فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه امسال جرایم سایبری در استان ۳۰ درصد افزایش یافته و ۷۶ درصد از پروندههای تشکیل شده سایبری در استان در حوزۀ مالی است، گفت: «تصور و ذهنیت جامعه این است که مجرم سایبری، فردی است که توانایی و سواد بالایی در حوزۀ آیتی دارد، اما با توجه به پروندههای تشکیل شده در پلیس فتا شاهدیم که این موضوع خیلی صادق نیست».
سرهنگ محمدرضا رضایی با بیان اینکه عمدۀ توانایی مجرمان سایبری در روانشناسیِ خوب است و اطلاعات خیلی خاصی ندارند، افزود: «خریدهای اینترنتی عمدۀ پروندههای تشکیل شده در پلیس فتای استان کرمان است».
وی اظهار کرد: «متاسفانه کاربر قبل از اینکه تجربۀ موفقی از سایتهای خرید اینترنتی داشته باشد و قبل از اینکه کالا به دستش برسد پرداخت داشته و بعد از آن هیچ کالایی دست او را نگرفته است».
وی با بیان اینکه آگهیهای تبلیغاتی که در سایت دیوار و یا سایر صفحات گذاشته میشود، معمولا معتبر نیست، افزود: «متاسفانه مردم در این سایتها بدون آنکه فروشنده را بشناسند و هویت آن را بررسی کنند پول پرداخت میکنند».
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان کرمان توضیح داد: «پروندهای داریم که فرد 270 میلیون تومان برای خرید یک کالا بیعانه پرداخت کرده و بعد هیچ پاسخی از سوی فروشنده کالا دریافت نکرده است، یا چند روز قبل فردی 25 میلیون تومان برای خرید یک خودرو پژو پارس بیعانه پرداخت کرده بود و اصلا فرد فروشنده مشخص نیست».
به گزارش فردایکرمان به نقل از تسنیم کرمان، وی ادامه داد: «سادهانگاری فضای مجازی باعث شده که تعداد زیادی از شهروندان در فضای مجازی مالباخته شوند، به استناد پروندههایی که در پلیس فتا موجود است تبعات این جرایم به مراتب بیشتر از فضای حقیقی است و مردم بیشتر آسیب میبینند که از جمله این آسیبها، آسیب روحی است».
محمدرضایی همچنین اظهار کرد: «از سال 1390 پلیس فتا در فرماندهی انتظامی استان کرمان تاسیس شده است و هر ساله شاهد رشد جرایم سایبری در استان کرمان هستیم».
وی اضافه کرد: «امسال جرایم سایبری در استان 30 درصد افزایش یافته است».
وی بیان کرد: «76 درصد از پروندههای تشکیل شده سایبری در استان در حوزه مالی است و از این مقدار 45 درصد جرایم کلاهبرداریهای اینترنتی و 35 درصد جرایم مربوط به برداشتهای غیرمجاز هستند».
وی با بیان اینکه مهمترین دلیل در وقوع جرایم سایبری در استان کرمان عدم آگاهی و دانش در مورد استفاده از فضای مجازی و همکاری مالباخته با مجرم است، گفت: «عمدۀ کابران فضای مجازی دانش لازم برای استفاده از این فضا را ندارند».
وی اظهار کرد: «مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا حدود یک سال است در پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان کرمان تشکیل شده است و مردم میتوانند در طول شبانهروز با شماره 096380 تماس گرفته و تخلفات را گزارش داده و مشاوره دریافت کنند».
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان کرمان با بیان اینکه شهروندان به محض دریافت پیامکهایی که مشکوک است میتوانند به این شماره اطلاع دهند، تاکید کرد: «شهروندان به این نکته توجه داشته باشند که هیچ پاسخی به این پیامکها ندهند». / الف
نظر خود را بنویسید