فردایکرمان – گروه جامعه: رئیس پلیس راهور فراجا خواستار بازگشت سن فرسودگی به خودروها و جدی گرفته شدن موضوع اسقاط خودروهای فرسوده شد و گفت: «موضوع اسقاط وسایل نقلیه امر مهمی است، اما متاسفانه در حال حاضر شرایطی وجود دارد که اعلام سن فرسودگی خودرو وجود ندارد».
سردار سیدکمال هادیانفر یادآور شد: «ما در گذشته سن فرسودگی وسایل نقلیه را داشتیم که براساس آن دارندۀ وسایل نقلیه میدانست که چه زمانی خودرو در سن فرسودگی و اسقاط قرار خواهد گرفت. اما متاسفانه در حال حاضر سن فرسودگی وجود ندارد و برابر مقررات، فردی که معاینۀ فنی را برای خودرو دریافت کند میتواند از این خودرو استفاده کند. حالا اینکه این خودرو دودزا باشد یا مشکلات ایمنی داشته باشد، دیگر بستگی به همان معاینۀ فنی دارد».
وی ادامه داد: «به همین دلیل نیز ما تاکید داریم که سن فرسودگی درست شود، یعنی باید مشخص شود که سن فرسودگی یک خودرو چقدر است. بعد از آن هم لازم است که موضوع اسقاط به طور جدی پیگیری شود. سالی دو میلیون وسیله نقلیه وارد چرخۀ ترافیک میشود اما از آن طرف خروجی نداریم. اگر اینطور باشد خیابانها و جادههای ما از خودرو اشباع میشود. در این شرایط معلوم است که آلودگی هوا و ... هم چه خواهد شد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، رئیس پلیس راهور فراجا 18 دیماه بیان کرد: «همچنین باید دولت محترم نیز تسهیلاتی را بر اسقاط خودروهای فرسوده ایجاد کند. افراد باید از دولت تسهیلاتی را دریافت کنند تا بتوانند تاکسی، خودرو و موتور خود را اسقاط کنند».
۳۳ درصد از کل وسایل نقلیه در شرایط فرسودگی و اسقاط
هادیانفر با بیان اینکه تقریبا ۳۳ درصد از کل وسایل نقلیه کشور در سن فرسودگی و شرایط اسقاط قراردارند، خاطرنشان کرد: «البته همانطور که گفتم ما الان دیگر سن فرسودگی نداریم، اما اگر با معیار سن فرسودگی موضوع را بررسی کنیم، ۳۳ درصد از کل وسایل نقلیه کشور در سن فرسودگی بوده و باید اسقاط شود. مثلا در همین بحث موتورسیکلتها، از ۱۲.۵ میلیون دستگاه موتورسیکلت، حدود ۱۱ میلیون دستگاه آن یا انژکتوری نیست یا فرسوده است».
وی با بیان اینکه مراکز معاینه فنی موتورسیکلت نیز نداریم، دربارۀ کیفیت مراکز معاینه فنی نیز گفت: «در کلانشهرها معاینه فنی کیفی است، اما در برخی از نقاط و به خصوص حاشیۀ شهرها معاینه فنی کیفی نیست. این موضوع کمکی به آلودگی هوا و سن فرسودگی و ... نخواهد کرد».
رئیس پلیس راهور فراجا دربارۀ اینکه چه کسی مسئول نظارت بر مراکز معاینه فنی است، افزود: «این مراکز زیرنظر وزارت کشور و شهرداریها است و پلیس نظارتی بر آنها ندارد».
وی دربارۀ جریمۀ نداشتن معاینه فنی نیز گفت: «طبق قانون افرادی که معاینه فنی ندارند روزانه ۵۰ هزار تومان جریمه میشوند». /پ
نظر خود را بنویسید