فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به مصوبۀ پروژۀ انتقال آب خلیجفارس به شهر کرمان در سفر هیات دولت به استان، گفت: «امیدواریم تا 22 بهمن و یا تا پایان سال، خط انتقال آب شرب و صنعت شهر کرمان که مطالبه و آرزوی جدی برای مردم بود به سرانجام برسد و تابستان آینده را با آرامش خاطر پشت سر بگذاریم».
محمدرضا پورابراهیمی تسریع و اتمام پروژۀ انتقال آب به شهر کرمان را از خواستههای نمایندگان استان در سفر رئیسجمهور بیان کرد و افزود: «مصوب شد که خط انتقال 30 میلیون مترمکعب آب از مسیر خط انتقال کرمان به سمت یزد مستقیم به کرمان آورده شود».
وی با بیان اینکه بخشی از پروژه انجام شده و فقط بحث اعتبارات مطرح بود، اظهار کرد: «اولین مشکل ما بحث تخصیص و مجوز بود که حل شد، بخش دوم منابع لازم برای پرداخت قیمت آببها بود که بخش صنعت باید جداگانه پرداخت شود و بخش شرب هم باید توافقنامۀ دولت باشد، بخش سوم هم اجرای پروژه است».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس خاطرنشان کرد: «خط انتقال نزدیک به 117 کیلومتر است که باید کانالکشی و لولهگذاری شود و همچنین نیازمند ایستگاه پمپاژ است که همۀ اینها هزینۀ سنگینی دارد».
وی ادامه داد: «بخشهایی از این هزینهها را قبلا دیده بودیم، در سفر هیات دولت به استان کرمان اعتبار کامل آن دیده شد و رئیسجمهور هم دستور دادند و وزیر نیرو هم تعهد داد که بتوانیم تا پایان امسال، خط انتقال را اجرا کنیم».
پورابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار فردای کرمان با اشاره به مصوبات سفر هیات دولت به استان کرمان، گفت: «مصوبات سفر رئیسجمهور به استان را خوب ارزیابی میکنم زیرا با توجه به اینکه کرمان، استان آخر برای حضور تیم هیات دولت بود، تجربیات استانهای دیگر کمک کرد و از سوی دیگر ما در جلسهای که قبل از سفر با رئیسجمهور در تهران داشتیم، درخواست کردیم که سفر به واسطۀ وسعت استان، دو روزه باشد که این هم اتفاق افتاد».
وی با اشاره به مصوبۀ برگشت 15 درصد از حقوق دولتی به استان، افزود: «برآورد ما این است که بیش از بودجۀ عمرانی کل استان کرمان، فقط از این ردیف تامین میشود و موضوع را بهصورت جدی دنبال خواهیم کرد».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با بیان اینکه این تصمیم برای تمام کشور اجرایی میشود اما استارت آن در کرمان زده شد، توضیح داد: «نزدیک به 50 درصد ظرفیت استفاده از حقوق دولتی متعلق به استان کرمان است و بعد، استان یزد با 15 درصد ظرفیت قرار دارد و مابقی ظرفیت به استانهای دیگر اختصاص دارد».
وی تفویض اختیار شورای معادن به استان و موضوعات مربوط به طرحهای نیمهتمام را از دیگر مصوبات سفر هیات دولت بیان کرد.
پورابراهیمی همچنین در ادامه با اشاره به مشکلات استان در بحث تامین زیرساختهای سرمایهگذاری توضیح داد: «در خصوص برق خوشبختانه کرمان وضعیتش نسبت به استانهای دیگر بهتر است، یعنی ناتراز نیستیم و بر اساس توافقی که صورت گرفته است، قرار شد حدود 10 هزار مگاوات وزارت صمت برای واحدهای صنعتی خود در نظر بگیرد که سرمایهگذاری برای تولید حدود سه هزار مگاوات برق توسط واحدهای صنعتی شروع شده است».
وی ادامه داد: «شرکت ملی مس و گلگهر در حال احداث نیروگاه هستند، گهرزمین کار را شروع کرده و شرکتهای دیگر هم به تبع آن کار را آغاز کردند».
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: «پیشبینی میشود در زمینۀ برق، طی دو تا سه سال آینده، از ناحیۀ سرمایهگذاری واحدهای صنعتی که برق لازم دارند، هم نیاز خودشان تامین شود، هم شبکه را برای جاهای دیگر آزاد کنند و هم مازاد تولید را در شبکه تزریق کنند».
وی همچنین با بیان اینکه در تامین گاز استان مشکل جدی داریم، اظهار کرد: «این موضوع در مصوبات سفر هم آمد و قرار شد زیرساخت انتقال گاز اجرایی شود تا بتواند استان کرمان را پوشش دهد».
پورابراهیمی تاکید کرد: «در بحث گازرسانی مقداری عقب هستیم و باید کار سریع انجام شود تا واحدهای صنعتی دچار مشکل نشوند و ما هم پیگیری میکنیم».
وی همچنین با اشاره به عبور خط دوم انتقال آب به خراسان از شهرستان راور، بیان کرد: «با این کار شهرستانهای زرند و راور میتوانند از این آب استفاده کنند و سبب میشود در بلندمدت، استان در جایگاه امنی قرار گیرد». /پ
نظر خود را بنویسید