فردایکرمان ـ پروین میرزاحسینی: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه، مطابق آمارهای پلیس راهور ۹ هزار و ۲۳۵ فقره تصادف در معابر شهری استان کرمان رخ داده است.
رئیسپلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمان با بیان اینکه طی این مدت، ۱۶۴ تصادف فوتی در معابر شهری رخ داده و ۱۷۵ نفر از شهروندان در این تصادفات جان باختند و آمار مصدومین هم بسیار بالا است، گفت: «در بین شهرهای استان، بیشترین تصادفات در معابر شهر کرمان اتفاق افتاده است که حدود ۵۰ درصد تصادفات معابر دورنشهری را شامل میشود».
سرهنگ اسماعیل خوشوقت افزود: «شهرستانهای سیرجان، قلعهگنج، بم و رفسنجان در ردههای بعدی قرار دارند».
وی ادامه داد: «تحلیلها نشان میدهد ۳۲ درصد تصادفات به دلیل عدم توجه راننده به جلو رخ داده است که بخشی به استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی برمیگردد».
وی اضافه کرد: «۴۰ درصد جانباختگان تصادفات معابر استان موتورسیکلتسواران و ۳۵ درصد عابران پیاده هستند».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی 5 دیماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در ۹ ماه گذشته، ۹ هزار و ۲۳۵ فقره تصادف در سطح معابر استان اتفاق افتاده است، گفت: «از این تعداد 2 هزار و 476 فقره خسارتی، 6 هزار و 595 فقره جرحی و 164 مورد تصادف فوتی بوده است».
سرهنگ خوشوقت در پاسخ به خبرنگار فردایکرمان اظهار کرد: «در سطح استان ۱۳۶ نقطۀ حادثهخیز و در شهر کرمان ۵۸ نقطۀ حادثهخیز شناسایی شده است».
وی سپس، با اشاره به گزارش عملکرد 9 ماهۀ پلیس راهور در استان، بیان کرد: «طی این مدت، حدود دو میلیون و ۳۹۶ هزار خدمت ازجمله آموزش نونهالان، رسیدگی به تصادفات، برگزاری آزمونهای رانندگی، تعویض پلاک و شمارهگذاری خودروهای جدید در سطح استان انجام شده است».
نصب ۱۰ دوربین پلاکخوان در شهر کرمان
خوشوقت ادامه داد: «طی ۹ ماهه گذشته، یک میلیون و ۴۰۰ هزار راننده به علت تخلفات رانندگی اعمال قانون شدهاند که در مقایسه با سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته است».
وی با بیان اینکه درصد بالایی از دلایل تصادفات به سرعت بالا برمیگردد، گفت: «اعمال قانون از طریق سامانۀ دوربینهای نظارتی و همچنین دوربینهای پلاکخوان انجام میشود».
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمان با اشاره به نصب ۱۰ دوربین پلاکخوان در شهر کرمان که سرعت غیرمجاز را تشخیص میدهند و رانندگان را بهصورت سیستمی اعمال قانون میکنند، اظهار کرد: «۲۶ دوربین در دست اقدام است که تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد».
وی با اشاره به عقبماندگی کرمان در تجهیزات هوشمند برای کنترل معابر، خاطرنشان کرد: «با نصب دوربینهای پلاکخوان، مکانهای مهم کرمان از نظر تخلف سرعت غیرمجاز تحت نظارت قرار خواهند گرفت».
خوشوقت ادامه داد: «در شهر کرمان نیاز به ۱۰۰ دوربین پلاکخوان برای اعمال قانون سرعت غیرمجاز در مکانهای مهم داریم».
وی تاکید کرد: «شهرداریها موظف به نصب تجهیزات هوشمند هستند و پلیس فقط مکانها را مشخص میکند».
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمان افزود: «در شهرهای سیرجان، رفسنجان، بم و جیرفت نیز حرکتهایی برای نصب دوربین پلاکخوان شروع شده و ظرف چند سال آینده مراکز مانیتورینگ در این شهرها راهاندازی میشود».
وی یادآور شد: «از زمانی که دوربینهای پلاکخوان در شهر کرمان نصب شده، بهطور میانگین در هر شبانهروز ۳ هزار خودرو به دلیل سرعت غیرمجاز در معابر شهری، اعمال قانون شدهاند».
اضافه شدن ۶۸ هزار رانندۀ جدید به معابر استان
خوشوقت در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ۲۰۸ هزار متقاضی صدور گواهینامه در استان طی 9 ماهۀ گذشته، بیان کرد: «۶۸ هزار نفر موفق به اخذ گواهینامه شدند».
وی با اشاره به اینکه استان کرمان در آموزشگاههای رانندگی پایه یکم و ویژه ضعیف بود، خاطرنشان کرد: «در سطح استان کرمان علیرغم اینکه متقاضیان گواهینامه ویژه به دلیل صنعتی و معدنی بودن استان، زیاد است، آموزشگاه ویژه وجود نداشت و یک آموزشگاه بهصورت معین و کمکی این کار را انجام میداد که در حال حاضر خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده سه آموزشگاه راهنمایی و رانندگی ویژه در کرمان، سیرجان و رفسنجان مجوز دریافت کردند و بهزودی فعالیت خود را آغاز میکنند».
خوشوقت ادامه داد: «پیگیر هستیم که مجوز راهاندازی آموزشگاه ویژه در جنوب استان کرمان نیز اخذ شود».
وی با اشاره به مشکلات مردم جنوب کرمان برای اخذ گواهینامه رانندگی، گفت: «برای راهاندازی آموزشگاه در مناطق جنوبی استان مخصوصا شهرهای جیرفت، کهنوج و قلعهگنج مجوز آموزشگاه پایه یکم اخذ شده است و در شهرستان منوجان و قلعهگنج، آموزشگاه رانندگی پایه دوم راهاندازی شده است».
موتور، شاسی و اتاق خودرو نباید مخدوش شود
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمان در ادامه با اشاره به خدمات پلیس در حوزۀ خدمات به کشاورزان، ادامه داد: «از ابتدای طرح پلاکگذاری تراکتورها، ۲۷ هزار تراکتور در سطح استان پلاکگذاری شده و تعداد پلاک نشدهها بسیار کم است».
وی افزود: «در حوزۀ رسیدگی به اعتراضات به تخلفات رانندگی، در اکثر شهرهای استان کمیسیون رسیدگی به تخلفات رانندگی راهاندازی شده است و کسانی که به جریمه رانندگی اعتراض دارند، میتوانند به پلیس شهرستان مراجعه کنند».
خوشوقت با اشاره به برخی مشکلات برای شهروندان در زمان خرید خودرو، توضیح داد: «کسانی که مبادرت به خرید خودرو میکنند حتما برای تعویض پلاک اقدام کنند».
وی با بیان اینکه مردم در زمان خرید خودرو باید دقت کنند که ارکان خودرو دستکاری نشده باشد، گفت: «موتور، شاسی و اتاق، سه رکن اصلی خودرو هستند که هرکدام مخدوش شود مانع ارائۀ خدمات پلیس است و اگر دو رکن مخدوش باشد، خودرو توقیف میشود و باید اسقاط شود».
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمان ادامه داد: «اگر یک رکن خودرو ایراد داشته باشد، فرد به دلیل نگرفتن مجوز به دادگاه معرفی میشود و اعمال قانون خواهد شد».
وی تاکید کرد: «کسانی که میخواهند موتور یا اتاق خودرو را عوض کنند باید حتما به پلیس مراجعه کنند و مجوز بگیرند».
خوشوقت در پایان با اشاره به مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی و حضور زائران در کرمان از شهدوندان خواست، اگر محدودیت و ممنوعیتی در سطح گلزار یا مکانهای برگزاری مراسم اعمال میکند، با پلیس همکاری کنند. /پ
*عکس تزئینی است
نظر خود را بنویسید