فردای کرمان – گروه اقتصاد: مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران با اشاره به اینکه قیمت تمامشدۀ تولید هر کیلوگرم مرغ زنده در حال حاضر حدود ۵۰ هزار تومان است، گفت: «قرار است دولت طی یک هفتۀ آینده (۳۱ شهریورماه) قیمت مرغ را اصلاح و اعلام کند».
حبیب اسداللهنژاد افزود: «بر این اساس قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده بیش از ۵۰ هزار تومان است که آنالیز آن برای اتخاذ تصمیم به وزارت جهاد پیشنهاد و ارسال شده و مرغ گرم نیز در بازار به بیش از ۷٠ هزار تومان خواهد شد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از مهر، وی 23 شهریورماه با اشاره به افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر در بازار، بیان کرد: «قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده در استانها ۴۲ تا ۴۳ هزار تومان است که این رقم حول و حوش نرخ مصوب این کالاست اما با قیمت تمامشدۀ تولید حدود ۶ تا ۷ هزار تومان فاصله دارد».
اسداللهنژاد ادامه داد: «میدانیم شرایط مردم مساعد نیست و این افزایش قیمت روی معیشت خانوار و سرانۀ مصرف مرغ در کشور تأثیر منفی میگذارد اما مساله اینجاست که تولیدکنندگان نیز در زیان شدید هستند و در ۴۵ روز گذشته از این مساله به شدت آسیب دیدهاند و استمرار زیان تولیدکنندگان، مزیت تولید و اشتغال و سرمایهگذاری انجام شده را تحتالشعاع قرار داده و مرغداران را زمینگیر خواهد کرد».
وی تاکید کرد: «در چنین شرایطی دولت باید از مردم حمایت و از محل درآمد اصلاحات یارانهای به مردم کمک کند که یکی از این روشها تهیۀ کالابرگ الکترونیکی برای خرید محصولات پروتئینی است و یارانۀ نقدی قطعاً مرغ را بر سر سفرهها نبرده و امنیت غذایی را تهدید خواهد کرد».
این فعال بخش خصوصی به صحبتهای وزیر جهاد کشاورزی اشاره و اضافه کرد: «آقای ساداتینژاد عنوان کرده از واحدهای تولیدی باید حمایت شود و واحد تولیدی بنگاه خیریه نیست، این صحبت به این معنی است که نباید یارانهای را که قرار است به مصرفکننده بدهند از جیب تولیدکننده بردارند و در دو ماه گذشته و در حال حاضر دقیقاً بخشی از یارانهها از جیب مرغداران در حال پرداخت است و صنعت توان چنین هزینهای را به صورت دستوری ندارد».
اسداللهنژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کاهش میزان جوجهریزی در ماههای اخیر گفت: «میزان جوجهریزی بر اساس تأیید و تخلیه (مقدار جوجهریزی که به صورت قطعی انجام و در سامانه دامپزشکی ثبت شده است) در اردیبهشتماه ۱۲۳ میلیون قطعه، در خردادماه ۱۰۸ ملیون قطعه، در تیرماه ۹۱ میلیون و ۲۸۰ هزار قطعه و در مردادماه ۹۰ میلیون و ۷۲۰ هزار قطعه بوده است».
وی اضافه کرد: «میزان جوجهریزی در شهریورماه نیز تا امروز ۶۴ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه بوده است که هشدار و پیامهای خوبی با کاهش حدود ۳٠ درصدی تولید مخابره نمیشود و میتواند زنگ هشدار جدی برای به خطر افتادن مزیت تولید، اشتغال و امنیت غذایی باشد». /پ
نظر خود را بنویسید