گروه اقتصاد ـ معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: «روز 14 آبان بهعنوان روز فهرج و روز توسعهی فهرج نامگذاری شد و هر سال سمینار بررسی چشماندازها و سند توسعه پایدار فهرج برگزار میشود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از فارس از فهرج، سید حمید کلانتری، روز گذشته، در حاشیهی سمینار بررسی چشماندازها و سند توسعه پایدار فهرج اظهار کرد: «در سمینار بررسی چشماندازها و سند توسعه پایدار فهرج روز 14 آبان بهعنوان روز فهرج و روز توسعه فهرج نامگذاری شد و هر سال سمینار بررسی چشماندازها و سند توسعه پایدار فهرج برگزار میشود».
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: «شهرستان فهرج ظرفیتهای توسعهای خوبی دارد و در جلسهای که با حضور معاون عمرانی استانداری کرمان داشتیم؛ راهکارهای تسریع در عمران و توسعه و ایجاد اشتغال و ظرفیتهای اقتصادی مناسب که برای شهرستان فهرج با توجه به غفلتهایی که تاکنون شده است، بررسی شد».
وی با اشاره به همکاری دستگاههای اجرایی در حوزه اشتغال، مسائل بهداشتی، ظرفیتهای اقتصادی، آموزشهای فنی و حرفهای و جذب مشارکت مردم افزود: «امیدوارم گامهای موثری برای توسعه فهرج برداشته شود».
کلانتری گفت: «در این نشست مقرر شد همهی دستگاهها اقداماتی که برای فهرج انجام دادند را بیان کنند و مجموعهی برنامههای توسعه فهرج در سه حوزه کوتاهمدت، میانمدت و بلند مدت تقسیمبندی شود و این کار بر عهده سازمان برنامه و بودجه استان گذاشته شد».
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالاسلام خیرالله ابراهیمی امام جمعه فهرج نیز در حاشیهی این سمینار گفت: «باید از ظرفیتهای گردشگری شهرستان فهرج برای توسعه این شهرستان استفاده شود».
وی اظهار کرد: «فهرج دارای جاذبههای همچون ریگهای یلان و جنگل کهور است». امام جمعه فهرج افزود: «با توجه به اینکه ما در مسیر محور ترانزیتی کرمان، زاهدان قرار داریم باید از این ظرفیت برای توسعه و گسترش شهر فهرج استفاده کنیم».
ابراهیمی همچنین با اشاره به مشکل کمآبی در این منطقه، خواستار استفاده از منابع آبی سد نسا برای آب شرب شد و گفت: «با احداث سد نسا منابع آبی در سطح شهرستان کاهش پیدا کرده است».
به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، معاون امور عمرانی استانداری کرمان نیز گفت: «استفاده از ظرفیتهای عظیم در حوزههای گردشگری، نیروگاههای خورشیدی و طرحهای کشاورزی میتواند به توسعه شهرستان فهرج کمک کند». سید مصطفی آیتاللهی موسوی افزود: «با اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی در استان بعنوان طرح نمونه کشوری که با حضور سه ضلع نمایندگان مجلس، دولت و بخش خصوصی و نظارت ائمه جمعه انجام شد و با تقسیم 23 بنگاه اقتصادی به عنوان معینهای اقتصادی تحت عنوان وظیفه و مسئولیت اجتماعی شرکتها توانستیم گامهای زیادی در توسعهی مناطق مختلف استان برداریم و تلاش شده است سند توسعه هر منطقه تدوین شود».
وی ادامه داد: «در دو سال گذشته تلاش کردیم تا در بحث بودجه و تقسیم اعتبارات در استان با ایجاد شاخصهای مختلف به توزیع متوازن بودجه در مورد مناطق کمتر توسعهیافته کمک کنیم و استانداری کرمان آمادگی کاملی برای توسعهی همهجانبه مناطق مختلف استان و حمایت از طرحهای سرمایهگذاری را دارد».
نماینده شهرستانهای شرقی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش توضیح داد: «شرق استان منطقهای غنی است و دور از انصاف است بهدلیل عدم مطالبهگری مردم و بیتوجهی مسئولین عقبمانده باشد و مردم نیز فقیر بمانند که این ظلم به نظام و انقلاب است».
نیکزادیپناه با اشاره به ظرفیتها و مشکلات منطقه فهرج برای توسعه گفت: «اتصال راهآهن فهرج و ایرانشهر و ساخت جادهی ترانزیتی ریگان تا دریای عمان میتواند ظرفیت زیادی برای توسعهی حملونقل منطقه و بحث زیرساخت ها فراهم کند».
وی خاطرنشان کرد: «استفاده از ظرفیت وجود پهنههای معدنی در منطقه شرق، توسعه کشتهای گلخانهای، استفادهی صحیح از حجم آبهای پشت سد نسا و جلوگیری از برداشت بیرویه سفره های آب زیرزمینی، توسعه دامداری منطقه، تعیین تکلیف چاههای غیر مجاز کشاورزی و ایجاد صنایع جانبی در رابطه با محصول خرما میتواند فرصتهای زیادی برای توسعهی شهرستان فهرج و ایجاد اشتغال در منطقه فراهم کند که باید برای آنها برنامه ریزی کنیم». برپایهی این خبر، نامگذاری روز 14 آبان هر سال بعنوان روز فهرج، تشکیل کمیته توسعه فهرج در استانداری با مسئولیت فرماندار سابق فهرج و مدیر کل کنونی شهری استانداری، تاسیس شرکت تعاونی تولید، بستهبندی و صادرات خرما توسط کشاورزان منطقه و ساخت یکهزار و 500 سرویس بهداشتی استاندارد برای منازل شخصی مردم توسط کمیته امداد و بنیاد مسکن از مهمترین مصوبات این همایش بود.
نظر خود را بنویسید