گروه جامعه ـ عضو هیات علمی گروه جغرافیا و برنامهریزی شهری دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: «به گذشته پرداختن، فقط برای عبرت گرفتن خوب است اما در گذشته ماندن خیلی بد است. اگر میخواهیم جامعهای پویا و فعال داشته باشیم باید رو به آینده داشته باشیم».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، دکتر حسین غضنفرپور، صبح روز چهارشنبه، در نخستین همایش «آیندهنگاری راهبردی در حوزهی علوم جغرافیایی و مطالعات شهری ـ منطقهای» که در تالار وحدت و با حضور میهمانانی از تهران و مشهد برگزار شد، توضیح داد: «سال گذشته که بحث برگزاری همایش در حوزهی جغرافیا مطرح شد به این نتیجه رسیدیم که کاری جدید عرضه کنیم. به همین منظور موضوع آیندهنگاری را مطرح کردیم تا بتوانیم با یک دیدگاه جدید این مسئله را به پیش ببریم و افق جدیدی در مطالعات و تحقیقات داشته باشیم».
وی با بیان اینکه آیندهنگاری دانش جدیدی است که آیندهی بلندمدتی را تصور، تصویر و معماری میکند، ادامه داد: «یعنی ما یک آیندهی نه محتمل بلکه محتومی را پیشبینی و تصویر و معماری کنیم و بعد ظرفیتهای جامعه را به آن سمت پیش ببریم؛ آیندهنگاری در حقیقت یک پسنگری از آینده به گذشته است».
وی تصریح کرد: «کسانی که مدام به گذشته فکر میکنند همچنان غرق در گذشته هستند. به گذشته پرداختن، فقط برای عبرت گرفتن خوب است اما در گذشته ماندن خیلی بد است. اگر میخواهیم جامعهای پویا و فعال داشته باشیم باید رو به آینده داشته باشیم».
وی با بیان اینکه کسانی که در گذشتهی خود غرق هستند محکوم به شکست هستند، اظهار کرد: «مگر اینکه از آن برای آینده پندی بگیریم. کسانی که در زمان حال هستند و به قول خودشان بهروز هستند خک هنر زیادی نمیکنند. باید بهروز باشیم اما هنر واقعی آن است که به آینده فکر کنیم و خودمان را در جایگاه یک نسل بعد از خود قرار دهیم و با آن تفکر و فکر جامعه را هدایت کنیم».
غضنفرپور گفت: «امروز کشوهای توسعهیافته از جمله آمریکاییها تمام هدفگذاری و برنامههایشان آیندهنگارانه است و در زمینههایی سرمایهگذاری میکنند که عقل جن به آن نمیرسد و زمانی محصول آنها وارد بازا میشود دنیا تازه میفهمد. 20 سال روی یک پروژه کار میکنند و بعد، دنیا را مبهوت میکنند؛ این، غیر از آیندهنگاری و آیندهپژوهی نیست».
وی با تاکید بر اینکه باید هدفگذاری ما به سمت آینده باشد و به آن سمتوسو حرکت کنیم، افزود: «آیندهنگاری شهری میتواند تهدیدات کالبدی و اجتماعی و اقتصادی و زیست محیطی شهرها را کاهش دهد و فرصتها و گزینهها را در رخدادهای آینده سازماندهی کند».
وی همچنین از دکتر مقیمی؛ رئیس کمیته علوم جغرافیایی کشور که میهمان همایش بود خواست تا آیندهنگاری در جغرافیا را بهنام گروه جغرافیای دانشگاه باهنر کرمان ثبت کنند. عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان اضافه کرد: «ما هم همایش دو سالانهای را در این حوزه برگزار خواهیم کرد؛ البته بنده معتقدم همهی رشتههای علمی باید جهت آیندهنگارانه داشته باشد».
وی گفت: «دانشگاه باهنر کرمان پایلوت آیندهنگاری کشوری تلقی شود و به این شکل است که ما میتوانیم به دانشگاه نسل سوم و چهارم ارتقا پیدا کنیم».
4090
عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان:
نباید در گذشتۀ خود غرق شویم

نظر خود را بنویسید