فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به ظرفیت صادراتی استان، بیان کرد: «بر اساس آمار گمرکات استان کرمان، میزان صادرات استان در سال گذشته ۴۹۰ میلیون دلار بوده که نسبت به سال 1400 با 975 میلیون دلار، کاهش ۴۹ درصدی دارد».
مهدی حسینینژاد یادآور شد: «بیشترین اقلام صادراتی بر اساس آمار گمرکات، پسته و مغز پسته و پس از آن مس است و بهطور کلی ۶۴ درصد صادرات استان مربوط به پسته و کاتد مس میشود».
وی ادامه داد: «واردات استان در سال گذشته بر اساس آمار گمرکات، حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده که نسبت به سال 1400، رشد ۱۰۷ درصدی داشته است».
رئیس سازمان صمت استان کرمان بیان کرد: «بیشتر واردات استان، قطعات متصلۀ خودرو است و خوشبختانه علیرغم همۀ چالشهایی که اتفاق افتاد، در بخش خودروسازی شهرستان بم، بهعنوان بزرگترین تولیدکنندۀ بخش خصوصی در کشور، رشد بالای ۱۰۰ درصدی داشتیم».
وی افزود: «۶۰ درصد واردات استان مربوط به قطعات خودرو و حدود ۲۲ درصد در زمینۀ معدنی و واردات ماشینآلات معدنی بوده است».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، حسینینژاد عصر 14 اردیبهشتماه در مراسم بزرگداشت روز صادرات و تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان کرمان خاطرنشان کرد: «بر اساس آمار سازمان توسعه تجارت، میزان صادرات استان نزدیک یک میلیارد و ۷۲۰ میلیون دلار است که تفاوت فاحشی بین آمار گمرکات و آمار واقعی وجود دارد».
وی گفت: «بیشتر صادراتی که از سایر گمرکات کشور انجام شده در حوزههای مربوط به صنایع معدنی است که به دلیل نبودن زیرساختها در استان و گمرکات استان، صادرکنندگان ما مجبور میشوند از سایر استانها کار را انجام دهند».
رئیس سازمان صمت استان کرمان با بیان اینکه اتاق بازرگانی نیز تحقیقات خوبی در زمینۀ صادرات انجام داده است، تاکید کرد: «حتما باید به مباحثی مانند بازاریابی و فروش توجه کنیم تا بر اساس سلایقی که در کشورهای دیگر وجود دارد محصولاتی تولید شود که صادراتمحور باشند».
وی با بیان اینکه باید سیستم مدیریت یکپارچه صادرات در کشور ایجاد شود، گفت: «در جنوب استان کرمان، ظرفیت بزرگ کشاورزی داریم و برای تعرفۀ صادرات و واردات آن، جهاد کشاورزی دخیل است و در مباحث ارزی، بانک مرکزی دخیل است. اگر سیستم مدیریت یکپارچه برای صادرات و واردات ایجاد شود و سازمان توسعه تجارت بتواند در حوزۀ گمرکات و بانک مرکزی مدیریت یکپارچه و اختیارات بیشتری را ایجاد کند، به حل مشکلاتی که صادرکنندگان و واردکنندگان الان درگیر آن هستند، کمک میکند».
حسینینژاد افزود: «باید توسعه و حمایت از صنایع کوچک و متوسط مورد توجه قرار گیرد تا تنوع سند محصول را داشته باشند و به سمت ارزشافزوده حرکت کنیم».
وی از پیگیری برای شرکت در نمایشگاههای مختلف بهعنوان دروازۀ ورود به صادرات خبر داد و بیان کرد: «شرکتهای نمایشگاهی، سایت نمایشگاهی، واحدهای تولیدی و تجّار استان باید در نمایشگاههای مختلف حضور داشته باشند و صادرات را توسعه بدهند».
رئیس سازمان صمت استان کرمان با تاکید بر یکپارچهسازی آمار و اطلاعات تجارت خارجی، یادآور شد: «تدوین اجرای برنامۀ آموزشی مرتبط با فعالین حوزۀ تجارت خارجی و ترویج تولید محصولات دانشبنیان و صادراتمحور در استان کرمان دنبال میشود».
وی افزود: «باید ضوابط مرتبط با رفع تعهدات ارزی بر اساس توانمندی و پتانسیلهای صادراتی هر استان تعریف شود تا بتوانیم بر اساس آن، رفع تعهدات ارزی را از طریق مختلف دنبال کنیم». /پ
نظر خود را بنویسید