فردای کرمان – گروه جامعه: سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان گفت: «این روزها مطبها، کلینیکها و مراکز بهداشتی کرمان مملو از بیمارانی هستند که با علائمی چون تبهای بالا، سردردهای شدید، احساس کوفتگی، بدن درد و سرفه به این مراکز مراجعه میکنند و تعداد زیادی از آنها مبتلا به آنفلوآنزا هستند».
سعید صحبتی با بیان اینکه به نظر میرسد، تعداد بیماران سرپایی مبتلا به آنفلوآنزا از کرونا بیشتر شده است، افزود: «بر اساس برآوردهای انجام شده، این روزها بین 30 تا 40 درصد بیماران سرپایی مطبها و کلینیکهای سرپایی، مبتلایان به آنفلوآنزا هستند؛ البته هنوز هم کووید19 وجود دارد و هنوز هم مواردی از ابتلا به کرونا را در بخش سرپایی و بستری استان داریم».
به گزارش فردای کرمان به نقل از تسنیم کرمان، وی دوم آبانماه با اشاره به اینکه پاییز، فصل شیوع بیماریهای تنفسی ویروسی است که آنفلوآنزا و کرونا دو بیماری مهم این دسته هستند، اظهار کرد: «این بیماریها، دو بیماری کاملاً متفاوت با منشا ویروسی جداگانه بوده که به لحاظ علائم تا حدودی شبیه هم هستند و راههای انتقال و پیشگیری از این بیماریها هم مشابه است».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به علت شیوع آنفلوآنزا، یادآور شد: «از ابتدای مهرماه امسال حضور دانشآموزان و دانشجویان را در کلاسهای درس داشتیم و از سوی دیگر رعایت شیوهنامههای بهداشتی مقابله با کرونا که تا اندازۀ زیادی میتوانست بهطور غیرمستقیم از ابتلای به آنفلوآنزا جلوگیری کند، خیلی کمتر و کمرنگ شده است».
وی با اشاره به اینکه کرونا و آنفلوآنزا بیماریها ویروسی هستند و درمان این بیماریها تا حد زیادی مشابه هم است، بیان کرد: «هر دو بیماری مسری و واگیردار هستند و بیماران باید خود را از سایر جامعه جدا کرده و اجازه دهند روند بیماری با استراحت و در منزل طی شود».
صحبتی با بیان اینکه گاهی تشخیص این بیماریها از هم با معاینۀ ظاهری هم مقدور نیست و نیاز به آزمایشات تکمیلی دارد، گفت: «بهتر است خانوادهها تشخیص نهایی را به پزشک درمانگر خود بسپارند و از سوی دیگر کودکان خود را در صورت داشتن علائم، از فرستادن به مدرسه و محیطهای جمعی خودداری کنند».
وی با تاکید بر اینکه سالمندان و کسانی که بیماری زمینهای دارند باید مراقبت بیشتری داشته باشند، خاطرنشان کرد: «واکسن آنفلوآنزا در بخش خصوصی در داروخانهها موجود است و توصیه میشود کسانی که سن بالای شصت سال داشته، بیماری زمینهای دارند و یا خانمهای باردار حتما این واکسن را تهیه و دریافت کنند».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان افزود: «فروکش کردن موج این بیماری بستگی به رفتارهای ما دارد و مانند دیگر بیماریهای واگیردار هر چقدر که ما بیشتر و بهتر توصیههای بهداشتی را رعایت کنیم این موج کوتاهتر میشود».
وی بیان کرد: «البته در موجهای قبلی آنفلوآنزا تجربه یک تا 1.5 ماهه ابتلا را داشتیم و به نظر میرسد موج جدید آنفلوآنزا که از هفتۀ دوم مهرماه آغاز شده تا پایان ماه جاری با ما همراه باشد». /پ
نظر خود را بنویسید