فردایکرمان – گروه جامعه: رئیسپلیس راهنمایی و رانندگی فراجا با اشاره به آمار هفت ماهۀ پزشکی قانونی از جانباختگان حوادث رانندگی در کشور، گفت: «سال گذشته ١٠ هزار و ٢۵۶ نفر در تصادفات جان خود را از دست دادند که متاسفانه این آمار امسال به ١١ هزار و ٧٣۴ نفر رسید که این یک اعلام خطر است».
سردار سیدکمال هادیانفر افزود: «در هفت ماهۀ امسال حدود ١۴ درصد افزایش فوتی و ٢١ درصد افزایش مجروح داشتیم. تنها در این هفت ماه، ٢٨٨ هزار نفر در تصادفات مجروح شدند که متاسفانه روند خوبی نیست. این روند قابل قبول نیست و چنین افزایشی حداقل در ١٢ سال گذشته گزارش نشده است».
وی با بیان اینکه پلیس راهور مسئول پیشگیری از تصادفات نیست، گفت: «طبق آنچه که در قانون تاکید شده، دولت مسئول پیشگیری از تصادفات است و پلیس راهور مسئول رسیدگی است».
هادیانفر اضافه کرد: «اگر این روند ادامه پیدا کند تا پایان سال احتمال اینکه شمار جانباختگان به ٢٠ هزار نفر برسد وجود دارد و این یعنی به آمار یک دهه قبل باز خواهیم گشت».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وی 29 آذرماه در نشست خبری با بیان اینکه ٢۶٣ هزار و ١۶٩ کیلومتر راه اصلی، فرعی، روستایی و ... در کشور داریم، اظهار کرد: «حدود ٢۵ هزار کیلومتر معادل ٩ درصد راههای کشور، راه اصلی است که تقریبا ٣۴ درصد تصادفات در راههای اصلی رخ داده است، اما ٧۵ درصد کشتهشدگان ما در همین راهها هستند».
۶ درصد از مجروحان هنگام انتقال به مراکز درمانی فوت میکنند
رئیسپلیس راهور فراجا ادامه داد: «۵١ درصد فوتیهای تصادفات در دم، شش درصد در حین انتقال و مابقی پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست میدهند».
وی افزود: «متاسفانه ما به جز چند شهر در بیمارستانها بخش تروما نداریم و متاسفانه وزارت بهداشت در این حوزه به خوبی عمل نکرده است. باید پیشگیری درست از مرگ سرنشینان در بیمارستان انجام شود».
هادیانفر ادامه داد: «تقریبا هشت درصد تولید ناخالص ملی کشور و بین ٩ تا ١١ درصد بودجه دولت خرج تصادفات میشود و ٨.٣ میلیارد به ازای هر نفر کشته تصادفات خسارت مستقیم و غیرمستقیم به کشور وارد میشود».
وی افزود: «حجم ترددهای نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۰ درصد افزایش داشته و ٣٢ درصد ترددها مربوط به خودروهای سواری است». /پ
نظر خود را بنویسید