فردایکرمان – گروه اقتصاد: معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه عوارض صادراتی یکی از ابزارهای تنظیم بازاری است که کاملاً موقت است، گفت: «با توجه به افزایش قیمتی که در سه محصول گوجهفرنگی زراعی، سیبزمینی و پیاز در بازار شاهد بودیم، برای تعدیل بازار مصرفکننده، عوارض در نظر گرفته شد».
محسن شیراوند افزود: «این عوارض موقتی است و زمانی که قیمت بازار بر اساس آنالیزی که وجود دارد به قیمت متعادل خودش، که فاصلۀ قیمتی بین سر مزرعه تا مصرفکننده است، برسد و از این عدد فراتر نرود، این عوارض قطعاً برداشته خواهد شد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از مهر، وی در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: «این گونه نیست که ما برای تنظیم بازار بخواهیم بگوییم از شش ماه قبل باید اعلام کنیم، برآوردمان این است که نهایتاً یک یا دو هفته این عوارض عملکرد خودش را بر بازار بگذارد».
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در این برنامه گفت: «در رابطه با وضع عوارض صادراتی، ما یکی از موضوعاتی که همیشه به آن توجه داریم بحث مادۀ ۲۳ قانون احکام دائمی پنج ساله است که آنجا اشاره میشود وضع عوارض در رابطه با محصولاتی که به آنها به نوعی یارانهای داده نشده است، ممنوع است».
علیرضا عباسی ادامه داد: «همچنین در بودجه ۱۴۰۱ به دلیل تلاطمهایی که وجود داشت و محدودیتهایی را برای بازارهای صادراتی ما ایجاد میکرد و این محدودیتها، برنامهریزی برای بازار صادرات ما را کلاً دچار مشکل میکرد، مجلس این را در بودجه پیشنهاد داد و تصویب هم شد که اگر قرار است که محدودیتی هم باشد حداقل شش ماه قبل از این اعلام شود».
نظر خود را بنویسید