فردای کرمان – گروه جامعه: یک بازرس وزارت کار در خصوص رعایت ایمنی در کارگاههای ساختمانی، گفت: «عمدۀ دلیلِ حوادث کار، سقوط از ارتفاع است و از هر دو نفری که در کشور فوت میکنند و هر سه حادثۀ کار، یک مورد مربوط به بخش کارگاههای ساختمانی است».
حیدری با تاکید بر اینکه حدود ۶۰ درصد از حوادث کار ساختمانی سقوط از ارتفاع است، افزود: «از آنجا که ایمنیِ پرتگاهها بسیار مهم است در نتیجه برای کاهش این دست حوادث، پرتگاههای پیرامونی و چالههای آسانسور باید حفاظ داشته باشند و جایگاههای کار باید ایمن باشند. گاهی کارگران به دلیلِ اینکه نور طبقات کافی نیست سقوط میکنند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایلنا، این بازرس اداره کار بیان کرد: «آسانسورِ موجود در کارگاههای ساختمانی باید برای کار مخصوص خود استفاده شوند؛ اگر آسانسور برای حمل بار است برای همین کار و اگر نفربَر است به همان منظور استفاده شود».
حیدری در پاسخ به این سوال که «آیا داربستهای به کار رفته در کارگاههای ساختمانی ناایمن است؟» توضیح داد: «داربستهای مختلفی وجود دارد که بسته به شرایط کشور استفاده میشوند؛ مثلا در کشورهای جنوبشرق آسیا با چوب بامبو داربست درست میکنند و تا ارتفاع بالا میروند. داربست میتواند از هر مادهای باشد اما باید ایمن بسته شود و استحکام داشته باشد و به راحتی با باد تکان نخورد».
وی با بیان اینکه ایمنی و استاندارد مشخصی برای داربست وجود دارد، اظهار کرد: «جایگاه کار کارگر باید کامل باشد به طوریکه عرض جایگاه او ۶۰ سانتیمتر باشد، اطراف تختهای که کارگر روی آن میرود نباید باز باشد. از طرفی، باید راه دسترسی و حرکت برای کارگر از طریق نردبان و پلکان وجود داشته باشد که هر زمان میخواهد بالا و پایین برود».
حیدری ادامه داد: «داربست باید پاخور ۵ تا ۱۰ سانتیمتری داشته باشد. در ناحیۀ ساق پا یک حفاظ و در ناحیۀ ۹۰ تا ۱۱۰ یک حفاظ دیگر بگذارند تا کارگر سقوط نکند. استفاده از کمربند ایمنی نیز واجب است تا اگر تخته شکست و مشکل داشت سقوط نکند».
وی تاکید کرد: «قبل از رفتنِ کارگر به روی تخته و جایگاه کار، همه چیز باید چک شود». /پ
نظر خود را بنویسید