فردای کرمان – گروه جامعه: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: «بر اساس اعلام سازمان صمت استان کرمان، حدود ۹۰ درصد استان، در قالب پروانۀ اکتشاف، پروانۀ بهرهبرداری و ... ثبت معادن شده است و طبق قانون معادن، وقتی پروانۀ معدنی برای منطقهای صادر میشود، آن عرصه مادامالعمر در اختیار سازمان صمت است و این موضوع، مانعی برای اداره کل منابع طبیعی ایجاد کرده است».
مهدی رجبیزاده با بیان اینکه در راستای ایجاد اشتغال، بیمهابا واگذاری انجام دادن یا مجوز صادر کردن افتخار نیست، افزود: «سازمان صنعت، معدن و تجارت در پنج سال گذشته سهمیلیون و ۶۰۰ هزار هکتار عرصه برای صدور پروانۀ معدنی از اداره کل منابع طبیعی استعلام گرفته است که این اداره کل فقط روی حدود ۶۰۰ هزار هکتار پاسخ مثبت داده است و حدود ۳ میلیون هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان را حفظ کرده است».
وی ادامه داد: «از ابتدای سال جاری تاکنون، حدود ۱۲۰۰ هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرحهای مختلف تخصیص داده شده است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان بیان کرد: «طبق قانون سازمان صنعت، معدن و تجارت باید قبل از هر فعالیت معدنی از اداره کل منابع طبیعی استعلام بگیرد تا معارض یا بلامعارض بودن آن محدوده مشخص شود و سازمان صنعت و معدن فقط در مناطق بلامعارض میتواند پروانۀ اکتشافات معدن را صادر کند».
وی ادامه داد: «این قانون از سال ۱۳۹۰ تصویب شده و متاسفانه قبل از این قانون، عمدۀ عرصههای معدنی با کمترین استعلام و یا بدون استعلام ثبت داده شدهاند».
رجبیزاده تاکید کرد: «متاسفانه در ایران منابع طبیعی چند تکه مدیریت میشوند، به طوریکه معدن را سازمان صمت، نفت را وزارت نفت، خاک و گیاه را منابع طبیعی و آبخیزداری، حیات وحش را محیط زیست، بخشی از آب را وزارت نیرو و ... مدیریت میکنند و همه به دنبال عملکرد خوب هستند اما غافل از اینکه منابع طبیعی ثروت بین نسلی است و باید برای نسل آینده نیز حفظ شود».
وی افزود: «در راستای ایجاد اشتغال، بیمهابا واگذاری انجام دادن یا مجوز صادر کردن افتخار نیست. به خاطر خواستههای نسل فعلی بسیاری از واگذاریها و مجوزها ضروری نیستند و با این کار حق نسل بعدی را ضایع میکنیم». /پ
نظر خود را بنویسید