فردای کرمان – گروه جامعه: مدیر مرکز قنات استان کرمان گفت: «استان کرمان از لحاظ آورد آب قناتی، رتبۀ سوم کشور و از لحاظ جایگاه تاریخ تمدن قناتی رتبۀ نخست کشور را داراست».
محمد برشان با اشاره به اینکه تاریخ فرهنگ مردمشناسی قنات از سال ۸۹ تا ۹۲ در میراث فرهنگی استان کرمان تدوین شده است، افزود: «قنوات ما از لحاظ بهرهوری در سال جاری رتبۀ نخست کشور را کسب کرد و تمام سازوکارهای تمدن قناتی در استان کرمان آماده است و تمدن قناتی در بافت، راور، بم و سیرجان شناسایی شده است».
وی همچنین خاطرنشان کرد: «اولین جلسۀ ثبت جهانی قنات داوران رفسنجان را برگزار کردهایم چراکه این قنات از لحاظ نظام آبیاری و ... منحصر بهفرد است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، برشان ۲۸ شهریورماه در نشست هیات امنای قنوات استان کرمان با اشاره به اینکه در جنوب استان کرمان کمترین کار در بحث قنوات انجام شده، بیان کرد: «در آخرین مرحلۀ کاری در سال جاری، آبرسانی و احیاء قنات قنبرآباد شیخی بم بود که شاید خشک شدن این قنات معضل اجتماعی به وجود میآورد».
مدیر مرکز قنات استان کرمان با اشاره به آسیبشناسی قناتها گفت: «در سیل اخیر رفسنجان (مردادماه)، سیل دهانۀ قناتها را پر کرد که به دلیل عدم آسیبشناسی بود و در کرمان نیز همین مشکل به وجود خواهد آمد لذا باید کار کنیم».
به گزارش ایسنا، در این جلسه از سوی نماینده سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان اعلام شد که بیش از پنجهزار رشته قنات در استان کرمان شناسایی و ثبت شده است.
بنابراین گزارش، بیش از ۸۴۰ رشته قنات در سیل مردادماه در استان کرمان آسیب دیده و ۳۱۱ میلیارد تومان خسارت به این قنوات وارد شده است. /پ
نظر خود را بنویسید