گروه جامعه ـ علی خدادادی که در نخستین ایام فعالیت شورای پنجم شهر کرمان وعدهی «کرمان؛ شهر بدون گدا تا پایان سال 97» را به مردم داده بود؛ در تازهترین اظهارنظر خود، ضمن اینکه از تکدیگری بهعنوان «یک پدیدهی شوم» یاد کرد، تاکید کرد که ریشهکن کردن گدایان، وظیفهی شهرداری نیست و شهرداری جز در زمینهی جمعآوری و انتقال متکدیان به اردوگاه مسئولیتی ندارد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، شامگاه دیروز یکشنبه، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر کرمان در صحن علنی شورا در اینباره گفت: «از رسانهها میخواهم که کمک کنند تا پدیدهی شوم تکدیگری را از سطح شهر بزداییم و اگر کمک شما نباشد شهرداری موفق نخواهد بود».
وی سپس از برگزاری دو جلسه طی هفتههای اخیر با مسئولان استانداری دربارهی تکدیگری خبر داد و افزود: «معاون محترم سیاسی و امنیتی استانداری بسیار جدی به این مسئله ورود کرده و وقت گذاشتند که جای قدردانی دارد».
وی بیآنکه از دستاورد این جلسات چیزی بگوید، ادامه داد: «لازم است یکسری مسائل را مطرح کنم؛ متاسفانه در شهر کرمان مردم احساس میکنند ریشهکن کردن تکدیگری برعهدهی شهرداری است. باید بگویم اینطور نیست. شهرداری یکی از ارگانهایی است که در این زمینه مسئولیت دارد».
وی سپس با قرائت بندهایی از آییننامهی ساماندهی تکدیگری که به تصویب هیات وزیران رسیده، اظهار کرد: «به دلیل عدم همکاری و کمک ارگانهای مسئول؛ ما تاکنون نتوانستهایم مسئله را حل کنیم».
وی با اشاره به ماده دو این آییننامه گفت: «طبق این ماده، در هر یک از شهرهای بزرگ نسبت به ایجاد مجتمع اردوگاهی اقدام خواهد شد و دادگستری، نیروی انتظامی، بهزیستی، کمیته امداد، اداره کار و شهرداری نماینده خود را به این مجتمع معرفی کنند. تامین محل و امکانات و تجهیزات اردوگاه از سوی شهرداری باید انجام شود که ما اکنون یک اردوگاه در سرآسیاب و دو گرمخانه هم در نقاط دیگر شهر داریم».
خدادادی ادامه داد: «طبق ماده سه این آییننامه، شهرداری موظف است نسبت به شناسایی و جمعآوری و انتقال این افراد اقدام کند و نیروی انتظامی نیز در این زمینه باید به شهرداری کمک کند. ماده چهار هم میگوید که مسئول مجتمع اردوگاهی را فرماندار تعیین میکند. یعنی شهرداری هیچ مسئولیتی ندارد و مجتمع مکلف است پس از تحویل افراد نسبت به شناسایی وضعیت و طبقهبندی متکدیان اقداماتی را انجام دهد».
وی افزود: «اغلب این متکدیان بیمارند و معتادند و مشکلات زیادی دارند و وقتی وارد اردوگاه میشوند حتما باید کسی مسئولیت آنها را بپذیرد. اگر کسی در اردوگاه بمیرد شهرداری هیچ مسئولیتی ندارد. شهرداری فقط مسئول جمعآوری و انتقال متکدیان به اردوگاه است که این کار را نیز انجام میدهد اما 24 ساعت بعد آنها مجدد به خیابان برمیگردند».
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر کرمان با بیان اینکه در حال حاضر، 300 متکدی با اسم و مشخصات در شهر کرمان شناسایی شدهاند، گفت: «120 نفر نوجوان زیر 15 سال هم داریم و در مجموع 420 متکدی در شهر شناسایی شده است». خدادادی پیشنهاد داد که اگر استانداری ضرورت ببیند کمک اعتباری به اردوگاه داشته باشد و افزود: «دست یاری به سمت سمنها و خیریههایی که در این زمینه فعال هستند دراز میکنیم. موسسات خیریهای که قصد دارند در این زمینه کمک کنند به شورا یا شهرداری مراجعه کنند».
3888
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر کرمان:
نظر خود را بنویسید