فردایکرمان – گروه جامعه: نایب رئیس انجمن مراقبتهای ویژه ایران با اشاره به نیاز دارویی و کمبود آن در بخشهای ویژه بیمارستانی، گفت: «متأسفانه نیاز دارویی که در بخشهای ویژه دنیا بهصورت استاندارد تعریف شده و وجود دارد در کشور ما درصد بالایی از آن وجود ندارد و قسمتی هم که موجود است با کسری مواجه است، در همین رابطه از وزارت بهداشت برای مهیا کردن آنها درخواست شده که در صورت رفع آن مراحل درمان و بهبودی بیماران سریعتر انجام خواهد شد و بار هزینهای بر سیستم درمان را کاهش خواهد داد».
محمدرضا هاشمیان با اعلام وجود آمادگی بخشهای ویژه بیمارستانی در مواجهه با موج جدید کرونا، افزود: «در صورت آمادگی و برآورده کردن نیاز دارویی بهروز و بر اساس نیازهای بخشهای ویژه توسط وزارت بهداشت، قاعدتاً و به خوبی از این پاندمی نیز گذر خواهیم کرد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از مهر، وی 17 دیماه با اشاره به برگزاری هشتمین کنگره بینالمللی مراقبتهای ویژه ایران در روزهای ۲۱ تا ۲۳ دیماه، اظهار کرد: «در سه سال گذشته با شیوع بیماری کرونا بخشهای ویژۀ بیمارستانی با درگیری بیشتری مواجه بودند که این امر باعث توجه بیشتر گروههای پزشکی، مردم عادی و دولتمردان به این بخشها شد، و نیاز بیشتر جامعۀ درمانی به بخشهای ویژۀ بیمارستانی را نمایان کرد».
هاشمیان با بیان اینکه متأسفانه ما هنوز سیستم نظاممند دقیقی در کشور برای بخشهای ویژه بیمارستانی نداریم، گفت: «قطعاً این موضوع معیار پیشرفت یک کشور در افزایش طول عمر و کاهش مرگومیر است و قاعدتاً جایی که میتوان مرگومیر را کاهش داد بخشهای مراقبتهای ویژه خواهد بود».
وی ادامه داد: «هدف اصلی ما در کنگرۀ امسال، پیام لازم برای وزارت بهداشت، دولت و مجلس برای نظاممند کردن بخشهای ویژه بیمارستانی و اهمیت آن در سلامت و بهرهوری کشور است».
نایب رئیس انجمن مراقبتهای ویژه ایران با اشاره به کارنامۀ موفق بخشهای ویژه بیمارستانی کشور در دوران کرونا، افزود: «با اینکه یکسری از تکنولوژیهای موجود در کشورهای پیشرفته را در اختیار نداریم اما با وجود پزشکان و پرستاران متعهد در اوج بیماری و حجم بالای مبتلایان به کرونا شاهد مرگومیر قابلقبولتری نسبت به کل دنیا در کشور بودیم».
هاشمیان ادامه داد: «باید اذعان داشت در بیمارستانهایی که از متخصصین مراقبتهای ویژه استفاده شد، میزان مرگومیر کرونا کاملاً کاهشی بود، اما متأسفانه وزارت بهداشت هنوز برنامۀ منظمی برای استفاده از فارغالتحصیلان این رشته در کشور نهادینه نکرده و این بزرگترین فاصلۀ ما با دنیا در خصوص استفاده و بهرهمندی بخشهای ویژه از فوقتخصصهای مراقبتهای ویژه است». /پ
نظر خود را بنویسید