فردایکرمان – گروه جامعه: جانشین رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به حذف مصوبۀ تعیین سن فرسودگی خودرو، گفت: «این موضوع باعث شد به تمامی وسایل نقلیه، اعم از وسایل نقلیۀ سبک و سنگین، اجازه داده شود تا مادامی که میتوانند معاینۀ فنی دریافت کنند اجازۀ تردد درون معابر و جادههای کشور را نیز داشته باشند. لذا در این خصوص موضوعی که قابل توجه قرار گرفت این بود که ما شاهد افزایش آمار تصادفات به علت ایمنی پایین و نقص خودرو بودیم».
سردار سیدتیمور حسینی افزود: «اسقاط خودرو نیز کاملا متوقف شد، در این شرایط وقتی سالیانه خودروهای نو به چرخۀ ترافیک افزوده میشود و خروجی چندانی هم نداریم، باید منتظر پدیدۀ انباشتگی خودرو در جادههای کشور باشیم».
وی ادامه داد: «آمارها نشان میدهد در حال حاضر ۳۱ درصد از کل وسایل نقلیه در کشور بالاتر از سن فرسودگی خودشان هستند، هماکنون ۹۱ درصد از موتوسیکلتهای کشور کاملا فرسوده بوده و همچنین وسایل نقلیه سنگین رقمی بالای ۴۸ درصد فرسودگی را به خود اختصاص دادهاند و تمامی این وسایل نقلیه با داشتن یک برگۀ مجوز معاینۀ فنی در حال تردد درون جادههای کشور هستند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، حسینی با بیان اینکه متاسفانه چند سالی است که در کشور شاهد کمتوجهی از سوی برخی از دستگاههای مرتبط با اسقاط خودرو بودهایم، گفت: «برابر با استانداردهای روز دنیا، برای هر نوع وسیله نقلیه، یک سن فرسودگی مشخص شده است که این عدد نشاندهندۀ طول عمر سلامت فنی و ظاهری خودروهاست. این عدد در کشور ما برای خودروهای شخصی ۱۵ سال، کامیون، تریلی و نظایر آن ۱۶ سال و موتورسیکلتها نیز ۱۲ سال تعیین شده بود، که متاسفانه با رای دیوان عدالت اداری این مصوبه حذف و جای آن را مرز سن فرسودگی گرفت».
وی با تاکید مجدد بر ضرورت توجه ویژه نسبت به سن فرسودگی وسایل نقلیه بهخصوص خودروهای سنگین حامل بار و مسافر، اظهارکرد: «خوشبختانه در ماه گذشته آییننامۀ سامانۀ سپهتن یا همان سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان بین جادهای طی یک توافق چهارجانبه فی ما بین شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، پلیس راهور، شرکت بهینهسازی مصرف سوخت و سازمان راهداری و حملونقل جادهای امضا شد و این سامانه رسما شروع به فعالیت کرد و در حال حاضر اتوبوسهای اسکانیا به وسیلۀ شرکت عقابافشان به این سیستم مجهز شدهاند».
حسینی اساس کار این سامانه را نظارت دقیقتر و مداوم در خصوص اطلاعات ثبت شده وسایل نقلیه سنگین حامل بار و مسافر اعلام کرد و افزود: «در این سامانه تمامی موارد تعریف شده مانند گواهینامه راننده، بیمهنامه و معاینۀ فنی وسایل نقلیه ثبت و به پلیس راهور این اختیار را میدهد تا با نظارت بیشتر و دریافت سریع اطلاعات وسیله نقلیه و همچنین در صورت مواجهه با هرگونه نواقصی در اطلاعات قید شده ازجمله معاینۀ فنی مانند سلامت سیستم موتوری، برقی، ترمز و ... اجازۀ صدور معاینۀ فنی را نداده و از تردد آنها در جادههای کشور جلوگیری کند».
جانشین رئیس پلیس راهور فراجا با اعلام پیشبینی ۵۰ درصدی ثبت وسایل نقلیه سنگین در سامانۀ سپهتن تا پایان سال جاری خاطرنشان کرد: «حدود ۳۶۸ هزار کامیون، تریلی و تانکر در کشور در حال تردد هستند که باید هرچه سریعتر به این سامانه مجهز شده تا از این پس بتوانیم شاهد کاهش آمار تصادفات، تسهیل در ترددها، کاهش جانباختگان و مجروحان سوانح رانندگی بوده و همچنین بررسی دقیقتری در خصوص علل تصادفات جادهای داشته باشم». /پ
نظر خود را بنویسید