فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: رئیس کل بانک مرکزی از راهاندازی بازار مبادلۀ ارز و طلا در کشور تا دو هفتۀ دیگر با عنوان سامانه «ناخدا» خبر داد.
محمدرضا فرزین توضیح داد: «بازار مبادلۀ ارز و طلا تا دو هفتۀ دیگر راهاندازی خواهد شد و در سامانۀ ناخدا، اگر کسی بیماری در خارج از کشور دارد یا شرکت هواپیمایی، آژانس گردشگری و غیره به ارز نیاز دارد، همه در بازار مبادلۀ ارز و طلا وارد خواهد شد و نیاز همه را تامین میکنیم. البته اینگونه تامین ارز در بازار مبادله ارز و طلا براساس مستندات ارائه شده از سوی متقاضیان است».
وی افزود: «بخشنامهای صادر کردیم و براساس آن صرافیها مجازند که خرید و فروش ارز را انجام دهند و اگر قبلا هر نفر میتوانست ۲۰۰۰ یورو ارز از صرافی تامین کند هماکنون به ۵۰۰۰ یورو افزایش پیدا کرده است. اگر کسری در این زمینه وجود داشته باشد و صرافیها با کسری مواجه شوند از طریق بانک مرکزی آن را جبران و تامین خواهیم کرد».
رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: «بانک مرکزی توانایی تامین اسکناس را دارد. زمانی که سامانه ناخدا راه بیفتد مستندات آن را هم ارائه میکنم».
وی همچنین اظهار کرد: «عرضۀ ربع سکه در بورس ادامه دارد و اگر لازم باشد سکه تمام را نیز عرضه خواهیم کرد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وی شامگاه دوم بهمنماه در یک برنامه تلویزیونی بیان کرد: «از ابتدا اعلام کردیم به دنبال ثبات بازار ارز هستیم و در این راه در اولین اقدام، مذاکره با شرکای تجاری در قالب دیپلماسی پولی و بانکی را آغاز کردیم که این مذاکرات با کشورهای از جمله قطر، امارات، چین و عراق انجام شد. نتیجه این مذاکرات آزاد شدن بخش زیادی از منابع ارزی مسدود شده بود که در حال حاضر در سامانه نیما از آن استفاده میکنیم».
فرزین گفت: «برهمین اساس روز گذشته توانستیم ۳۰۰ میلیون دلار از محل ارز آزاد شده از عراق را در سامانه نیما برای کالاهای اساسی عرضه کنیم و از این به بعد این عرضه ادامه دارد و واردکنندگان کالاهای اساسی میتوانند منابع ارزی مورد نیاز خود را از این محل تامین کنند».
وی اضافه کرد: «در گذشته این ارزها در سامانه نیما فروخته نمیشد، اما در حال حاضر این اتفاق میافتد و مهلت آن را از ۲۰ روز تا ۲۳ روز کاهش دادیم».
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به عرضه ارز در سامانه نیما با نرخ متوسط ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان طی ۲۰ روز گذشته، گفت: «در این بازه زمانی تمام نیازهای کالایی کشور را تامین کردیم. براساس آمارها میتوان گفت که در ماه گذشته ۳.۳ میلیارد دلار ارز تخصیص داده شد و بابت آن باید از همکاری صادرکنندگان به ویژه صادرکنندگان محصولات پتروشیمی تشکر کرد». / الف
نظر خود را بنویسید