فردای کرمان – گروه اقتصاد: دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی با انتقاد از قیمتگذاری دستوری، گفت: «برخی از واحدهای تولیدی اجبارا از قطعات کمکیفیت استفاده میکنند که این مساله منجر به کاهش کیفیت تولیدات میشود».
عباس هاشمی وی با اشاره به قیمت نهادههای تولید، افزود: «با توجه به افزایش شدید قیمت نهادههای تولید و نرخ خدمات پیمانکاری، افزایش قیمت محصولات باید اتفاق میافتاد اما دولت به دلیل مشکلات معیشتی مردم بهدنبال قیمتگذاری دستوری است، اما همین مساله منجر به کاهش سرعت تولید، کمبود کالا در بازار، افزایش قیمت و توسعۀ قاچاق خواهد شد».
وی اضافه کرد: «همچنین از دیگر معایب این موضوع میتوان به استفادۀ برخی از واحدهای تولیدی از قطعات کمکیفیت اشاره کرد که این مساله منجر به کاهش کیفیت تولیدات میشود و در نهایت به ضرر تولید، مصرفکننده و صادرات است».
وی در مورد اینکه آیا انجمن خواستار افزایش قیمت است، گفت: «نه این انجمن و نه تولیدکنندگان موافق گران شدن کالاها نیستند، زیرا به دلیل شرایط رکود نمیتوانند سودی از این شرایط ببرند. حتی اگر دولت اجازۀ افزایش قیمت ۴۰ درصدی بدهد، تولیدکننده این میزان افزایش را اعمال نمیکند. باید اجازه داد تولیدکننده همگام با تورم بتواند نسبت به افزایش قیمتها اقدام کند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از مهر، هاشمی 22 مرداد با بیان اینکه قیمتگذاری دستوری فعالیتهای تولیدی را دچار اختلال کرده است، اظهار کرد: «ما بارها این موضوع را به ستاد تنظیم بازار، سازمان حمایت و وزارت صمت منعکس کردهایم. از سویی دیگر کمیسیون اقتصادی مجلس به موضوع قیمتگذاری دستوری ورود کرده است و انجمن نیز با همکاری این کمیسیون و دانشگاه شریف به دنبال راه حل علمی برای برونرفت از آثار منفی آن است».
وی افزود: «راهکار انجمن برای برونرفت از آثار منفی قیمتگذاری دستوری همان شیوههای آزموده شده در جهان و تعیین قیمت در بازار بر مبنای مکانیسم عرضه و تقاضا است. همچنین باید توجه داشت که در کشور قانون ضد انحصار وجود دارد و لوازم خانگی نیز کالای انحصاری نیست، باید اجازه داد فضای رقابتی در این صنعت و بازار آن شکل بگیرد. پیشنهاد دوم انجمن نیز نظارت پسینی است».
هاشمی در ادامه با اشاره میزان افزایش قیمت لوازم خانگی در بهار ۱۴۰۱، اظهار کرد: «در حالی که سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ضوابطی داشته و به تولیدکننده اجازه داده محصولات خود را با ۱۷ درصد سود بفروشد، حال چگونه است که برخی اقلام لوازم خانگی فقط اجازۀ ۱۰ درصد افزایش قیمت یافتهاند؟».
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در مورد میزان صادرات اظهار کرد: «صادرات لوازم خانگی در سال به صورت میانگین ۳۰۰ میلیون دلار است که بسیار کم ارزیابی میشود. البته کشور ما صادرات محور نبوده و پایۀ فعالیتها بر اساس صادرات نیست. باید در این زمینه تدبیری اندیشیده شود».
وی افزود: «همچنین ارزبری صنعت لوازم خانگی بر اساس تولید سال ۱۴۰۰ معادل ۱.۳ میلیارد دلار است». /پ
نظر خود را بنویسید