فردایکرمان – گروه جامعه: مدیرکل فنیوحرفهای استان کرمان با بیان اینکه نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی دو برابر افراد کمسواد است، گفت: «بیش از ۳۰ رشتۀ دانشگاهی داریم که هیچ بازار کاری ندارند».
محمدرضا جهانگیری، آموزش مهارت را در اشتغالزایی بسیار موثر دانست و با بیان اینکه شاید یکی از مهمترین دلایل عدم اشتغال بسیاری از جوانان نداشتن مهارت و تخصص لازم است، افزود: «در حال حاضر شانس اشتغال افرادی که سواد کمتری دارند، خیلی بیشتر از افراد با تحصیلات دانشگاهی است، چراکه دارای تخصص و مهارت لازم هستند و زودتر جذب بازار کار میشوند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از تسنیم کرمان، وی 14 آذرماه در همایش تجلیل از متولیان برتر قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه سپاه ثارالله استان کرمان، با بیان اینکه یکی از بزرگترین مشکلات کشور اشتغال جوانان است که البته در تمام جهان این مشکل وجود دارد، اظهار کرد: «کشور از جمعیت زیاد جوان برخوردار است که باید برای آنها اشتغالزایی کرد».
مدیرکل آموزشهای فنیوحرفهای استان کرمان با بیان اینکه تمام دستگاههای دولتی باید کمک کنند تا در مسیر اشتغال به مهارت توجه شود، گفت: «باید در مدرسه مسیر اشتغال دانشآموزان مشخص شود و به سمت رشتههای دانشگاهی سوق داده شوند، که بازار کار دارند».
وی با اشاره به اینکه بیش از 30 رشته دانشگاهی داریم که هیچ بازار کاری ندارند و فارغالتحصیلان این رشتهها بعد از گذراندن دوران تحصیل با مشکل بیکاری روبهرو هستند، ادامه داد: «به اشتغال یک جوان باید از دوران ابتدایی و دانشآموزی توجه داشته باشیم تا بعد از دانشگاه نگران بیکاری و اشتغال آنها نباشیم».
وی با بیان اینکه اصول کسب و کار را باید از دانشآموزی آموزش داد، افزود: «مقدمات مهارتآموزی را باید از دوران راهنمایی در مدارس آموزش داد و این فرد متوجه شود که در چه شغلی استعداد دارد».
جهانگیری با اشاره به اینکه بیش از پنج هزار شغل در کشور وجود دارد که با ورود مشاغل جدید تا هفت هزار شغل قابلیت افزایش دارد، گفت: «دانشآموزان در دوران دبیرستان باید دورههای تکمیلی مهارتآموزی را ببینند و شغلی را انتخاب کنند که آینده داشته باشند».
وی با بیان اینکه برخی شغلها با توجه به بهروز شدن جامعه در حال حذف شدن هستند، ادامه داد: «افراد باید شغلی داشته باشند که به آن علاقهمند باشند و متناسب با تخصص افراد باشد». /پ
نظر خود را بنویسید