فردای کرمان – گروه اقتصاد: فرماندار شهرستان جیرفت با اشاره به نبود کشتارگاه طیور در جنوب استان کرمان، گفت: «در زمینۀ زیرساختهای حوزۀ دامپزشکی، ازجمله کشتارگاهها، یک مورد هم در جنوب کرمان ایجاد نشده است و یک میلیون قطعه مرغ تولیدی در جنوب، برای کشتار به شمال استان ارسال میشود که همین میزان هم به شهرهای جنوبی بازنمی گردد».
احمد بلندنظر افزود: «در حوزۀ دام سنگین هم کشتارگاهی در جنوب وجود ندارد و تولیدکنندگان گوشت باید از طریق دامپزشکی، فرمانداری و سیستم اداری مجوز حمل دام به استانهای دیگر را بگیرند و بعد از کشتار در آن استانها، محصول را بستهبندی شده و با هزینۀ زیاد به شهرستانهای جنوبی استان برگردانند».
وی با اشاره به گلایۀ مردم از گرانتر عرضه شدن مرغ در جیرفت و جنوب استان کرمان، یادآور شد: «کرایۀ حمل به کشتارگاه و بازگشت آن موجب افزایش قیمت گوشت مرغ تا ۷۲ هزار تومان میشود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا کرمان، فرماندار جیرفت در نشستی که اخیرا به مناسبت روز دامپزشکی برگزار شده بود، با بیان اینکه باید استان در زمینۀ تامین گوشت خودکفا شود، اظهار کرد: «از متولیان و سرمایهگذاران دعوت میکنیم به این حوزه بهویژه ایجاد کشتارگاه صنعتی ورود کنند».
وی ادامه داد: «در دو هفتۀ گذشته در زمینۀ مرغ گرم با مشکل مواجه بودیم و این مشکل به شکلی در استان هم دیده میشد».
بلندنظر اضافه کرد: «هر شهرستانی در استان که تولید مرغ دارد اولویت را به تامین نیاز شهر خود میگذارد سپس برای شهرهای جنوبی ارسال میشود که این هم معضلی برای فرآوردههای پروتئینی در جنوب استان است».
افزایش مرغداریها بهترین جاذبه برای ایجاد کشتارگاه
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان هم در این زمینه گفت: «تعداد مرغداریها و میزان تولید مرغ در جنوب کرمان باید افزایش یابد تا سرمایهگذار برای ایجاد کشتارگاه ورود کند».
مسلم مروجیفرد با اشاره به اینکه ذبح دام هم در این منطقه کم است اظهار کرد: «با افزایش تعداد مرغداریها با توجه به مشوقهایی مانند تسهیلات بانکی و واگذاری زمین که در نظر گرفته شده است به طور حتم شاهد ساخت کشتارگاه خواهیم بود».
وی با بیان اینکه ساخت کشتارگاه سرمایهگذاری بالایی نیاز دارد، افزود: «جهاد کشاورزی باید با سرمایهگذارها وارد مذاکره شود و ما نیز با برخی از سرمایهگذاران گفتوگو کردهایم».
مروجیفرد یادآور شد: «پیشتر یک سرمایهگذار برای این کار پیشقدم شده بود اما اصرار او بر اینکه در یک نقطۀ خاص این کشتارگاه ایجاد شود و نیز مشکلات کمبود آب در آن منطقه، موجب ادامه نیافتن کار شد».
وی اضافه کرد: «اکنون شرکت آب منطقهای هم اگر محل کشتارگاه در مناطق ممنوعه نباشد به میزان ۱۰۵ مترمکعب تخصیص آب صنعتی ارائه خواهد داد و مشکلی از این نظر وجود ندارد».
رئیس سازمان صمت جنوب کرمان ادامه داد: «امکان راهاندازی کشتارگاه در شهرکهای صنعتی به دلیل ردۀ زیست محیطی آنها وجود ندارد که پیگیر هستیم این رده نیز ارتقا پیدا کند».
کشتارگاه صنعتی دام توجیه اقتصادی دارد
مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان نیز در مصاحبه با ایرنا گفت: «مرغداریها در جنوب به تناسب بخش کشاورزی توسعه پیدا نکرده بود اما با لغو ممنوعیتهای مجوز، امید میرود شاهد افزایش مرغداریها باشیم».
علی احمدی افزود: «حدود ۱۵ مرغداری فعال در جنوب کرمان داریم که در سال یک میلیون قطعه جوجهریزی انجام میشود اما به دلیل نبود کشتارگاه برای کشتار به شمال استان انتقال مییابد».
وی ادامه داد: «مشکلی در میزان تولید گوشت قرمز نیز در جنوب استان نداریم و در حال حاضر سه کشتارگاه سنتی در جنوب کرمان در شهرستانهای جیرفت، عنبرآباد و کهنوج به کشتار دام سبک میپردازند بنابراین برای راهاندازی کشتارگاه صنعتی در حوزۀ دام سنگین مشکل کمبود دام نداریم و برای سرمایهگذار توجیه اقتصادی دارد».
احمدی اضافه کرد: «نبود کشتارگاههای صنعتی موجب شده که بسیاری از دامها برای کشتار به شمال استان یا استانهای دیگر برود و همیشه این مبحث مطرح بوده که ارزش افزوده این کار به منطقه نمیرسد». /پ
نظر خود را بنویسید