فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: استاندار کرمان با بیان اینکه پروژۀ انتقال آب از هلیلرود کنسل نشده، پروژه پیمانکار دارد ولی بیش از یک سال متوقف است، گفت: «این پروژه مربوط به دوران پیش از مسئولیت بنده است و فعلا مقداری بلاتکلیف است».
محمدمهدی فداکار افزود: «این پروژه، ردیف بودجه داشته ولی محدودیتهای قضایی و اجتماعی ضمیمۀ آن شده و فعلا اتفاقی نیفتاده و کار نیمهتمام رها شده است».
وی در بخش دیگری از سخنانش، با بیان اینکه شاید بتوان گفت که مهمترین مشکل استان کمآبی است، اظهار کرد: «آب باید از خارج از حوضه به استان کرمان بیاید و تقریبا همه در کشور این را پذیرفتهاند».
به گزارش فردایکرمان، وی در گفتوگوی ویدئویی با ایرنا کرمان افزود: «در داخل کشور هرکاری انجام بدهیم مانند از این کاسه به آن کاسه کردن است. باید فراتر از این عمل کرد و اگر امکان دارد، از رودخانههای مرزی استفاده کنیم. راه دیگر این است که ما از ظرفیت نزدیکی به خلیجفارس و دریای عمان استفاده کنیم که در این زمینه، تجربۀ موفق ملی در استان داریم که با ریسک مدیران استان در صنعت بوده و آب صنعت از خلیجفارس آمده و گلگهر و مس دارند از آن استفاده میکنند».
فداکار سپس اظهار کرد: «در حال حاضر، سه پروژۀ بزرگ آبی در استان داریم. یکی مربوط به تامین آب شهرهای شرقی استان (بم و نرماشیر و فهرج و ریگان) از سد نساء بم است که خط انتقال و تصفیهخانۀ آن آماده است و امیدواریم تا پایان سال به بهرهبرداری برسد».
وی افزود: «در جنوب استان، برای تامین آب دو شهر جیرفت و عنبرآباد که بیش از نیمی از جمعیت جنوب را دارند، پروژۀ انتقال از سد جیرفت شروع شده و کار در حال انجام است».
وی ادامه داد: «آب شرب شهرهای رفسنجان و کرمان از خط صنعت قرار است تامین شود. بخشی از پروژه از خط دیگری که از قبل پیش رفته، اجرا میشود. مشکلات قراردادی با پیمانکار داشتیم که زمان برد و سه، چهار ماه معطلی داشت. الان حدود 60 کیلومتر لوله فراهم و قرارداد نهایی شده و منتظریم وزیر نیرو بیاید تا به طور رسمی پروژه اعلام شود».
وی با بیان اینکه با اجرای این پروژهها بخش زیادی از تنش آبی استان حل میشود، گفت: «کار قرارگاه امام حسن و سپاه پاسداران برای آبرسانی به 700 روستا نیز در حال انجام است که تا پایان سال مشکل این روستاها حل میشود».
استاندار کرمان در خصوص مشکل آب بخش کشاورزی نیز اظهار کرد: «در بخش کشاورزی باید روشهای آبیاری اصلاح شود اما متاسفانه این، هنوز جا نیفتاده و به صورت غرقابی آبیاری انجام میشود».
فداکار بیان کرد: «شاید مقداری فشارهایی که وارد میشود و محدودیت کردن برداشت از سفرهها باعث شود که بیشتر به سمت روشهای جدید آبیاری برویم».
وی با بیان اینکه بیش از 94 درصد از آب استان در بخش کشاورزی مصرف میشود، ادامه داد: «تغییر روش آبیاری را مردم باید بپذیرند و همراه شوند. اگر نشوند؛ فشار بگذارید و آب را گران و برداشت را محدود کنید باز هم مشکل حل نمیشود بلکه مردم باید قانع شوند که راهی جز این وجود ندارد». / الف
نظر خود را بنویسید