فردایکرمان – گروه اقتصاد: سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با بیان اینکه برخی افراد از دیگر استانها کار تامین قطعات مورد نیاز شرکت مس را به دست گرفتهاند، گفت: «افرادی با نقش دلالی این کارها را دریافت و برای اجرا به شرکتهای کرمانی واگذار میکنند».
امیر حسنزاده افزود: «پس از بررسی متوجه شدیم شرکتهای کرمانی در فهرست تامین قطعات برخی شرکتهای بزرگ نیستند».
وی تاکید کرد: «این درحالی است که کرمان ۴۰ قطعهساز خوب دارد که با نیمی از ظرفیت فعالیت میکنند اما شرکتهای بزرگ فقط ۲۰ درصد از نیازهای خود را از درون استان تامین میکنند».
حسنزاده گفت: «شورای تامین این برنامه را به صورت عملیاتی از شرکتها و تولیدکنندگان میخواهد زیرا اقتصاد کاری تیمی است و ما باید در حوزۀ آموزش و بازار به واحدهای کوچک کمک کنیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی 10 اسفندماه در همایش ارتباط واحدهای بزرگ و کوچک استان کرمان بیان کرد: «مدیران شرکتهای بزرگ مناقصههای خود را شفاف کنند، در عصر الکترونیک با این وضعیت مالی شرکتهای بزرگ، شفافیتی وجود ندارد که باید صورت گیرد».
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: «هدف ما رشد شاخصهای اقتصادی استان کرمان، کاهش بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار است و اگر مشکل اشتغال حل شود، دیگر مشکلات امنیتی، بزهکاری اجتماعی و حاشیهنشینی نیز رفع میشود».
وی اضافه کرد: «بحث اکتشافات معدنی در استان مستعد کرمان روی زمین مانده، این استان حتی لیتیوم دارد که هنوز روی آن کار نشده است».
حسنزاده بیان کرد: «هفتۀ گذشته تفاهمنامهای برای تربیت سرباز مهارت بین برخی دستگاهها منعقد شد که براین اساس سربازان آموزش میبینند و پس از خدمت سربازی در صنایع و معادن استخدام میشوند که این کار نیاز صنایع به برخی مشاغل را نیز رفع میکند».
وی یادآور شد: «برخی واحدهای صنعتی و معدنی تکنیسین خود را از سایر استانها می آورند لذا ضرورت دارد که این شرکتها با معرفی نیاز اشتغال خود این طرح را یاری کنند؛ در این زمینه ۷۵ درصد از سربازان جنوب استان کرمان فوق دیپلم و پایینتر هستند و ظرفیت آموزش را دارند».
حسنزاده گفت: «نیازهای دانشبنیان واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی ارایه شود، شرکتهای دانشبنیانی در استان کرمان وجود دارد که طرحهایی با هزینۀ یکسوم میدهند اما واحدهای بزرگ اجازۀ ورود به این شرکتها را به آنان نمیدهند و طرحهای فناورانه واحدهای بزرگ استان کرمان به شرکتهای تهران واگذار میشود».
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان خطاب به واحدهای صنعتی تصریح کرد: «دانشبنیان و قطعهسازی را با هم ببینید، شرکتهای بزرگ در توسعۀ صنایع پاییندستی و خطوط انتقال آب همکاری کنند».
وی افزود: «در این زمینه کارخانه مس باهنر با ۲۰ درصد ظرفیت فعالیت میکند در حالی که این واحد بازار لازم برای فروش را در اختیار دارد اما با صنایع بالادستی خود به خوبی متصل نیست». /پ
*عکس:محمد لطیفکار
نظر خود را بنویسید