فردایکرمان ـ گروه جامعه: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با بیان اینکه اجرای طرحهای آبخیزداری، ارزانترین و سریعترین راه نجات از بحران خشکسالی هستند، گفت: «متاسفانه تا سه، چهار سال قبل به آبخیزداری توجه جدی نمیشد و نگاهها بیشتر به سمت سدسازی بود اما در سیلهای اخیر، همۀ مسئولین بر اجرای طرحهای آبخیزداری تاکید کردند».
مهدی رجبیزاده با ابراز نگرانی از اجرای طرحهای آبخیزداری بدون انجام مطالعات دقیق اظهار کرد: «گاهی اوقات فضایی ایجاد میشود و شروع به ساختوساز بدون پشتوانۀ کارشناسی میکنیم که بعدها تبعات آن نشان داده میشود؛ در دهۀ هفتاد، بندهای خاکی با نگاه دپوی آب احداث میشد. شاید این اقدام برای دورۀ کوتاهمدت خوب بود اما جلوی عبور طبیعی آب که سفرههای زیرزمینی و قنات و ... را در طول مسیر تغذیه میکردند گرفته و باعث خشک شدن قناتها و چاهها شد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، وی 8 شهریورماه اضافه کرد: «طرحهای آبخیزداری به گونهای است که باید ظرف ۲۴ تا ۷۲ ساعت آب را از خود عبور دهند و فقط جلوی سرعت آب را میگیرند ضمن آنکه رسوب سیلاب پشت بند خاکی گرفته میشود».
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان کرمان سپس گفت: «طبق آمار وزارت نیرو، استان کرمان حدود ۹۰۰ میلیون مترمکعب بیلان منفی دارد. اگر طرحهای آبخیزداری در کل حوضۀ آبخیز شمال استان اجرا شود با همین میزان بارش، سالانه حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب به سفرههای زیرزمینی تزریق میشود و ۳۰۰ میلیون مترمکعب دیگر را با مدیریت مصرف میتوان جبران کرد».
به گفتۀ او، کرمان با وجود کمبارشی، سومین استان سیلخیز کشور است و این نشات گرفته از فقر پوشش گیاهی عرصههای استان است. / الف
نظر خود را بنویسید