فردای کرمان – گروه جامعه: استاندار کرمان با بیان اینکه تعاونیها، ظرفیتهای مفید دارای جایگاه قانونی هستند، گفت: «در استان کرمان با تنوع اقلیمی و مباحث اقتصادی، ظرفیت خوبی برای کار تعاونی وجود دارد».
محمدمهدی فداکار حذف واسطههای غیرضرور، جمعآوری سرمایههای خرد و تقویت حس مسئولیتپذیری را از مزیتهای تعاونیها برشمرد و افزود: «اما فرم دیگری از شرکتها ظاهرا توانستهاند، گوی سبقت را در حوزۀ اثرگذاری اقتصاد بربایند».
وی با بیان اینکه بخشی از فعالیتهای اقتصادی کنونی کشور مثلا بازار ارز غیررسمی و رمز ارزها، فرم خاصی ندارند، اما اثرگذار هستند، ادامه داد: «در اقتصاد اثرگذاری مهم است که تعاونی نتوانست نقش خود را به دست آورد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، فداکار ۱۲ شهریور ماه در هفدهمین آیین تقدیر از تعاونیهای برتر استان کرمان بیان کرد: «تعاونیها باید یکچهارم از اقتصاد کشور را در دست داشته باشند، اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاده که بخشی از آن مربوط به مباحث فرهنگی است که کمتر به سمت کار گروهی میرویم».
وی ادامه داد: «ظرفیتهای قانونی برای کار تعاونی نیز چندان فراهم نشد و یا توسعه پیدا نکرده است. ضمن اینکه اقتصاد هم به سمتی رفته که تعاونیها در آن جایی نداشته و موجب حذف آن شده است».
استاندار کرمان اضافه کرد: «با حذف وزارت تعاون، مجموعۀ بزرگ ۱۰۰ هزاری تعاونیها در کشور نمایندهای در دولت ندارد و مسئولیتهای سنگین وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز موجب شده، عملا تعاون دیگر دغدغه نباشد».
وی گفت: «تعاونیها اقتضائات منطقهای را ترویج میدهند، اما حذف وزارت تعاون آسیب جدی وارد کرد و توسعه و ترویج تعاونیها را دیگر نداریم و در نتیجه در اقتصاد نیز سهم ناچیز ۵ درصدی دارند».
فداکار ابراز امیدواری کرد که تعاونیها فعالانه ادامه دهند و حوزۀ اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شکلگیری آنها کمک کند.
وی در پایان گفت: «آنچه به عهدۀ ماست در خدمات به حوزه تعاونی آمادهایم. تعاونیهای موفقی نیز در استان وجود دارد و کرمان با یکبیستم تعاونیها در کشور پیشرو است».
تعاونیها گرهگشای بخش اقتصاد هستند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان نیز در این مراسم گفت: «تعاون ۲۵ درصد سهم اقتصاد کشور را باید داشته باشد، اما در حال حاضر سهم ۵ تا ۷ درصدی دارد».
مجتبی مصباح یکی از چالشهای پیش روی تعاونیها را مباحث فرهنگی بیان کرد و افزود: «تعاونیها گرهگشای بخش اقتصاد هستند، اما سالهاست میخواهند آنها را ناموفق جلوه دهند، لذا مشکلات چند تعاونی مسئلهدار را برجسته کردهاند».
وی ادامه داد: «تنها ۵ تا ۱۰ درصد تعاونیهای کشور با مشکل مواجه هستند و عملکرد مطلوبی ندارند که این آمار در بخش خصوصی و دولتی نیز دیده میشود».
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان خاطرنشان کرد: «در استان کرمان بیش از ۱۰ هزار تعاونی داریم که ۵ هزار و ۳۷۹ مورد با ۶۳ هزار عضو فعال هستند و سرمایۀ فعلی آنها ۱۳ هزار میلیارد ریال است».
وی، کشاورزی، خدمات و صنعت را بیشترین حوزۀ فعالیت تعاونیهای استان نام برد و گفت: «کرمان، جیرفت، بافت و شهربابک بیشترین تعداد تعاونی را دارند».
مصباح با بیان اینکه سال گذشته ۱۸ تعاونی با ۲ هزار عضو و ۴ هزار و ۲۹ فرصت شغلی در استان تشکیل شدهاند، اضافه کرد: «۷۵ تعاونی در هفدهمین جشنواره تعاونیهای برتر استان ثبتنام کردند که پس از ارزیابی وزارتخانه، ۶ تعاونی به عنوان برتر انتخاب شده و تجلیل میشوند».
لزوم آسیبشناسی فرصتها و تهدیدهای حوزۀ تعاون
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم از لزوم آسیبشناسی نقاط قوت و ضعف، فرصتها و تهدیدها در حوزۀ تعاون برای افزایش سهم آنها در اقتصاد کشور سخن گفت و افزود: «باید اسنادی را برای راهبردها و استراتژیهای بخش تعاون تدوین کرد».
محمدرضا پورابراهیمی همچنین با اشاره به تعاونیهای مسکن و چالشهای مربوط به آن، گفت: «وعدۀ دولت مبنی بر ایجاد یک میلیون واحد واحد مسکونی در کشور باید عملیاتی شود. ما با انباشت سالهای گذشته مواجه هستیم و از سویی هر سال نیز به آن اضافه میشود که ضرورت ساماندهی تعاونیهای مسکن مورد تاکید است».
تعاون فراگیرتر از حوزۀ صرفا اقتصادی است
محمدمهدی زاهدی، دیگر نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه کسانی که در حوزۀ تعاون فعال هستند، کار بزرگی دنبال می کنند، گفت: «رفع مشکلات کشور، همکاری در امر خیر است».
وی افزود: «تعاونیها جدا از اینکه دنبال منافع اقتصادی باشند، یکی از اهداف اساسی آنها حل مشکلات و معضلات در بخش ملی، استانی و منطقهای است».
شایان ذکر است در این آیین از ۶ تعاونی برتر استان کرمان تجلیل شد. /پ
نظر خود را بنویسید