گروه اقتصاد – مدیرعامل اتحادیه مرغداریهای استان کرمان گفت: «مرغداران با مشکلات متعدد بیماری پرندگان، بیمه و... دست و پنجه نرم میکنند و پرداخت مالیاتهای سنگین، آنها را با چالش بیشتری مواجه میکند».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، نشست بررسی مشکلات مالیاتی تعاونیهای مرغداری استان با حضور مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان، مدیرعامل اتحادیه مرغداریهای استان، مشاور اتاق تعاون و تعدادی از مدیران عامل شرکتهای تعاونی مرغداری برگزار شد.
فقط بخش حقیقی از مالیات معاف است
مدیرعامل اتحادیه مرغداریها در این نشست اظهار کرد: «بخش زیادی از مرغداران به سیستم بانکی و بخش خصوصی بدهکار هستند».
منصور دوستمحمدی افزود: «مرغداران با مشکلات متعدد بیماری پرندگان، بیمه و... دست و پنجه نرم میکنند و پرداخت مالیاتهای سنگین، آنها را با چالش مواجه میکند».
وی یادآور شد: «پیش از این کلیهی مرغداریها از پرداخت مالیات معاف بودند؛ اما در حال حاضر مطابق قانون فقط بخش حقیقی از مالیات معاف شده و شرکتهای تعاونی ملزم به پرداخت مالیات هستند».
دوستمحمدی خاطرنشان کرد: «قانون در این خصوص دوگانه عمل کرده، شرکت تعاونیها اشتغال ایجاد کردهاند و تولید خوبی نیز داشتهاند؛ اما به جای تشویق باید مالیات پرداخت کنند».
وی اظهار کرد: «این کار سبب میشود بخش حقیقی برای معافیت از مالیات، تعاونی را کنار بزند که امیدواریم با پیگیری و اصلاح قانون این مشکل برطرف شود».
حتی مرغداریهای تعطیل اظهارنامه بدهند
مشاوراتاق تعاون استان نیز در این نشست گفت: «شرکتهای تعاونی بر سه پایهی مسائل فنی، حقوقی و مالی استوار هستند، اما متاسفانه فقط مسائل فنی مورد توجه قرارمیگیرد».
حمید نوروزی تاکید کرد: «در کنار مسائل فنی نباید امور حقوقی و مالی را دست کم گرفت. اعضای تعاونی باید قانون را بدانند، اساسنامه را بخوانند و از قانون کار اطلاع داشته باشند».
وی با بیان اینکه در اتاق تعاون به کسانی که سوال یا مشکلی دارند مشاورهی رایگان ارائه میشود، افزود: «تعاونیها باید جلسات مجمع را به موقع برگزار کنند، انتخابات انجام شود، هر سال صورت مالی داشته باشند و اظهارنامهی مالیاتی ارائه دهند».
نوروزی با اشاره به قانون معافیت تعاونیهای حوزه کشاورزی از پرداخت مالیات خاطرنشان کرد: «بر اساس مادهی 81 قانون مالیات، کلیهی فعالین بخش کشاورزی از پرداخت مالیات معاف هستند و بر اساس مادهی 133 شرکتهای تعاونی که در بخش کشاورزی فعالیت میکنند نیز معاف هستند».
وی ادامه داد: «این قانون تا سال 90 رعایت میشد، اما از سال 91 اعلام کردند که کلیهی اشخاص حقوقی باید مالیات پرداخت کنند و این قانون از ابتدای سال 95 لازمالاجرا شد و عدم پرداخت آن قابل دفاع نیست».
مشاور اتاق تعاون استان با اشاره به صدور مالیاتهای سنگین برای شرکت تعاونیهای مرغداری گفت: «طی جلساتی که با دکتر پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس داشتیم پیشنهاد دادیم با توجه به مشکلات متعدد مرغداران، ماده واحدهای را در مجلس مطرح کنند تا بر اساس آن اجرای تبصرهی یک مادهی 146 و سایر قوانین مربوط به اخذ و مطالبهی مالیات از مرغداران از سال 91 به بعد متوقف و مطابق قبل رفتار شود».
وی اظهار کرد: «مرغداران در شهرستانها نیز باید این موضوع را از طریق نماینده شهر خود پیگیری کنند. زیرا اگر این قانون تصویب شود مشکل حل میشود و درغیراینصورت باید مالیات را پرداخت کنید».
نوروزی با اشاره به نقش مرغداران در تامین 50 درصد گوشت سفید استان، یادآور شد: «اگر روی مرغداران فشار بیاید، مرغداران یا مجبورند کارشان را تعطیل کنند و یا قیمت مرغ را افزایش دهند».
وی افزود: «تبعیض بین تولیدکننده حقیقی و حقوقی و اخذ مالیات از تعاونیهای مرغداری سبب تضعیف بخش تعاونی میشود».
مشاور اتاق تعاون استان اظهار کرد: «اتحادیه به تنهایی نمیتواند کاری انجام دهد و نمایندگان استان هم باید بسیج شوند تا کار، اساسی حل شود».
وی خاطرنشان کرد: «حتی اگر یک مرغداری تعطیل باشد هم باید اظهارنامهی مالیاتی ارائه دهد».
در این جلسه، مقرر شد برای رفع این مشکلات، استدلال اتاق تعاون مبنی بر لازمالاجرا بودن قانون اخذ مالیات از مرغداریها از سال 95 توسط مدیرکل امور مالیاتی استان به سازمان مالیاتی کشور ارائه شود، تا مشکل مالیات مربوط به سالهای ۹۱ تا ۹۴ مرتفع شود.
نظر خود را بنویسید