتهای خرد توسط معتادان متجاهر انجام میشود».
وی با بیان اینکه اگر قرار باشد کاری به خوبی انجام شود باید زیرساختهای آن فراهم باشد، گفت: «واقعیت این است که بعد از 12 سال از اجرایی شدت قانون مبارزه با مواد مخدر متاسفانه هنوز زیرساخت کمپ ماده 16 زیبندۀ شهر کرمان نیست و به تبع نبود زیرساخت قطعاً اقدامات پس از خروج هم نمیتواند مثمر ثمر باشد». /پ
نظر خود را بنویسید