فردایکرمان – گروه اقتصاد: مدیرکل دفتر آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه وضعیت مناسبی در زمینۀ فرسایش خاک نداریم، گفت: «میزان فرسایش خاک در ایران سه برابر میانگین جهانی است».
علیرضا پرستار، فرسایش را عامل تهدید منابع آب و خاک بیان کرد و با اشاره به اینکه در شاخصهای فرسایش از کشورهای بحرانی هستیم، افزود: «شور شدن خاک یکی از چالشهای عمدۀ عصر حاضر است که مانع تحقق امنیت غذایی و محیط زیست پایدار میشود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا مازندران، وی در حاشیۀ پنجمین همایش تخصصی خاک، با اشاره به روند رو به رشد فرسایش خاک، آن را بسیار مهم برشمرد و بیان کرد: «تشکیل هر سانتیمتر خاک هزار سال طول میکشد و خاک از منابع تجدیدناپذیر محسوب میشود».
پرستار با اشاره به رویداد جهانی خاک گفت: «پنجم دسامبر روز جهانی خاک نامگذاری شده است و امنیت غذایی و تأمین غذا از خاک، مسئلۀ بسیار مهم و باارزشی به شمار میرود».
وی اظهار کرد: «تنوع زیستی، کشاورزی حفاظتی، جلوگیری از فرسایش، افزایش ماده آلی و مدیریت پایدار خاک از جمله موضوعاتی است که در قانون برای حفاظت از خاک آمده است».
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه وضعیت و توجه به خاک طی دهههای گذشته مغفول مانده است، افزود: «ایجاد دفتر خاک در معاونت آب و خاک و پیگیری ردیف اعتباری برای احیاء آن از جمله تلاشهاست».
پرستار بر پرهیز از تخریب مزارع و زمین و لزوم حفظ بقایای گیاهی در اراضی کشاورزی تاکید کرد و گفت: «۹۵ درصد مواد غذایی انسان وابسته به خاک است و تا سال ۲۰۵۰، نیاز به غذا حدود ۶۰ درصد افزایش مییابد و ضروری است مدیریت خاک در اولویت امور باشد».
وی با بیان اینکه تنوع زیستی در خاک یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر امنیت غذایی است، تامین امنیت غذایی و آیندۀ پایدار را در گرو حفظ خاک قلمداد کرد و افزود: «خاکهای سالم قادر به حفظ بهرهوری، تنوع زیستی و خدمات محیط زیست در اکوسیستمهای خشکی هستند». /پ
نظر خود را بنویسید