فردای کرمان – گروه جامعه: مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان با اشاره به انعقاد تفاهم بین بیمه سلامت و بهزیستی برای پوشش هزینههای توانبخشی توانخواهان، گفت: «بر اساس این تفاهمنامه، تا سقف ۷۰ درصد از هزینههای گفتاردرمانی، کاردرمانی، بیناییسنجی و فیزیوتراپی در بخش خصوصی و دولتی در تعهد بیمه سلامت قرار گرفته است».
محمد جعفری از پوشش هزینههای ترک اعتیاد نیز خبر داد و افزود: «هر کس با هر نوع پوشش بیمهای برای ترک اعتیاد مراجعه کند، بیمه سلامت هزینههای درمان آن را پرداخت میکند».
پوشش 100درصدی هزینههای بستری دهکهای پایین
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، وی 30 مهرماه در نشست خبری به مناسبت هفتۀ بیمه سلامت بیان کرد: «اداره کل بیمه سلامت استان کرمان با پوشش 60 درصدی از جمعیت استان، بزرگترین سازمان بیمهگر استان و کشور است که با اکثر مراکز درمانی قرارداد همکاری دارد».
جعفری با بیان اینکه اداره کل بیمه سلامت ماهانه بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان تعهد مالی به موسسات تشخیصی، بهداشتی و درمانی سطح استان دارد، ادامه داد: «با وجود حمایتهای خیلی خوب دولت، پرداختهای بیمه سلامت به مراکز درمانی، بهروز است و کلیۀ مطالبات به بیمارستانها، مطبها و مراکز بهداشتی، تشخیصی و درمانی تا شهریورماه امسال پرداخت شده است».
وی در ادامه با اشاره به برخی اقدامات سازمان بیمه سلامت در چند ماه اخیر، خاطرنشان کرد: «همزمان با جراحی اقتصادی دولت برای حمایت از اقشار و دهکهای پایین جامعه، پوشش بیمه رایگان برای شش میلیون ایرانی فاقد پوشش بیمه، بدون مراجعۀ حضوری این خانوادهها به دفاتر پیشخوان بیمه سلامت، به انجام رسید».
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان یادآور شد: «همچنین همۀ مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و دهکهای پایین در صورت بستری شدن در بیمارستانهای دولتی، معاف از هرگونه پرداخت هستند و پروندۀ بستری این دسته از بیمهشدگان، بهصورت صددرصدی تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است».
وی گفت: «در صورت مراجعۀ این دسته از بیمهشدگان به مراکز سرپایی، تا سقف ۸۵ درصد از تعرفههای دولتی را سازمان بیمه سلامت تقبل میکند».
افزایش تعهدات درمان ناباروری
جعفری اظهار کرد: «سازمان بیمه سلامت برای حمایت از بحث فرزندآوری تعهدات خاصی را آغاز کرده است ازجمله بیمۀ رایگان زوجها، مادران باردار و همچنین کودکان تا پنج سالگی؛ تا بار مالی در دورۀ بارداری و نوباوگی کودک از دوش خانواده تا حدی برداشته شود».
وی با بیان اینکه برای کمک به زوجهای نابارور، تعهدات درمان ناباروری را افزایش دادیم، یادآور شد: «۹۰ درصد هزینههای درمانی زوجهای نابارور در مراکز دولتی و خصوصی تحت پوشش بیمه قرار گرفته است».
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان با بیان اینکه از نظر علمی قریب ۴۰ درصد از زوجهای نابارور در طول دورۀ درمان، موفق به فرزندآوری میشوند، افزود: «در استان کرمان بیش از 30 هزار زوج نابارور در وجود دارد و با توجه به اینکه تشخیص و درمان ناباروری، جزو درمانهای گرانقیمت محسوب میشود، پوششهای بیمهای میتواند در جهت فرزندآوری کمککننده باشد».
اجرای طرح دارویار
وی با اشاره به اجرای طرح دارویار توسط وزارت بهداشت در ماههای اخیر، توضیح داد: «بر اساس این طرح، ارز ترجیحی دارو به جای تخصیص به تولیدکننده یا واردکننده، به سمت مصرفکننده جابهجا شد و به نمایندگی از مصرفکننده به سازمان بیمه تخصیص یافت».
جعفری خاطرنشان کرد: «بیمه سلامت نیز از 23 تیرماه، تفاوت قیمت را در سامانههای الکترونیک اعمال کرد و خوشبختانه بدون ایجاد هرگونه اختلال در شبکۀ توزیع دارو، مابهالتفاوت قیمت ارز در تعهد بیمه قرار گرفت تا فشار مالی به خانوادهها وارد نشود».
وی بیان کرد: «به دلیل جابهجایی نرخ ارز، قیمت برخی داروها 5 تا 7 برابر گرانتر شد اما این تفاوت چند برابری به بیمه سلامت موکول شد و داروخانهها از ما طلبکار شدند و بیمه نیز برای اطمینان خاطر داروخانهها، پرداخت به مراکز درمانی و داروخانهها را بهروز کرد».
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان گفت: «مطالبات داروخانهها تا شهریورماه پرداخت شده و ظرف یک هفتۀ آینده مطالبات مهرماه داروخانهها نیز پرداخت خواهد شد».
وی یادآور شد: «این نقدینگی بیمه از یکسو و توزیع هدفمند دارو از سوی دیگر، سبب میشود که فشار مالی بر دوش خانوادهها قرار نگیرد».
فعالیت 130 مطب پزشک خانوادۀ عمومی در شهرها
جعفری در ادامه با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده روستایی، گفت: «این طرح سالهاست که در روستاها، نقاط عشایری و نقاط شهری زیر ۲۰ هزار نفر در حال اجرا است و حدود ۵۰۰ پزشک، ماما و دندانپزشک در سطح روستاها درمان مراجعان را به عهده دارند».
وی ادامه داد: «وجود آزمایشگاه و داروخانه مجهز در سطح روستاها سبب شده ارکان اساسی ارائۀ خدمات تشخیصی درمانی اولیه در جوامع روستایی به خوبی فراهم باشد و اضطراب حاصل از بروز ناگهانی بیماریها برای روستائیان کاهش پیدا کرده است».
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان خاطرنشان کرد: «بالای 85 درصد از نیازهای درمانی معمول روستایی را تیم مستقر در سطح مراکز بهداشتی درمانی سطح استان پوشش میدهند و در صورت نیاز در شبکههای الکترونیک، به سطوح تخصصی ارجاع خواهند داد تا بیماران در مراجعه به شهرها سرگردان نباشند».
وی گفت: «برای جامعۀ شهری نیز کرمان یکی از استانهای پایلوت استقرار پزشک خانواده شهری شد و در حال حاضر 130 مطب پزشک خانوادۀ عمومی در شهرها در حال ارائۀ خدمات پزشکی خانواده به بیمهشدگان رایگان هستند».
وی تاکید کرد: «معتقدیم پزشک خانواده، طرح مترقی برای جلوگیری از پیشرفت بیماریها، هدررفت هزینههای خانوار، تشخیص بهموقع و یا ارجاع صحیح بیمار به سطوح تخصصی، نقش خیلی خوبی ایفا میکند و امیدواریم تا سال آینده بتوانیم این طرح را به مابقی جمعیت تعمیم بدهیم». /پ
نظر خود را بنویسید