فردایکرمان – گروه جامعه: دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا گفت: «به نظر میرسد موج هشتم از دو - سه هفتۀ آینده شروع به افزایش میکند و تا عید این پیک را خواهیم داشت و سپس به تدریج در روند نزولی منحنی قرار میگیریم».
حمیدرضا جماعتی با بیان اینکه شاید میزان سرایتپذیری و افزایش درگیری افراد به زیرسویههای جدید کرونا بیشتر باشد، افزود: «به طور کلی شاید زیرسویههای جدید نسبت به زیرسویههای قبلی از نظر سرایتزایی بیشتر باشند، اما از نظر میزان مرگومیر و پذیرش در بیمارستانها، طبق گزارشهای فعلی، تفاوتی با سایر زیرسویهها ندارند».
وی ادامه داد: «از نظر علائم هم تفاوت زیادی با زیرسویههای قبلی ندارند و مقداری علائم گوارشی زیرسویههای جدید ممکن است بیشتر باشد، اما به طور کلی از نظر علائم مانند زیرسویههای قبلی کرونا هستند و علائمی نظیر ضعف، بیحالی، تب، علائم درگیری سیستم تنفسی فوقانی مانند آبریزش بینی، گلودرد و ... دارند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وی 12 دیماه دربارۀ وضعیت کرونا در جهان، سویههای در گردش آن و وضعیت موج هشتم بیماری در کشور، بیان کرد: «در هفتههای گذشته، در برخی کشورهای دنیا میزان درگیری و مورتالیتی (مرگومیر) ناشی از کرونا بهصورت بدون تغییر درآمده است. بهخصوص که میزان ابتلا و مرگومیر در چند کشور به صورت چشمگیری دیده شده است که کشورهایی مانند چین و ژاپن، کشورهایی مانند آلمان، اسپانیا و هلند در اروپا و کشورهایی مانند اندونزی در آسیا و... طی یکی دو هفتۀ اخیر شاهد بودند که میزان مرگومیر به طور چشمگیری افزایش یافته است».
وی افزود: «در برخی کشورها علیرغم اینکه میزان ابتلا و مرگومیر افزایش یافته است، متاسفانه گزارشی دربارۀ این افزایش و نوع سویههایی که در آن کشورها غالب است، ارائه نمیدهند».
جماعتی گفت: «یکی از زیرسویههایی که در حال افزایش است و شاید مقداری نگرانی ایجاد کرده، CH۱.۱ است که در حال افزایش است. آنچه که از کشورهای اطراف چین گزارش شده است نیز زیرسویۀ غالب BQ۱.۱ است که در حال افزایش است. البته باید توجه کرد که آنچه منجر به افزایش مورتالیتی در کشور چین شده است، بحث عدم واکسیناسیون در افراد با ریسک بالا و افراد با سن بالا است. در عین حال مقداری هم گروههای ضد واکسن در این کشور فعالیت میکنند که باعث شده میزان واکسیناسیون در دوزهای آخر، به طور چشمگیری کاهش یابد».
BA۵ همچنان سویۀ غالب در ایران
وی افزود: «در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر، شرایط بهتر است. هرچند که به نظر میرسد از چند هفته قبل، به تدریج زیرسویههایی از اومیکرون در کشور ما افزایش یافته است که یکی از مهمترینهای آن افزایش XBB۱.۵ است که روندی افزایشی را داشته است. البته بر اساس آخرین گزارشی که طبق بررسی ژنتیک ویروسهای در گردش در کشور داریم، همچنان زیرسویۀ BA۵ بهعنوان بیشترین زیرسویۀ در گردش در کشور بوده و حدود ۸۸ درصد در کشور ما شیوع دارد».
جماعتی ادامه داد: «در عین حال یکی دیگر از زیرسویههای جدیدی که وارد کشور شده BA۲.۷۵ با حدود ۴.۴ درصد است و زیرسویۀ BA۴ که در برخی کشورها زیرسویۀ شایع است، در کشور ما حدود ۱.۵ درصد را تشکیل میدهد. دربارۀ BQ۱ هم فعلا طبق گزارشها بهصورت تکگیر و تک تست در کشور مشاهده کردیم، اما اینطور نبوده که زیاد شود».
وی افزود: «هنوز گزارشی نداریم که این زیرسویهها نسبت به زیرسویههای قبلی اومیکرون، به افزایش مرگومیر منجر شوند».
توصیههای کمیته علمی کرونا برای مقابله با موج هشتم
جماعتی گفت: «کمیته علمی توصیه میکند که یکسری تمهیدات رعایت شوند؛ به طوری که مردم حتما در مجامع شلوغ و مسقف از ماسک استفاده کنند و اقدامات بهداشتی مانند فاصلهگذاریهای اجتماعی، ضدعفونی کردن دستها و ... را مانند گذشته انجام دهند. شاید دربارۀ استفاده از ماسک در فضاهای باز، آنقدر تاکید نیست، اما دربارۀ جاهایی مانند مترو، اتوبوس، فروشگاههای بزرگ، سالنها، مدارس، دانشگاهها و جاهای مسقف، توصیه به استفاده از ماسک است».
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا به توصیههای این کمیته دربارۀ تزریق واکسن کرونا نیز اشاره کرد و گفت: «کمیته علمی کرونا تاکیدش بر تزریق حداقل یک دوز واکسن بهویژه برای افراد با ریسک بالا است که واقعا میتواند موثر باشد؛ به طوری که میتواند هم میزان مرگومیر و هم میزان پذیرش در آیسییو و بیمارستانها را کم کند». /پ
نظر خود را بنویسید