فردای کرمان – گروه اقتصاد: هفتۀ گذشته گزارش اتاق بازرگانی ایران دربارۀ وضعیت فضای کسبوکار استانهای مختلف منتشر شد. بر اساس این گزارش، استانهای بوشهر، کرمان و قم دارای بدترین فضای کسبوکار در کشور بودند.
دکتر پورابراهیمی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس معتقد است، علت نامناسب بودن فضای کسبکار کرمان این است که روحیهای که در استان کرمان برای گرفتن تصمیمات در حل مشکلات فعالان اقتصادی وجود دارد، روحیه و ادبیات مناسبی نیست.
به گفتۀ وی، این ادبیات حتی گاهی باعث شده سختگیرتر از آنچه که در قوانین و مقررات آمده عمل شود.
پورابراهیمی همچنین با بیان اینکه برای اصلاح این رویه یا باید در روش انجام کار بازنگری شود و یا مدیر دستگاه و نهاد دولتی تغییر کند، اظهار امیدواری کرد با تغییرات تیم دولتی که بهصورت متعارف در دولتهای مختلف انجام میشود و در کرمان مقداری با تاخیر انجام شده، و با چیدمان دولت سیزدهم در استان، از نیمۀ دوم سال 1401، روند بهتری در فضای کسبوکار استان کرمان ایجاد شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با فردای کرمان با اشاره به وضعیت کسبوکار در استان و گزارش منتشرشده از سوی اتاق ایران با بیان اینکه گزارشی که به صورت فصلی منتشر میشود، مقایسهای است، توضیح داد: «در این گزارشها، امتیازبندی بر اساس ملاکها و معیارهایی است که بخش عمدۀ آنها مشترک است، مثلا موضوعات مربوط به تامین اجتماعی، مالیات و ... که عمدتا مسائل صنفی هستند و بین استانها مشترک است».
وی ادامه داد: «آن چیزی که در صحنۀ میدانی رقم میزند مثلا اگر ما سقف تسهیلات را در یک استان بیشتر و در استان دیگر کمتر بگیریم من میگویم فضای کسبوکار در استانی که سقف بالاتری از تسهیلات را به خود اختصاص داده، کار را راحتتر کرده است».
پورابراهیمی تاکید کرد: «در این گزارشها امتیازات خیلی به هم نزدیک است و با کوچکترین تغییری یک جابهجایی چند پلهای اتفاق میافتد».
وی افزود: «معیارها به صورت نسبی در مقایسه با یکدیگر هستند و در نحوۀ اظهار نظر دربارۀ مواردی که مشترک است یک نگاه متفاوتی شکل گرفته که آن اثر، اثری است که در پرسشنامهها لحاظ شده است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: «واقعیت این است که در استان کرمان، متاسفانه علیرغم اینکه همۀ مسئولین ارشد استان و کسانی که دنبال مسائل راهبردی استان هستند، بارها متذکر شدند و گفتند که ما در استان کار را روانسازی کنیم، به نظر میرسد، روحیهای که برای گرفتن تصمیمات در حل مشکلات فعالان اقتصادی وجود دارد، روحیه و ادبیات مناسبی نیست و این ادبیات حتی گاهی باعث شده سختگیرتر از آنچه که در قوانین و مقررات آمده عمل شود».
وی افزود: «نمونههایی از این دست را من طی سالهای اخیر بارها با آن مواجه شدم و زمانی که از فرد سوال میکنیم چرا اینگونه برخورد میکنید و در کار تاخیر میاندازید، به قوانین و مقررات اشاره میکنند که من فکر میکنم گاهی به دلیل عملکرد سختگیرانهای که وجود دارد، فراتر از قانون عمل میشود و این طبیعتا نیازمند یک بازنگری در حوزۀ مدیریتی است».
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: «من پیشنهادی که به استاندار دادم این بود که در جاهایی که امتیاز دستگاهی ما مطلوب نیست، یا در روش انجام کار بازنگری کنیم، یا در مدیر مربوطه بازنگری کنیم که این امکانپذیر است».
وی ادامه داد: «تغییرات تیم دولتی که بهصورت متعارف باید در دولتهای مختلف انجام میشد در کرمان مقداری با تاخیر انجام شده که به نظر میرسد در حال تکمیل است و باید از زمان استقرار، یک ارزیابی دقیقتری انجام شود».
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: «من امیدوارم با چیدمانی که با دولت سیزدهم در استان کرمان در حال شکلگیری است، بتوانیم در نیمۀ دوم سال 1401، روند بهتری در فضای کسبوکار استان کرمان داشته باشیم که به این نیاز داریم».
پورابراهیمی با بیان اینکه بهترین کار در این حوزه آسیبشناسی است، اظهار کرد: «در حال حاضر این کار را به اتاق بازرگانی محول کردیم. دبیرخانۀ شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی نیز یکی از کارهایی که بر اساس قانون، باید دنبال کند، موضوع فضای کسبوکار است و گزارشهای فضای کسبوکار را که قبلا مرکز پژوهشها منتشر میکرد الان توسط اتاق بازرگانی انجام میشود».
وی تاکید کرد: «با توجه به اینکه دادهها و اطلاعاتی که الان منتشر میشود مربوط به دولتهای قبلی است، من فکر میکنم گزارش آسیبشناسی اتاق برای عملکرد دولت دوازدهم، به تدریج بتواند با تغییراتی که در تیم مدیریتی جدید ایجاد میشود، مسائل را مرتفع کند». /پ
نظر خود را بنویسید